Nákupný zoznam

Najlepšie klasické hrnčekové palacinky, rýchly RECEPT

28.04.2021 | Autor: Nela

Najlepšie klasické hrnčekové palacinky. Nech sa páči. Vyskúšajte rýchly recept z dielne Dobrej kuchyne. Garantujeme, že chutia fantasticky, a pri pečení sa vôbec netrhajú. Postačí vám iba hrnček.

Palacinky, klasické, hrnčekové

Palacinky sú najlepšie tie staré dobré, klasické a hrnčekové. Naozaj rokmi overená dobrota. Nech sa páči. Jednoducho palacinky si nájdu svoje miesto na každom stole. Nezáleží či si ich pripravíte so sladkou náplňou, alebo slanou. Jednoducho chutia.

Vyskúšajte tento rokmi už naozaj overený recept z dielne webu DobráKuchyňa.sk. Skutočne chutia fantasticky, a pri pečení sa vôbec netrhajú. A na ich kompletnú prípravu nemusíte nič vážiť, postačí vám hrnček.

Výborné palacinky

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 10-12 kusov

Vyskúšajte aj recept na výborné hrnčekové palacinky portálu Zenyvmeste.sk

No kto by palacinky nezbožňoval? Hovorí sa, že si ich na raňajky pripravovali už starovekí Gréci, nadšene ich potom od nich prebrali aj Rimania. A svoje miesto mali aj počas stredoveku.

Rovnako obľúbené sú aj dnes. Ich forma, príprava a konečné štruktúra sa líšia od geografickej oblasti sveta, ale u nás je ich základom vždy trojkombinácia múka, mlieko a vajcia.

A možnosti ako ich naplniť sú obmedzené len vašou fantáziou. Môžeme si ich pripraviť nielen na sladko, s džemom, nutellou, grankom, kakaovou alebo tvarohovou náplňou.

Keď vynecháme v ceste vanilínový cukor, tak aj na slano. Dobrota, ktorej takmer nikto neodolá. Najlepšie klasické hrnčekové palacinky podľa nášho receptu. Dobrú palacinkovú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšie hrnčekové palacinky webu NajlepšieKoláče.sk

Najlepšie hrnčekové palacinky - ingrediencie

(hrnček 250 ml, 10 až 12 kusov)


Ingrediencie

  • 1,5 hrnčeka - mlieko
  • 1 hrnček - hladká múka
  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 0,5 hrnčeka - perlivá voda
  • 1 ks - džem
  • 1 ks - nutella
  • 1 ks - tvaroh
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie klasické hrnčekové palacinky, rýchly RECEPTAutor - Nela

Najlepšie klasické hrnčekové palacinky - postup receptu

Ingrediencie: 1,5 hrnčeka mlieka, 0,5 hrnčeka minerálky (perlivej vody), 1 hrnček hladká múka, 2 ks vajce, 3 polievkové lyžice oleja (roztopeného masla), 1 ks vanilínový cukor, štipka soli. Na pečenie: olej podľa potreby. Na náplň palaciniek: džem, nutella, granko, kakao zmiešané s práškovým cukrom, tvaroh zmiešaný s vanilínovým cukrom.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Aby sa nám v ceste nevytvorili hrudky, je potrebné, aby mali mlieko a vajcia izbovú teplotu. V mlieku a minerálke rozmiešame vajcia, postupne primiešavame múku. Nakoniec zapracujeme olej (maslo), vanilínový cukor a štipku soli.
  2. Keďže sme do cesta pridali tuk, na pečenie palaciniek ho nebudeme takmer vôbec potrebovať. Kvalitnú panvicu potierame iba pierkom, tenkou vrstvou oleja. Na rozohriatu panvicu nalejeme naberačkou cesto, nie príliš mnoho.
  3. Množstvo cesta je na nás, záleží, aké hrubé palacinky chceme upiecť. U nás sú obľúbené tenšie palacinky. Palacinky pečieme z oboch strán (mali by mať hnedasté škvrny, vtedy je to správne). Z tohto množstva upečieme 10 až 12 kusov.
  4. Hotové palacinky plníme džemom, nutellou, grankom, zmiešaným kakaom, ochuteným tvarohom. Môžeme ich zvinúť, zložiť do trojuholníka. K palacinkám môžeme pridať kôpku zmrzliny, šľahačky, bieleho jogurtu. Hotová dobrota.

Tip Dobrej kuchyne: Chcete palacinky zdravšie? Namiesto klasickej hladkej múky pridajte hladkú špaldovú múku. Keď pridáte 1/3 ražnej múky, ktorá patrí medzi tie najzdravšie múky, môžete si pochutnať bez výčitiek. Ak by bolo cesto hustejšie, je potrebné pridať ešte mlieko.

Dobrú palacinkovú chuť.

Vyskúšajte aj náš recept na pečené buchty so slivkovým lekvárom

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty