Mleté bravčové mäso je vďačná surovina. Dá sa z neho vymýšľať a tvarovať čokoľvek, na čo máme práve chuť. Mnohí z nás už možno aj zabudli na čevapčiči, no treba ho pripomenúť, pretože ide o neskutočne chutný a jednoduchý pokrm.
Tajomstvo čevapčiči spočíva v správnom pomere všetkých prísad, ktoré k čevapčiči patria. Či už ide o cibuľu, cesnak, korenia, mäso tej najvyššej kvality...
Aj keď je v prípade tohto receptu pomleté, treba dbať o to, aby bolo kvalitné. Ideálne kúpiť celý kus mäsa, ktorý vidíme a pomlieť si ho doma alebo nechať tak urobiť pracovníka priamo v mäsiarstve pred našimi očami.
Niekto rád pripravuje čevapčiči z viacerých druhov mäsa, ale nie je to nutné. Bravčové je vhodné a overené, no čo je najdôležitejšie, na tento druh jedla sa hodí najlepšie.
A už stačí dochutiť, obaliť v strúhanke a smažiť. Prezrite si fotorecept Dobrá kuchyňa a vyskúšajte si pripraviť doma čevapčiči. Možno sa tak vrátite do školskej jedálne alebo na dovolenku do Bulharska. Isté ale je, že si pochutnáte.
(pre 6 osôb)
Ingrediencie: 1 kg mletého bravčového mäsa, soľ - podľa chuti, mleté čierne korenie - podľa chuti, 1/2 KL majoránky, 3 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa, strúhanka na obalenie, olej na smaženie.
Tip pre vás
Pripravíme si mäsovú zmes. Cesnak a cibuľu nastrúhame, dochutíme koreniami.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Vytvarujeme si valčeky, ktoré jednotlivo obalíme v strúhanke.
Čevapčiči smažíme v horúcom oleji do zlatista.
Dobrú chuť.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.