Človek by neveril, aké chutné jedlo môže vzniknúť z takej prozaickej suroviny, akou nesporne je suchý hrach. Tradičná slovenská strukovina, ktoré odnepamäti živila mnohé generácie. Staré mamy vedeli, čo je ozaj dobré.
Skúste si s nami pripraviť hrachovú kašu podľa originálneho receptu. Hustotu si môžete zvoliť, akú chcete. Tajomstvo je v množstve múky. Ak dáte o lyžičku, dve viac, kaša bude hustejšia. Ak chcete redšiu, netreba to prehnať s množstvom múky.
A ešte ďalšia vec je dôležitá v prípade hrachovej kaše. Dochutenie cibuľkou, posmaženou v zápražke a tiež cesnak, ktorý sa k chuti suchého hrachu neuveriteľne hodí. Samozrejme, každý už si môže vybrať, či si k svojej hrachovej kaši zvolí klobásku, párku alebo volské oko, prípadne si ju vychutná len tak samú s tmavým chlebíkom.
Tak poďme na to, nie je to nič zložité. Tento recept si isto uchováte a budete podľa neho variť často.
Vopred namočený hrach (cez noc) si uvaríme do mäkka v osolenej vode.
Na oleji začneme smažiť múku.
Dáme pozor, aby zápražka príliš nestmavla.
Pridáme smažiť na kocky nakrájanú cibuľku a po chvíli aj cesnak.
Úplne na záver pridáme červenú mletú papriku, aby nezhorkla.
Do zápražky dávame vodu postupne a riedime ju. Stále miešame.
Zápražku pridávame k uvarenému hrachu a dôkladne premiešame. Necháme prevrieť a vypneme. Ak treba, ešte dosolíme.
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Ochutnali ste už tento výborný cuketový guláš? Kuracie mäso s cuketou na spôsob gulášu
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.