Výborné pečené buchty so slivkovým podľa tradičného receptu starej mamy a k tomu aj zdravší recept zo špaldovej múky z dielne Dobrej kuchyne sa oplatí vyskúšať.
Pečené buchty sú vynikajúce, jemnučké ako pavučinka. Potešte svojich najbližších. Prevoňajte si svoj domov vôňou detstva.
Kto by nemiloval pečené buchty? Pečené buchty so slivkovým lekvárom, domáci recept.
Vyskúšajte aj recept na špaldovú bublaninu s ovocím
Skúšali ste už zopár receptov a nebolo to ono? Nech sa páči. Inšpirujte sa našim jednoduchým receptom, ktorý zvládne každá mamina.
Je potrebné rátať s časom na kysnutie, ale výsledok vás milo prekvapí.
Vybrali sme pre vás aj hrnčekový recept na bublaninu s ovocím
(30 kusov)
Ingrediencie na kvások: 100 ml vlažného mlieka,, ½ kocky čerstvého droždia, 1 polievková lyžica kryštálového (trstinového) cukru. Na kysnuté cesto: 250 g hladká (hladká špaldová), múka 250 g polohrubá (polohrubá špaldová) múka, 150 ml mlieko, 1 dl oleja, 2 polievkové lyžice kryštálového (trstinového) cukru, 1 ks vanilínový cukor, ½ prášku do pečiva, 1 polievková lyžica medu, ½ čajovej lyžičky soli. Na náplň: 1 slivkový lekvár (440 g), prípadne iný obľúbený hustejší lekvár. Na potretie buchiet: 100 g roztopeného masla posýpka: práškový (pomletý trstinový) cukor
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Ešte teplé buchty potrieme zvyšným roztopeným maslom. Keď vychladnú, posypeme ich práškovým (pomletým trstinovým) cukrom, prikryjeme čistou bavlnenou utierkou, aby nevyschli. Dobrú sladkú chuť. Alebo recept na domácu žemlovku.
Vyskúšajte aj tento tradičný recept na skvelé pečené buchty portálu Ženy v meste - kliknite
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk