Nákupný zoznam

Najlepšie klasické hrnčekové palacinky, rýchly RECEPT

15.07.2020

  • 5.0/5

Najlepšie klasické hrnčekové palacinky. Nech sa páči. Vyskúšajte rýchly recept z dielne Dobrej kuchyne. Garantujeme, že chutia fantasticky, a pri pečení sa vôbec netrhajú. Postačí vám iba hrnček.

Najlepšie klasické hrnčekové palacinky

Klasické hrnčekové palacinky. Nech sa páči. Vyskúšajte tento recept z dielne Dobrej kuchyne. Skutočne chutia fantasticky, a pri pečení sa vôbec netrhajú. Postačí vám iba hrnček.

Palacinky. No kto by ich nezbožňoval? Môžeme si ich pripraviť nielen na sladko, s džemom, nutellou, grankom, kakaovou alebo tvarohovou náplňou.

Klasické hrnčekové palacinky

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 10-12 kusov

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelú pudingovú bábovku

Keď vynecháme v ceste vanilínový cukor, tak aj na slano. Dobrota, ktorej takmer nikto neodolá.

Najlepšie klasické hrnčekové palacinky podľa nášho receptu. Dobrú palacinkovú chuť.

Vyskúšajte aj náš recept na pečené buchty so slivkovým lekvárom

Najlepšie hrnčekové palacinky - ingrediencie

(hrnček 250 ml, 10 až 12 kusov)


Ingrediencie

  • 1,5 hrnčeka - mlieko
  • 1 ks - soľ
  • 2 ks - vajcia
  • 1 hrnček - hladká múka
  • 3 polievkové lyžice - olej
  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 0,5 hrnčeka - perlivá voda
  • 1 ks - džem
  • 1 ks - nutella
  • 1 ks - granko
  • 1 ks - tvaroh
Najlepšie klasické hrnčekové palacinky, rýchly RECEPTAutor - Nela

Najlepšie klasické hrnčekové palacinky - postup receptu

Ingrediencie: 1,5 hrnčeka mlieka, 0,5 hrnčeka minerálky (perlivej vody), 1 hrnček hladká múka, 2 ks vajce, 3 polievkové lyžice oleja (roztopeného masla), 1 ks vanilínový cukor, štipka soli. Na pečenie: olej podľa potreby. Na náplň palaciniek: džem, nutella, granko, kakao zmiešané s práškovým cukrom, tvaroh zmiešaný s vanilínovým cukrom.

  1. Aby sa nám v ceste nevytvorili hrudky, je potrebné, aby mali mlieko a vajcia izbovú teplotu. V mlieku a minerálke rozmiešame vajcia, postupne primiešavame múku. Nakoniec zapracujeme olej (maslo), vanilínový cukor a štipku soli.
  2. Keďže sme do cesta pridali tuk, na pečenie palaciniek ho nebudeme takmer vôbec potrebovať. Kvalitnú panvicu potierame iba pierkom, tenkou vrstvou oleja. Na rozohriatu panvicu nalejeme naberačkou cesto, nie príliš mnoho.
  3. Množstvo cesta je na nás, záleží, aké hrubé palacinky chceme upiecť. U nás sú obľúbené tenšie palacinky. Palacinky pečieme z oboch strán (mali by mať hnedasté škvrny, vtedy je to správne). Z tohto množstva upečieme 10 až 12 kusov.
  4. Hotové palacinky plníme džemom, nutellou, grankom, zmiešaným kakaom, ochuteným tvarohom. Môžeme ich zvinúť, zložiť do trojuholníka. K palacinkám môžeme pridať kôpku zmrzliny, šľahačky, bieleho jogurtu. Hotová dobrota.

Tip Dobrej kuchyne: Chcete palacinky zdravšie? Namiesto klasickej hladkej múky pridajte hladkú špaldovú múku. Keď pridáte 1/3 ražnej múky, ktorá patrí medzi tie najzdravšie múky, môžete si pochutnať bez výčitiek. Ak by bolo cesto hustejšie, je potrebné pridať ešte mlieko.

Dobrú palacinkovú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výborné hrnčekové palacinky portálu Zenyvmeste.sk

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče