Výborné zemiakové fašírky so šunkou a syrom, recept z varených zemiakov. Autorka receptu a foto: Katarína
Vychutnajte si zemiakové fašírky so šunkou a syrom, obľúbené fašírky z varených zemiakov trochu inak ako ste boli doteraz zvyknutí.
Ak chcete odľahčiť svoj jedálniček, toto je ideálny spôsob ako na to.
Fašírky sa nevysmážajú, čo z nich robí ľahšie stráviteľné jedlo.
Vyskúšajte aj náš recept na šošovicové fašírky
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 3 strúčiky, olivový olej 3 polievkové lyžice, kurkuma 1 kávová lyžička, sušený majorán 2 malá lyžička, nastrúhaný obľúbený syr 3 plné, hrste zemiaky uvarené v šupke 6 kusov, vajcia 2 ks, soľ 2 kávové lyžičky, peper štipka, šunka 150 g.
Tip pre vás
Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke do zmäknutia, dĺžka varenia závisí od veľkosti zemiakov. Po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Ku postrúhaným vychladnutým zemiakom pridáme olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, žĺtka, soľ, peper, majorán a kurkumu a dobre zamiešame aby sa nám zmes spojila. Ak je zmes sypká, dolejeme ešte olivový olej, ak je rieda, pridáme ešte nastrúhaný uvarený zemiak.
Ak máme zmes spojenú pridáme do nej na kocky nakrájanú šunku a 2 plné hrste syru eidam. Všetko dobre premiešame.
Zvlášť v miske si vyšľaháme 2 bielka so štipkou soli.
Pripravené vyšľahané bielka si pridáme ku zmesi a zľahka premiešame aby cesto ostalo nadýchané.
Cesto si naberáme veľkou lyžicou a ukladáme na plech na silikónovú podložku a tvarujeme na približne rovnako veľké tvary. Dáme piecť do rúry na 15 minút na 180 stupňov Celzia.
Po 15 minútach vyberieme fašírky a posypeme ich zvyšným syrom a dáme ešte zapiecť na 5 minút do zlatista.
Placky sú upečené ak sú hnedé po krajoch. Servírujeme s kyslou smotanou a červenou kapustou alebo s kapustovým šalátom.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj základný recept na šťavnaté a chutné fašírky
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Nechajte sa prekvapiť výnimočnou kombináciou karfiolu a bryndze.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.