Táto zapekaná tekvica pečená v rúre je v skutku fantastická príloha, ale dokonale chutí aj samotatne. Skúste overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Tekvica občas len tak čaká v špajze na svoje využitie. Ak premýšľate ako s ňou tento rok naložiť, máme pre vás naozaj výborné a chutné riešenie.
Pripraviť si ju zapekanú v rúre nie je naozaj nič komplikované, ale ak ste tento recept ešte neskúšali, výsledok vás určite prekvapí.
Za pár minúť a bez veľkých znalostí dokážete pripraviť naozaj skvelé jedlo, prílohu, alebo chuťovku. Ale už bolo dosť rečí, jednoducho to skúste.
Vyskúšajte aj recept na fantastickú pečenú tekvicu s cesnakom webu Ženyvmeste.sk
(pre 4 osoby)
Ingrediencie: 2 ks menšia alebo 1 ks väčšia tekvica (biela, žltá, oranžová), 6 polievkových lyžíc olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti viac, alebo menej) a výborný je aj papier na pečenie. Korenie na dochutenie: soľ, drvená rasca, mletá červená paprika, sušená zelenina bez soli (prípadne vegeta) a kurkuma.
Tip pre vás
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na výbornú zapekanú cuketu - kliknite
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.