Nákupný zoznam

Výborná cigánska pečienka, overený RECEPT

09.03.2020

  • 5.0/5

Overený recept na tradičnú cigánsku pečienku portálu Dobrá Kuchyňa. Máte chuť na výbornú jarmokovú pochúťku? Máme pre vás výborný recept, vyskúšajte.

Cigánska pečienka, tradičná a veľmi obľúbená

Nemusíte čakať na ďalší jarmok či hody. Pripravte si najlepšiu cigánsku pečienku podľa overeného receptu vašej Dobrej kuchyne. Garantujeme, že si budete pochvaľovať.

Ochutnali ste už pravú cigánsku pečienku? Bol to pre vás chuťový zážitok? Ak neviete ako na to,

Dobrá kuchyňa vám ponúka overený recept na túto dobrotu. Jednoduchá príprava, vynikajúca chuť.

Cigánska pečienka recept

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas marinovania mäsa: 12-24 hodín
  • Počet porcií: 4

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšie zemiaky na kyslo

 Aj keď je Dobrá kuchyňa novým portálom na trhu, našou prioritou je predovšetkým kvalita receptov.

Postupne vám budeme prinášať nové recepty, ktoré budú nielen tradičné, ale aj moderné, recepty v zdravšom štýle, bezlepkové, vhodné pre deti, aj tých, ktorí mäso veľmi nemusia.

Torty, koláče a zákusky rozhodne nebudú chýbať. Nech sa páči, vstúpte do našej Dobrej kuchyne.

Vyskúšajte aj recept na šťavnaté ražniči z bravčového mäsa na panvici

Najlepšia cigánska pečienka originál

(na osobu počítame cca 150 g mäsa)


Ingrediencie

  • 5 dl - mlieko
  • 5 ks - cesnak
  • 1 ks - soľ
  • 3 ks - stredná cibuľa
  • 1 ks - mleté čierne korenie
  • 1 ks - kyslá uhorka strednej veľkosti
  • 1 ks - feferónka
  • 600 g - bravčová krkovička
  • 4 polievkové lyžice - bravčová masť
  • 1 ks - horčica
Výborná cigánska pečienka, overený RECEPTAutor - Nela

Výborná cigánska pečienka originál - recept

Ingrediencie:  600 g bravčová krkovička (bravčové karé), 2 polievkové lyžice bravčovej masti na opekanie mäsa, 2 polievkové lyžice bravčovej masti na restovanie cibule, 3 ks cibuľa strednej veľkosti, na marinovanie mäsa: soľ, mleté čierne korenie, 5 dl mlieka, 5 strúčikov cesnaku, na oblohu: horčica, kyslá uhorka, feferónka.

  1. Cigánska pečienka sa pripravuje z bravčovej krkovičky, môžeme však zvoliť aj chudšie  bravčové karé. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky hrubé 1,5 cm, ktoré  mierne rozklepeme.
  2. Bravčové mäso osolíme a okoreníme podľa chuti. Cesnak očistíme, prelisujeme, môžeme aj nakrájať nadrobno. Takto pripraveným cesnakom dôkladne potrieme plátky ochuteného mäsa.
  3. Pripravené bravčové mäso preložíme do uzatvárateľnej misky alebo dózy. Plátky mäsa zalejeme mliekom. Musia byť ponorené. Dózu uzavrieme, uložíme do chladničky na 12 až 24 hodín.
  4. Na kvalitnej panvici rozohrejeme bravčovú masť, pridáme kusy cigánskej pečienky. Z každej strany ich opekáme približne 3 minúty. Potom mäso prikryjeme, znížime teplotu a podusíme do mäkka.
  5. Nakoniec mäso odkryjeme. Na prudkom ohni ho ešte krátko opečieme z oboch strán dozlatista. Na ďalšej panvici si na bravčovej masti a na miernom stupni orestujeme kolieska cibule.

Tip Dobrej kuchyne: Šťavnatú cigánsku pečienku podávame v žemli, ktorú sme potreli horčicou, s opraženou cibuľou, nakrájanou kyslou uhorkou, ale aj kúskami feferónky. Výborne chutí aj s opekanými zemiakmi.

Dobrú tradičnú chuť.

Vyskúšajte aj recept na najlepšiu cigánsku pečienku portálu Zenyvmeste.sk

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče