Chystáte slávnostnú večeru alebo pripravujete Silvestrovskú párty? Zabudnite na nudné jednohubky a chlebíčky. Vyrazte dych svojim hosťom s pripravte naozajstné dobroty v štýle casino Las Vegas. Nádych luxusného párty jedla docielite jednoducho pomocou najpopulárnejších receptov z kreviet a očarujúcim servírovaním, ktoré nezaberie veľa času a poteší chuťové poháriky vašich hostí.
Krevety podávané vo vysokom pohári sú inšpirované obľúbeným nádychom luxusu a atmosféry vychýrených kasín. Podáva sa zvyčajne s opečeným toastom ako predjedlo za studena. Malé uvarené alebo ugrilované kokteilové krevety nakrájané nadrobno sú nasiaknuté chutným dresingom s jemne pikantnou chuťou vďaka troche čili a jarnej cibuľke. Kyslosť dodáme limetkou alebo citrónom. V každom dobrom krevetovom kokteily nesmie chýbať nadrobno nasekané avokádo a štedrá dávka kvalitnej majonézy. Pohár vystelieme ľadovým šalátom a navrstvíme premiešané ingrediencie.
Ak ste nikdy neboli v Las Vegas, inšpirujte sa napríklad atmosférou online kasína Doxxbet. Stôl na vašej párty by mal byť rovnako lákavý, ako štedrá ponuka výherných automatov v lobby populárnych kasín. Je dobré staviť na istotu a ak máte vo svojom zozname hostí milovníkov kreviet, tak zaručene zvoľte Veľké kráľovské krevety. Ich chuť výborne podtrhne mesiačik pomaranča napichnutý na špajľu na striedačku s krevetami, ktoré pred tým marinujeme v cesnaku, pomarančovej šťave a olivovom oleji so štipkou soli. Do zlatista ugrilované na panvici alebo grile chutia najlepšie. Na koniec iba posypte nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a môžete servírovať.
Kvapka skvelého sherry a nastrúhaný cesnak na plátky s veľkými celými krvetami obalených v bylinkovej panko strúhanke sú skvelá kombinácia explózie chutí. Krevety sa marinujú v chlade 24 hodím v zmesi cesnaku, cherry a byliniek. Následne sú obalené do panko strúhanky a vyprážané až do chrumkavej a zlatistej krusty a kreviet, ktoré si takto zachovajú svoju jemnú textúru. Toto jedlo podáva s jednoduchou zeleninovou prílohou alebo šalátom. Dnes vyprážané krevety s cesnakom a sherry nájdete v mnohých kasínach ako pochúťku či súčasť švédskych stolov.
Scampi je najpopulárnejšia verzia krevetového receptu z Las Vegas. Cesnak, citrón, olivový olej a chilli sú hlavními priśadami. Scampi je vlastne množné číslo pre slovo scampo, čo sú krevety. Väčšina talianskych reštaurácií v Las Vegas ponúka toto jedlo ako predjedlo, ale niekedy sa podáva ako hlavný chod s prílohou cestovín linguine alebo fettucini. Výhodou je, že príprava je asi taká rýchla, ako uvariť hrniec cestovín. Chuť je výrazná a pridáva sa aj kvapka bieleho vína.
Šafrán je korenie kráľov a víťazov. Pre tento recept je naozaj alfou a omegou úspechu. Podávané s grilovanými krevetami rozloženými dokola po okraji taniera na jasnožltej podstielke z rizota je naozaj neopakovateľný kulinársky zážitok vôní a chutí šafránu. Kľúčom k úspechu sú kvalitné suroviny ako je nadrobno nasekaná špargľa, guľato zrnná ryža, ktorá je vhodná na rizoto a dosiahnutie krémovej konzistencie sa reguluje zeleninovým vývarom a pomaly rozpusteným maslom. Rizoto by malo mať tak tekutú konzistenciu, aby sa naberačka roztiekla po povrchu taniera a grilované krevety rozložte dookola.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.