Táto zapekaná tekvica pečená v rúre je v skutku fantastická príloha, ale dokonale chutí aj samotatne. Skúste overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Tekvica občas len tak čaká v špajze na svoje využitie. Ak premýšľate ako s ňou tento rok naložiť, máme pre vás naozaj výborné a chutné riešenie.
Pripraviť si ju zapekanú v rúre nie je naozaj nič komplikované, ale ak ste tento recept ešte neskúšali, výsledok vás určite prekvapí.
Za pár minúť a bez veľkých znalostí dokážete pripraviť naozaj skvelé jedlo, prílohu, alebo chuťovku. Ale už bolo dosť rečí, jednoducho to skúste.
Vyskúšajte aj recept na fantastickú pečenú tekvicu s cesnakom webu Ženyvmeste.sk
(pre 4 osoby)
Ingrediencie: 2 ks menšia alebo 1 ks väčšia tekvica (biela, žltá, oranžová), 6 polievkových lyžíc olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti viac, alebo menej) a výborný je aj papier na pečenie. Korenie na dochutenie: soľ, drvená rasca, mletá červená paprika, sušená zelenina bez soli (prípadne vegeta) a kurkuma.
Tip pre vás
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na výbornú zapekanú cuketu - kliknite
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Nechajte sa prekvapiť výnimočnou kombináciou karfiolu a bryndze.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.