Nákupný zoznam

Pesto z medvedieho cesnaku, jednoduchý recept

01.09.2022 | Autor: Denča

  • 5.0/5

Máte medvedí cesnak a chcete ho používať v kuchyni dlhé mesiace? Urobte z neho pesto, ktoré určite vydrží do ďalšej sezóny.

Pesto z medvedieho cesnaku, autorka receptu a foto: Denča

Máte medvedí cesnak a chcete ho používať v kuchyni dlhé mesiace? Urobte z neho pesto, ktoré určite vydrží do ďalšej sezóny. Medvedí cesnak je priam zeleným prírodným zázrakom, jeho vôňa sa šíri a plný košík znamená síce veľa práce, ale aj množstvo vitamínov v našej kuchyni.

Pesto z medvedieho cesnaku, jednoduchý recept

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Počet porcií: 2

Dá sa použiť do polievok, nátierok, príloh a keď máme väčšie množstvo, je na mieste otázka, ako ho uskladniť čo najlepšie? Všeobecne sa neodporúča sušiť ho, môžeme ho vákuovo zabaliť a zmraziť. Častokrát sa z neho robí pesto, vďaka čomu ho môžeme používať ešte dlhé mesiace po tom, ako skončila jeho sezóna.

Do základného pesta môžeme pridať píniové alebo iné orechy, slnečnicové semienka či parmezán. Toto pesto však nemá takú trvanlivosť. Skúšajte, experimentujte, použite pesto z medvedieho cesnaku naozaj do všetkých možných jedál.

Medvedí cesnak je naviac ohromne zdravý a jeho účinky pomôžu celému telu, či už ide o trávenie a prečistenie čreva, pomoc pri vysokom krvnom tlaku a srdcovo-cievnych ochoreniach, ale aj pri liečbe zápalu priedušiek a iných ochorení horných dýchacích ciest.

Vyskúšajte aj výborné recepty s cesnakom z dielne Ženy v meste.

Pesto z medvedieho cesnaku, jednoduchý recept

(na dve porcie)


Ingrediencie

  • 5 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 10 plné hrste - listy medvedieho cesnaku
  • 2 čajové lyžičky - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Pesto z medvedieho cesnaku, jednoduchý recept

Pesto z medvedieho cesnaku, jednoduchý recept

Ingrediencie: olivový olej 5 polievkových lyžíc, listy medvedieho cesnaku 10 plných hrstí, soľ 2 čajové lyžičky

1. Medvedí cesnak umyjeme

Medvedí cesnak dôkladne umyjeme. Tento krok je veľmi dôležitý, keďže ho tepelne nebudeme spracovávať a závisí od toho trvanlivosť pesta.

2. Osolíme a zalejeme olivovým olejom

Necháme ho preschnúť, vložíme do nádoby, osolíme a zalejeme panenským olivovým olejom.

3. Rozmixujeme a naplníme poháre

Rozmixujeme na hladkú kašu a základné pesto je hotové. Naplníme ním zaváraninové poháre a uskladňujeme ho v chladničke.

4. Môžeme pridať rôzne ingrediencie

Do základného pesta môžeme pridať píniové alebo iné orechy, slnečnicové semienka či parmezán. Toto pesto však nemá takú trvanlivosť.

5. Tip na servírovanie

Medvedí cesnak môžeme použiť prakticky do každého jedla namiesto bežného cesnaku. Môžeme ho napríklad vymiešať s maslom a máme skvelú voňavú nátierku.


Dobrú chuť!

Máme pre vás aj recept na skvelú nátierku zo syra a cesnaku

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty