Pravá paradajková polievka z pečených paradajok, overený recept. Autorka receptu a foto - Andrea
Skutočná paradajková polievka, pripravená z paradajok a nie z pretlaku. Na polievku časovo dlhší recept, kvôli pečeniu, ale stojí za to!
Chcete si pripraviť pravú taliansku polievku z paradajok? Nebude hotová tak rýchlo, ako tá z pretlaku, ale rozhodne stojí za to!
V obchode som našla voňavé cherry paradajky a hneď som dostala chuť na dobrú polievku z nich.
Kupujte také, ktoré sú ešte na stonke - majú viac chuti.
Stačí Vám len pár ingrediencií, správny spôsob prípravy a máte zaručený gastronomický zážitok vo Vašej kuchyni.
Vyťažte zo zeleniny maximum chuti s týmto receptom a dobre si pochutnajte, vyskúšajte!
Vyskúšajte aj náš recept na klasickú paradajkovú polievku aj s videoreceptom
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, chilli paprička 1 ks, cesnak 6 ks, olivový olej 5 polievkových lyžíc, červená paprika 1 ks, tvrdý syr 60 g, čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petržlenová vňať, pažítka) 2 hrste, prípadne podľa chuti, hnedý cukor 2 polievkové lyžice, čierne korenie 1 kávová lyžička, cherry paradajky 700 g.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Pripravíme si suroviny. Paradajky umyjeme v sitku, ak sa dá ponecháme stonku. Červenú papriku umyjeme, nakrájame, zbavíme semienok. Dodá polievke červenú farbu i sladkú chuť, Plech potrebujete hlboký, prípadne jánske sklo. Môžete, ale nemusíte použiť papier na pečenie alebo alobal na spodok plechu. Paradajky totiž pustia dosť šťavy, ktorá nesie v sebe mnoho chuti a použijeme ju do polievky. Paradajky a nakrájanú papriku uložíme na plech. Pridáme k nim 6 strúčikov neošúpaného cesnaku a stonky čerstvého oregána alebo rozmarýnu. Polejeme olivovým olejom a dáme piecť na 25-30 minút na horkovzduch na 180 stupňov. Necháme piecť, po 20 minútach pokračujeme v príprave.
Tak 10 pred ukončením pečenia paradajok s cesnakom a bylinkami si začneme na oleji restovať nakrájanú cibuľu s 1 celou chilli papričkou. Kto nemá rád pikantné nech vynechá, prípadne použije menšie množstvo. Restujeme na olivovom oleji a teda na miernom ohni, aby sme ho neprepálili. Ku koncu pridáme cukor a necháme ho jemne rozpustiť.
Po 25-30 minútach vyberieme zeleninu z rúry. Odtsránime stonky z paradajok. Bylinky ponecháme. Cesnaky vylúpeme zo šupky, keď trošku vychladnú. Pôjde Vám to jednoducho, prídete na spôsob. :)
Spečenú zeleninu, zbavenú šupiek a stoniek prelejeme do hrnca k cibuli. Môžeme podliať trochou vody alebo vývaru, ak máte.
Rozmixujeme ponorným mixérom. Ak je polievka moc hustá podlejeme vodou/vývarom. Dochutíme soľou. Necháme 15 minút variť, nech sa chute dobre prepoja.
Podávame v tanieri s nastrúhaným parmezánom alebo iným tvrdým syrom. Môžeme ešte pokvapkať panenským olivovým olejom. Posypeme ešte čerstvo nadrveným čiernym korením a čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na výbornú paradajkovú polievku webu Ženy v meste
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.