Cícerová panvička so špenátom, autorka receptu a foto: Denča
Cícerová panvička so špenátom je skvelý recept z najzdravšej strukoviny s kari korením a kurkumou. Vyskúšajte ho tiež!
Cícer je takmer dokonalou strukovinou. Obsahuje poriadnu dávku vlákniny, železa, je bezlepkový a ľahko stráviteľný. Azda jedinou jeho nevýhodou je, že podobne ako iné strukoviny, aj on sa musí vopred namáčať. Pre recept na najlepšiu cícerovú panvičku môžete ale použiť aj cícer v náleve.
Špenát by mal patriť pravidelne medzi jedlá, ktoré konzumujete, pretože je veľmi zdravý. Okrem výbornej chuti, obsahuje dôležité omega-3 kyseliny, vitamíny a minerály. Pomáha tiež udržovať zdravý krvný tlak, posilňuje činnosť srdca, mozgu, chráni oči, či spevňuje zuby.
Cícerová panvička so špenátom je úžasnou alternatívou nízkokalorického bezmäsitého jedla. Ja som si ju urobila s vynikajúcou zeleninovou ryžou, vy ju ale môžete podávať aj s dusenou zeleninou alebo aj s hubami. Pripravte si tento zdravý a chutný recept a neoľutujete!
Ženy v meste pre vás majú aj skvelý recept na humus z cíceru
(na 2 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 5 strúčikov, olivový olej 1 polievková lyžica, kurkuma 1 čajová lyžička, čerstvý špenát 200 g, kari korenie 1 čajová lyžička, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, cícer v náleve 100 g, kokosové mlieko 1 plechovka
Tip pre vás
Cibuľu nakrájame a do receptu použijeme špenátové listy (čerstvé alebo mrazené). Pri použití suchého cíceru: Na začiatok ho namočíme do vody aspoň na 12 hodín. Potom varíme vo vode do zmäknutia, v tlakovom hrnci to trvá približne 30 minút.
Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a do zlatista opečieme uvarený cícer.
Zalejeme plechovkou kokosového mlieka a necháme prevrieť. Pridáme špenátové listy, pretlačený cesnak a korenie - kari, kurkumu, soľ a mleté čierne korenie. Necháme variť asi 10 minút, aby sa prepojili chute.
Ku cícerovej panvičke sa skvelo hodí dusená zelenina alebo zeleninová ryža.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj výborný recept na zeleninové rizoto
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.