Nákupný zoznam

Jednoduché zemiaky pečené v rúre, vynikajúci RECEPT

23.04.2021 | Autor: Nela

Jednoduché zemiaky pečené v rúre. Vynikajúci recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Fantastické zemiaky pečené v rúre na papieri

Skvelé zemiaky pečené v rúre. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa na obľúbenú prílohu. Nech sa páči, pochúťka pre celú rodinu. 

Zemiaky sú u nás tradičné, patria medzi najobľúbenejšie prílohy. Dnes vám Dobrá kuchyňa ponúka jednoduchý recept aj pre začiatočníkov na chrumkavé zemiaky pečené v rúre na papieri. Chutia úžasne. Inšpirujte sa.

Vynikajúca príloha zo zemiakov najlepšia zemiaková kaša, recept ako pripraviť dokonalú zemiakovú kašu

Vynikajúce zemiaky, recept ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 40-60 minút (podľa druhu zemiakov)
  • Počet porcií: 4

Zemiaky sú skvelou prílohou. Či už varené, omastené maslom, šťuchané, lahodná zemiaková kaša. Ale, čo poviete na chrumkavé pečené? Vynikajúca dobrota. Sú dokonalé aj samé, s pohárom kyslého mlieka.

Kuchyňa webu Dobrá kuchyňa pre vás pripravila novinku, najlepšie pečené zemiaky, ktorým neodoláte. Ak máte zemiaky nové, ponechajte aj šupku. Dĺžka pečenia zemiakov záleží od druhu a veľkosti tvarov, je dobré ich sledovať, aby boli vo vnútri mäkké, zvonka chrumkavé. Prajeme vám dobrú chuť.

Skvelá tradičná pochúťka jemné zemiakové placky ako od babičky

Úžasné zemiaky pečené v rúre - skvelá príloha zo zemiakov

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 12 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 4 polievkové lyžice - olivový olej alebo olej
Poslať ako nákupný zoznam



Jednoduché zemiaky pečené v rúre, vynikajúci RECEPTAutor - Nela

Najlepšie pečené zemiaky - postup receptu

Ingrediencie: 12 ks zemiak strednej veľkosti (na osobu počítame cca 3 ks), 4 polievkové lyžice olivového oleja (oleja) na klasické dochutenie: soľ, rasca, môžeme pridať aj iné obľúbené miešané korenie - napr. pečené zemiaky, americké zemiaky, prípadne domácu zmes korenia

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Zemiaky ošúpeme, dôkladne umyjeme, osušíme. Potom ich nakrájame na mesiačiky alebo menšie kocky.
  2. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie. Na plech rozvrstvíme zemiaky, aby sa neprekrývali.
  3. Zemiaky potierame pierkom, ktoré máčame v olivovom oleji (oleji) alebo v oleji napr. z medvedieho cesnaku.
  4. Potom ich ešte posolíme, dochutíme celou rascou, ak ju máme radi. Môžeme zvoliť aj iné obľúbené korenie. 
  5. Takto pripravené zemiaky pečieme pri teplote 200 oC (spodný a horný ohrev) cca 40-60 minút podľa potreby.
  6. Ak sa nám zdajú zemiaky málo chrumkavé (záleží od druhu), ku koncu nastavíme funkciu gril a dopečieme.

Tip Dobrej kuchyne: Pečené zemiaky sú vynikajúce k dusenému alebo pečenému mäsu, k rôznym omáčkam, zeleninovým jedlám, dokonalé aj bez všetkého.

Dobrú chuť želáme.

Vybrali sme pre vás najlepšie pečené zemiaky v rúre na papieri, skvelý recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty