Nákupný zoznam

Fantastické karamelové burizónové guľky, RECEPT bez pečenia

29.09.2020 | Autor: Nela

Fantastické karamelové burizónové guľky. Jednoduchý recept bez pečenia so značkou Dobrá kuchyňa. Vynikajúca karamelová pochúťka bez lepku.

Najlepšie karamelové burizónové guľky, recept bez lepku

Fantastické karamelové burizónové guľky. Recept bez pečenia a bez lepku so značkou Dobrá kuchyňa. Dokonalá karamelová pochúťka. Sladké maškrtenie.

Milujete karamel? Dobrá kuchyňa pre vás pripravila úžasný recept bez pečenia na dokonalé karamelové burizónové guľky. Vyskúšajte, neoľutujete. Chutia mňamkovo.

Vynikajúce perníčky najlepšie perníky z kvásku, recept na zdravé perníky

Vynikajúce nepečené karamelové guľky, ktoré si zamilujete

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Množstvo: 70 ks (guliek)

Nepečiete, ale milujete sladké? Dobrá kuchyňa myslí aj na vás. Vyskúšajte naše vynikajúce karamelové burizónové guľky, ktorých príprava vám nezaberie veľa času, úspech je zaručený. Sladkosť bez pečenia pre celú rodinu.

Nepečená dobrota najlepšie domáce guľky rafaelo. Tu je aj recept na orechové medvedie labky. Tu je zase recept na florentínky. A tu zase recept na medvedie labky od babičky. Skúste aj náš recept na vanilkové rožky.

Skvelé burizónové guľky, recept ako pripraviť nepečené karamelové guľky 

(Množstvo 70 ks - guliek)


Ingrediencie

  • 300 g - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 2 balenia - klasické burizóny biele 70 g
  • 1 ks - karamelové Salko bez varenia
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastické karamelové burizónové guľky, RECEPT bez pečeniaAutor - Nela

Fantastické karamelové burizónové guľky - postup receptu

Ingrediencie: 300 g trstinový alebo kryštálový cukor, 1 plechovka karamelového Salka (bez varenia), 2 balenia ryžových burizónov (70 g balenie), 250 g maslo

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Pripravíme karamel. Do väčšieho kastrólika pridáme cukor, na miernom stupni, za stáleho miešania ho pomaly rozpustíme.
  2. Za pár minút nám vznikne ťahajúci sa vláčny karamel. Prilejeme Salko (uvarené alebo bez varenia), prevaríme, odstavíme.
  3. Do horúcej karamelovej zmesi pridáme maslo a všetko spolu dôkladne vymiešame, aby sa nám ingrediencie dobre spojili.
  4. Ku tejto hmote nakoniec pridáme aj ryžové burizóny, ktoré pomaly primiešame. Je dôležité, aby sa burizóny obalili v hmote.
  5. Túto zmes necháme vychladnúť približne 15 minút, aby sme s ňou mohli pracovať. Nesmie byť ani horúca, ale taká vlažná.
  6. Nakoniec z tejto karamelovo burizónovej hmoty tvarujeme guľky veľkosti orecha. Robíme to rukami. Necháme ich vytuhnúť.
  7. Naše karamelové burizónové guľky skladujeme v chlade. Sú naozaj vynikajúce, pochutí si celá rodina. Guľky sú bez lepku.

Tip dobrej kuchyne: Ak zvolíme Salko originál (bez varenia), je lepšie ho uvariť. Karamelové guľky budú chutnejšie, lepšie budú držať aj tvar. Salko ponorené vo vode varíme 2 hodiny, potom ho necháme vychladnúť. Tu je aj naša jednoduchá Marlenka.

Sladké karamelové maškrtenie. A myslíte, že je toto recept na originál guľky Raffaello? Vyskúšajte aj skvelé karamelové guľky bez pečenia, recept portálu Ženy v meste. Skúste aj naše 2 koláče z jednej plechovky SalkaTu je aj recept na orechové vanilkové rožky.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty