Nákupný zoznam

Najlepšie kváskové palacinky, RECEPT na zdravé palacinky

19.07.2020 | Autor: -

  • 5.0/5

Najlepšie kváskové palacinky. Recept na zdravé palacinky z kvásku so špaldovou múkou vám prináša Dobrá kuchyňa. Sladké a zdravé maškrtenie bez výčitiek.

Kváskové hrnčekové palacinky 

Kváskujete? Pripravte si s nami najlepšie hrnčekové palacinky z kvásku. Nech sa páči. Recept na zdravé kváskové palacinky z dielne webu Dobrá kuchyňa na sladkú dobrotu bez výčitiek.

Nemáte ražný kvások? Pridajte droždie a upečte si skvelé palacinky, jemnučké a veľmi chutné. Jednoduchá a zdravá dobrota so značkou Dobrá kuchyňa.

Palacinky majú svoju bohatú históriu. Kto by ich nemiloval v akejkoľvek dobe? Pochutnávali si na nich už v starovekom Grécku.

Vyskúšajte aj recept na kváskové palacinky webu Ženyvmeste

Fantastické palacinky z kvásku, kváskové palacinky bez výčitiek

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas kvasenia cesta: 2-3 hodiny (v chladničke 12 hodín)
  • Počet porcií: 14 kusov (podľa veľkosti)

A najlepšia správa je, že si ich môžeme pripraviť nielen na sladko - s džemom, nutellou, grankom, kakaovou alebo tvarohovou náplňou, ale ak pri príprave vynecháme med ako prísadu do cesta, môžeme zvoliť aj náplň na slano. Napríklad mäsovú, aj zeleninovú.

Kváskové palacinky podľa vašej chuti. Najlepšie kváskové palacinky, jednoduchý recept zo zdravého kvásku. Vyskúšajte náš overený recept, ktorý si obľúbite. Vynikajúce palacinky z kvásku, vášho nového a spoľahlivého webu DobráKuchyňa.sk.

Vybrali sme pre vás aj recept  na najlepšie klasické hrnčekové palacinky

Palacinky z kvásku a špaldovej múky pre celú rodinu

(Na 14 kusov)


Ingrediencie

  • 1 štipka - soľ
  • 1 podľa potreby - slnečnicový olej
  • 2 polievková lyžica - med
  • 1 podľa chuti - džem
  • 1 podľa chuti - nutella
  • 1 podľa chuti - granko
  • 1 hrnček - hladká špaldová múka
  • 2 ks - vajce
  • 1,5 hrnčeka - vlažné mlieko
  • 0,5 hrnčeka - vlažná voda
  • 0,5 hrnčeka - celozrnná špaldová múka
  • 1 malá lyžička - ražný kvások
  • 1 podľa chuti - hrudkovitý alebo jemný tvaroh
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie kváskové palacinky, RECEPT na zdravé palacinkyAutor - Nela

Jemnučké palacinky z kvásku a špaldovej múky - postup receptu

hrnček 250 ml

Ingrediencie: malá lyžička ražného kvásku (alebo lievito madre alebo 1/4 droždia), 1,5 hrnčeka vlažného mlieka, 0,5 hrnčeka vlažnej vody, 2 ks vajce, 2 polievkové lyžice medu (cukru), 1 hrnček hladkej špaldovej múky, 0,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky (múky pridávame podľa potreby, hustoty cesta), štipka soli na pečenie: olej podľa potreby na náplň palaciniek: džem, nutella, granko, kakao zmiešané s práškovým cukrom, tvaroh zmiešaný s vanilínovým cukrom

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

Ak použijeme na kvasenie klasické droždie, je potrebné droždie rozpustiť v malom množstve vlažného mlieka, premiešať a nechať postáť 5 minút. Vytvorí sa pena. Tento kvások primiešame k cestu na palacinky. Čas kysnutia cesta na palacinky bude oveľa kratší ako pri ražnom kvásku, postačí iba 20 minút.

  1. Do vlažného mlieka a vody primiešame zvolený kvások, primiešame aj múku podľa potreby. Malo by nám vzniknúť vláčne cesto, nie však príliš husté.
  2. Do kváskového cesta potom zapracujeme med a vajcia, premiešame. Ak by bolo cesto príliš husté, pridáme ešte trochu vlažnej vody, môžeme mlieko.
  3. Malo by nám vzniknúť liate cesto. Misku prikryjeme fóliou, necháme ho 2-3 hodiny odpočívať pri izbovej teplote. Môžeme ho dať  do chladničky (12 hodín).
  4. Vykysnuté cesto na palacinky opatrne premiešame a pridáme štipku soli. Kváskové palacinky tak budú oveľa jemnejšie. Malý trik sa oplatí vyskúšať. 
  5. Odležané kváskové cesto na palacinky naberačkou naberáme a na rozohriatej kvalitnej panvici (potretej pierkom s olejom) pečieme tenšie palacinky.
  6. Z tohto množstva by sme si mali upiecť 14 ks tenších palaciniek. Palacinky pečieme z každej strany, pokiaľ sa nám nevytvoria hnedasté škvrny.
  7. Palacinky plníme obľúbenými náplňami, kakaovou, džemovou, ale aj tvarohovou, podľa chuti. Podávame so šľahačkou, zmrzlinou, aj s čerstvým ovocím.

Tip Dobrej kuchyne: Namiesto špaldovej múky môžete zvoliť aj klasickú hladkú pšeničnú múku. Špaldová múka je však oveľa výživnejšia a predovšetkým zdravšia.

Dobrú palacinkovú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výborné hnčekové palacinky webu NajlepšieKoláče.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče