Nákupný zoznam

Dokonalé čevapčiči, tajomstvo originálneho receptu

18.06.2021 | Autor: Slávka

Čevapčiči je jedlo, ktoré pozná každý z nás, no málokto ho zrejme vyskúšal urobiť si doma. Ak ste ešte neskúsili, máme pre vás overený recept.

Mleté bravčové mäso je vďačná surovina. Dá sa z neho vymýšľať a tvarovať čokoľvek, na čo máme práve chuť. Mnohí z nás už možno aj zabudli na čevapčiči, no treba ho pripomenúť, pretože ide o neskutočne chutný a jednoduchý pokrm.

Čevapčiči, recept originál

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas smaženia: 20 minút
  • Počet porcií: 6 

Tajomstvo čevapčiči spočíva v správnom pomere všetkých prísad, ktoré k čevapčiči patria. Či už ide o cibuľu, cesnak, korenia, mäso tej najvyššej kvality...

Aj keď je v prípade tohto receptu pomleté, treba dbať o to, aby bolo kvalitné. Ideálne kúpiť celý kus mäsa, ktorý vidíme a pomlieť si ho doma alebo nechať tak urobiť pracovníka priamo v mäsiarstve pred našimi očami.

Niekto rád pripravuje čevapčiči z viacerých druhov mäsa, ale nie je to nutné. Bravčové je vhodné a overené, no čo je najdôležitejšie, na tento druh jedla sa hodí najlepšie.

A už stačí dochutiť, obaliť v strúhanke a smažiť. Prezrite si fotorecept Dobrá kuchyňa a vyskúšajte si pripraviť doma čevapčiči. Možno sa tak vrátite do školskej jedálne alebo na dovolenku do Bulharska. Isté ale je, že si pochutnáte.

Ingrediencie na čevapčiči

(pre 6 osôb)


Ingrediencie

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 ks - menšia cibuľa
  • 1 na obaľovanie - strúhanka
  • 1/2 kávovej lyžičky - majoránka
Poslať ako nákupný zoznam



Dokonalé čevapčiči, tajomstvo originálneho receptu

Pravé čevapčiči, postup receptu

Ingrediencie: 1 kg mletého bravčového mäsa, soľ - podľa chuti, mleté čierne korenie - podľa chuti, 1/2 KL majoránky, 3 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa, strúhanka na obalenie, olej na smaženie.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Mäsová zmes

Pripravíme si mäsovú zmes. Cesnak a cibuľu nastrúhame, dochutíme koreniami.

2. Premiešame

Všetko spolu dôkladne premiešame.

3. Valčeky

Vytvarujeme si valčeky, ktoré jednotlivo obalíme v strúhanke.

4. Smaženie

Čevapčiči smažíme v horúcom oleji do zlatista.

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty