Táto zapekaná tekvica pečená v rúre je v skutku fantastická príloha, ale dokonale chutí aj samotatne. Skúste overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Tekvica občas len tak čaká v špajze na svoje využitie. Ak premýšľate ako s ňou tento rok naložiť, máme pre vás naozaj výborné a chutné riešenie.
Pripraviť si ju zapekanú v rúre nie je naozaj nič komplikované, ale ak ste tento recept ešte neskúšali, výsledok vás určite prekvapí.
Za pár minúť a bez veľkých znalostí dokážete pripraviť naozaj skvelé jedlo, prílohu, alebo chuťovku. Ale už bolo dosť rečí, jednoducho to skúste.
Vyskúšajte aj recept na fantastickú pečenú tekvicu s cesnakom webu Ženyvmeste.sk
(pre 4 osoby)
Ingrediencie: 2 ks menšia alebo 1 ks väčšia tekvica (biela, žltá, oranžová), 6 polievkových lyžíc olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti viac, alebo menej) a výborný je aj papier na pečenie. Korenie na dochutenie: soľ, drvená rasca, mletá červená paprika, sušená zelenina bez soli (prípadne vegeta) a kurkuma.
Tip pre vás
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na výbornú zapekanú cuketu - kliknite
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk