Nákupný zoznam

Najlepšia lahodná hubová omáčka, rýchly RECEPT

20.06.2020

  • 5.0/5

Najlepšia lahodná hubová omáčka. Nech sa páči, rýchly recept webu Dobrá kuchyňa. Uvarte si s nami skvelú omáčku.

Vynikajúca krémová hubová omáčka, jednoduchý recept

Milujete huby? Ste na správnom mieste. Dnes sme si pre vás pripravili rýchly recept na najlepšiu lahodnú hubovú omáčku. Na prípravu hubovej omáčky môžete zvoliť aj huby čerstvé a mrazené, ale aj huby sušené.

Nech sa páči, vyskúšajte. Najlepšia lahodná hubová omáčka so značkou Dobrá kuchyňa.

Pripravili sme pre vás super rýchly recept vynikajúca kôprová omáčka, lahodná a chutná

Fantastická hubová omáčka, ktorú si zamilujete

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 4-5

Hľadáte skvelý recept na krémovú hubovú omáčku? Nech sa páči. Kuchyňa webu Dobrá kuchyňa vám prináša novinku, rýchly recept na najlepšiu lahodnú hubovú omáčku. Vyskúšajte.

Ak na zahustenie omáčky zvolíte Solamyl, hubová omáčka bude vhodná aj pre celiatikov. Varte v jednom hrnci pre celú rodinu. Dobrú chuť vám želáme.

Smotanové omáčky sú výborné aj ako samostané hlavné jedlo, výborne ladia aj s duseným či pečeným mäsom. Ak obľubujete huby, uvarte si s nami vynikajúcu hubovú omáčku, ktorú si zamilujte. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Vyskúšajte aj polievku tradičná domáca kapustnica s hubami

Lahodná krémová hubová omáčka

(4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 400-500 ml - mlieko
  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 polievková lyžica - olej
  • 1 štipka - drvená rasca
  • 2 polievková lyžica - maslo
  • 1 ks - bobkový list
  • 250 ml - šľahačková smotana
  • 1 podľa chuti - horčica
  • 2 polievková lyžica - hladká špaldová múka
  • 400 g - huby čerstvé alebo mrazené
Najlepšia lahodná hubová omáčka, rýchly RECEPTAutor - Nela

Najlepšia lahodná hubová omáčka - postup receptu

Ingrediencie: 400 g čerstvé alebo mrazené huby (3 plné hrste húb sušených), 2 polievkové lyžice masla,1 polievková lyžica olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 3 strúčiky cesnaku na smotanovú zálievku: 250 ml ľahačková smotana, 400-500 ml mlieka, 1-2 polievková lyžica hladkej špaldovej (hladkej) múky (podľa potreby), pri bezlepkovej verzii 1 lyžička Solamylu (podľa potreby) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, bobkový list, trochu kurkumy (fantastická na kĺby), horčica

  1. Ak zvolíme huby sušené, namočíme ich do vody na 30 minút. Na masle a oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom do sklovita.
  2. Čerstvé huby dôkladne očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Mrazené huby prepláchneme horúcou vodou, sušené huby vytlačíme od vody.  
  3. Huby vložíme k orestovanej cibuli, pridáme korenie podľa obľuby, restujeme približne 20 minút. Pripravíme si smotanovú zálievku na zahustenie.
  4. Smotanovú zálievku dôkladne vymiešame, aby nám neostali hrudky, môžeme ju aj precediť. Zálievku pomaly prilejeme k uduseným hubám.
  5. Hubovú omáčku povaríme 10 minút, aby zhustla. Ak je potrebné, zriedime ju ďalším mliekom, prípadne ešte zahustíme. Dochutíme horčicou. 

Tip Dobrej kuchyne: Lahodnú hubovú omáčku podávame s čerstvým chlebom, opekanými zemiakmi, parenou knedľou, ale aj cestovinami. Je skvelou voľbou k pečenému či dusenému mäsu.

Dobrú hubovú chuť.

Vyskúšajte aj recept na dokonalú hubovú omáčku webu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče