Najlepšie pizzové taštičky, slané pečivo z lístkového cesta. Autorka receptu a foto - Ivka
Najlepšie pizzové taštičky, slané pečivo z lístkového cesta. Rýchly a hlavne chutný recept z webu Dobrá kuchyňa, ktorý môžete obmieňať podľa toho, čo vám chladnička dá.
Extra rýchle občerstvenie z lístkového cesta, ktoré si každý zamiluje.
Ak vás náhodou prekvapí návšteva alebo hlad a máte doma balenie lístkového cesta, vyskúšajte slané pizzové taštičky podľa receptu z webu Dobrá kuchyňa.
Vyskúšajte aj náš recept na univerzálne tvarohové cesto na sladko i slano
(na 18 kúskov)
Ingrediencie: cesnak 1 ks, lístkové cesto 1 balenie, horčica 1 kávová lyžička, kečup 2 PL, obľúbený syr 100 g, menšia sterilizovaná kukurica 1 plechovka, oregano 1 kávovej lyžičky, soľ podľa chuti, šunka 100 g.
Tip pre vás
1. V miske si zmiešame všetky ingrediencie
Šunku a syr nakrájame na malé kocky a v miske ich zmiešame s kukuricou,pretlačeným cesnakom, kečupom, horčicou. Pridáme čierne korenie, soľ a oregano.
2. Cesto nakrájame na štvorce a plníme
Lístkové cesto rozbalíme, nakrájame ho na štvorce cca 10x10cm veľké. Na každý štvorec navrstvíme do stredu plnku. Nie veľa, aby sme taštičku vedeli dobre uzavrieť.
3. Okraje zlepíme
Okraje cesta zlepíme a vznikne nám obdĺžnik. Zlepené časti okrajov pritlačíme jemne vidličkou, aby nám plnka počas pečenia nevytiekla.
Hotové šatôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich vajíčkom rozmiešaným so soľou. Pečieme v rúre pri 190 stupňoch asi 15-20 minút. Hotové taštičky môžeme podávať teplé, ale chutné sú aj po vychladnutí.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj recept na pizzové slimáky z lístkového cesta webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.