Nákupný zoznam

Najlepšia syrovo cesnaková nátierka, obľúbený RECEPT

31.12.2020 | Autor: -

  • 5.0/5

Najlepšia syrovo cesnaková nátierka. Obľúbený recept webu Dobrá kuchyňa. Našu domácu nátierku si zamilujete.

Vynikajúca syrovo cesnaková, jemne pikantná nátierka

Fantastická lahodná nátierka na každú príležitosť. Vynikajúca chuť po smotane, syre a cesnaku, ak zvolíte pikantnejšiu verziu, aj jemne pálivá. Vyskúšajte. Dokonalá nátierka podľa obľúbeného receptu webu Dobrá kuchyňa.

Očakávate návštevu a chcete ju prekvapiť výbornou nátierkou? Ste na správnom mieste. Dobrá kuchyňa má pre vás dnes novinku, jednoduchý a rýchly recept na vynikajúcu syrovo cesnakovú nátierku. Domáca nátierka, ktorá sa teší veľkej obľube.

Obľúbená nátierka pre celú rodinu naj vajíčková nátierka, jednoduchá a lahodná

Jednoduchá syrovo cesnaková nátierka, ktorú musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 3-4
Chutná nátierka e výborná na raňajky či večeru, skvelá, keď máte oslavu, ak vás prekvapí návšteva. Nátierku stačí iba natrieť na chlebík či pečivo, obložiť zeleninou, výborne ladí aj s hroznom. 

Domáce nátierky ky sa tešia veľkej obľube, pretože sú bez zbytočných škodlivých éčiek. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, skvelý recept na chutnú cesnakovo - syrovú nátierku. 

Tip na úžasnú nátierku z cukety fantastická cuketová nátierka, zdravá a chutná

Skvelá pikantná syrovo cesnaková nátierka - najobľúbenejší recept

(Na 3-4 porcie)


Ingrediencie

  • 4 strúčiky - cesnak
  • 1 chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - čierne korenie mleté
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 2 polievková lyžica - kyslá smotana
  • 100 g - tvrdý syr
  • 1 podľa obľuby - chilli korenie
  • 1 kopcovitá polievková lyžica - maslo alebo Rama
  • 200 g - smotanová nátierka (Lučina, žervé)
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia syrovo cesnaková nátierka, obľúbený RECEPTAutor - Nela

Ako jednoducho pripraviť syrovo cesnakovú nátierku - postup receptu

Ingrediencie: 200 g smotanová nátierka (Lučina, žervé), 100 g nastrúhaného tvrdého syra, 1 kopcovitá polievková lyžica Ramy alebo masla, 4 strúčiky cesnaku (aj viac, podľa intenzity a chuti), 2 polievkové lyžica kyslej smotany (na zjemnenie, môžeme aj vynechať) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, chilli korenie alebo pálivá červená paprika (môžeme aj vynechať) - podľa chuti

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Do misky pridáme smotanovú nátierku a Ramu (maslo), vymiešame. Primiešame aj nastrúhaný tvrdý syr.
  2. Ďalej pridáme pretlačený  alebo nastrúhaný cesnak podľa chuti. Nezabúdajme, domáci cesnak je omnoho intenzívnejší.
  3. Nátierku dochutíme soľou, mletým čiernym korením, červenou mletou paprikou, a aj chilli korením, podľa obľuby. 
  4. Syrovo cesnakovú nátierku môžeme zjemniť kyslou smotanou, dobre premiešame. Necháme zachladiť.
  5. Keď necháme nátierku v chlade aspoň jednu hodinu, chute sa nádherne prepoja. Vtedy bude dokonalá.

Tip Dobrej kuchyne: Namiesto smotanovej nátierky (nátierkového masla) môžeme zvoliť aj tavený syr. Tavené syry sú v poslednej dobe dosť zatracované kvôli svojmu zloženiu, výber je však samozrejme iba na vás.

Dobrú cesnakovú chuť želáme.

Inšpirujte sa najlepšie pomazánky,  recepty na skvelé domáce pomazánky portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče