Nákupný zoznam

Vynikajúce grilované kuracie kúsky na panvici, fit RECEPT

04.03.2021 | Autor: Nela

Vynikajúce grilované kuracie kúsky na panvici. Fit recept so značkou Dobrá kuchyňa.

Fantastické grilované kuracie prsia - skvelý fit obed alebo večera

Skvelé grilované kuracie kúsky. Ďalší jednoduchý fit recept so značkou Dobrá kuchyňa. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Dobrá kuchyňa vám dnes ponúka skvelý tip na výborný obed či večeru z kuracieho mäsa. Najlepšie grilované kuracie prsia na panvici. Nech sa páči. Vyskúšajte. 

Vybrali sme pre vás aj recept na vynikajúce kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou

Vynikajúce grilované kuracie kúsky, recept aj pre začiatočníkov

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Tepelná úprava: 10-15 minút
  • Počet porcií: 4

Kuracie prsia sú veľmi obľúbené, pretože sú chutné, diétne, plné bielkovín. Kuracie mäso je dovolené aj pri mnohých diétach.

Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša vynikajúci fit recept bez lepku, recept pre celú rodinu. Grilované kuracie kúsky na panvici. Inšpirujte sa.

Vyskúšajte aj recept na skvelé morčacie kocky so zázvorom. Vyskúšajte aj naše zemiakové placky s mäsom. Tu je zase recept na smotanový dip.

Grilované kuracie kúsky - do šalátov, k prívarkom, obľúbeným prílohám

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 600 g - kuracie prsia
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 5 polievková lyžica - olivový olej alebo olej
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúce grilované kuracie kúsky na panvici, fit RECEPTAutor - Nela

Najlepšie grilované kuracie prsia na panvici - postup receptu

na jednu osobu počítame cca 150 g mäsa 

Ingrediencie: 600 g kuracie prsia, 5 polievkových lyžíc olivového oleja (oleja) na dochutenie: mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo zmes iného obľúbeného korenia - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Kuracie prsia si umyjeme a dobre osušíme, nakrájame na menšie kocky. K mäsu primiešame marinádu z oleja a korenia (mletá červená paprika, soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, ale aj kurkuma).
  2. Mäso uložíme do chladu aspoň na jednu hodinu, najlepšie však cez noc, aby mäsko prešlo po korení. Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme. Keď je už rozpálená, pridáme marinované kúsky kuracích pŕs.
  3. Mäso prudko opekáme - grilujeme z každej strany, pokiaľ nebude mať červenkastú farbu. Keď je opečené z každej strany, máme hotovo. Na opekanie kuracieho mäsa nám postačí naozaj iba zopár minút.
  4. Kuracie kúsky nepečieme pridlho, aby sa nevysušili. Do olejovej marinády môžeme pridať aj dva roztlačené strúčiky cesnaku, ktorý dodá kuraciemu mäsu na zaujímavej chuti. Vyskúšajte aj túto kombináciu.
  5. Grilované kuracie kúsky sú vynikajúce do obľúbených zeleninových šalátov, hodia sa k prívarkom, smotanovým alebo zeleninovým  omáčkam, ladia so zemiakovými hranolkami, ale aj zemiakovou kašou.

Tip Dobrej kuchyne: Namiesto kuracích pŕs môžeme zvoliť aj morčacie prsia. Postup je rovnaký, morčacie kocky sú tiež veľmi chutné.

Dobrú chuť želáme.

Inšpirujte sa aj receptami najlepšie jedlá z kuracieho mäsa kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty