Vynikajúca dusená bravčová pečeň na cibuli. Top recept na pochúťku z bravčovej pečene so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte. Prajeme vám dobrú chuť.
Prečo práve bravčová pečeň? Pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov majú zasa zastúpenie vitamíny A, B a vitamín K. Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu sa škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.
Vybrali sme pre vás aj recept na fantastickú kuraciu pečeň na jablkách, so zázvorom
Príprava bravčovej pečene je úplne jednoduchá, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Internetový portál Dobrá kuchyňa vám poradí ako pripraviť najlepšiu dusenú bravčovú pečeň na cibuli a cesnaku, ktorú si obľúbite.
Je však dôležité dodržať zopár tipov pri jej príprave. Dobre osušenú bravčovú pečeň na cibuli orestujeme, aby sa zatiahla (uzavrela). Bravčovú pečeň restujeme bez soli. Je potrebné pamätať na to, že pečeň solíme nakoniec, takisto aj sušený majorán pridávame ku koncu dusenia.
Bravčovú pečeň podávame s dusenou ryžou, opekanými či šťuchanými zemiakmi. Pri fit verzii pridáme dusenú zeleninu alebo čerstvý zeleninový šalát. Bravčová pečeň chutí úžasne aj s čerstvým chlebom a kyslou uhorkou.
Ak chceme viac šťavy, omáčky, k duseniu pridáme viac vody alebo vývaru. Omáčku môžeme zahustiť aj trochou Solamylu, ktorý si rozmiešame v troche vody. Dobrá kuchyňa vám vždy poradí.
Inšpirujte sa vynikajúca restovaná kuracia pečeň, recept na minútku
(pre 3-4 osoby)
Ingrediencie: 600 g bravčová pečeň chladená (môže byť aj mrazená), 3 polievkové lyžice oleja alebo bravčovej masti, 1 ks väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, mleté čierne korenie (podľa chuti), soľ - solíme až nakoniec (podľa chuti), štipka celej alebo drvenej rasca a kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), sušený majorán - pridávame na konci (podľa chuti, môžeme aj vynechať)
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, k restovaniu bravčovej pečene pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku. Vyskúšajte, potešíte mužskú polovičku.
Dobrú chuť želáme.
Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na tmavom pive, recept portálu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.