Nákupný zoznam

Vynikajúce mäsové guľky v paradajkovej omáčke, top RECEPT

04.11.2020

  • 5.0/5

Vynikajúce mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Top recept webu Dobrá kuchyňa. Úžasná dobrota pre celú rodinu.

Najlepšie mäsové guľky v paradajkovej omáčke - skvelý recept bez múky

Ako pripraviť chutné mäsové guľky v paradajkovej omáčke? No predsa podľa receptu webu Dobrá kuchyňa. Ponúkame jednoduchý fotorecept. Prípravu tejto pochúťky zvládne aj každý začiatočník. Nech sa páči. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Omáčky sú veľmi obľúbené predovšetkých u detí. Čo poviete na vynikajúcu paradajkovú omáčku s mäsovými guľkami? Inšpirujte sa skvelým receptom so značkou Dobrá kuchyňa. Najlepšie guľky v paradajkovej omáčke.

Pripravili sme pre vás ako jednoducho pripraviť fajnovú paradajkovú omáčku bez múky

Fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke, ktoré musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 45 minút
  • Počet porcií: 4

Milujete paradajkovú omáčku? Chcete omáčku zdravšiu, bez múky (lepku)? Vyskúšajte tú našu. Príprava zdravej paradajkovej omáčky je úplne jednoduchá. Omáčka je plná paradajok, bez zbytočných éčiek (všímame si zloženie paradajkového pyré alebo polených paradajok, najlepšie sú samozrejeme z domácej špajze).

Paradajkovú omáčku podávame s vareným vajcom, mäsom z polievky, zvoliť môžete aj mäsové guľky pečené v rúre, zavariť si ich priamo do omáčky. Omáčka má vynikajúcu chuť, nádhernú farbu. Varte jednoducho, zdravo a chutne s Dobrou kuchyňou.

Dnes sme pre vás pripravili paradajkovú omáčku s mäsovými guľkami. Ako prílohu môžete zvoliť parenú knedľu, cestoviny, ale aj varené či štuchané zemiaky. Úžasný obed či večera pre celú rodinu.

Tip na vynikajúcu paradajkovú polievku klasická paradajková polievka - veľmi rýchly recept

Dokonalá paradajková omáčka bez múky - rýchly a zdravý recept

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 podľa chuti - drvená rasca
  • 2 guličky - nové korenie
  • 1 ks - vajce
  • 1 000 ml - paradajkové pyré
  • 2 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 4 guličky - celé čierne korenie
  • 3 polievková lyžica - bravčová masť alebo olej
  • 1 plná hrsť - ryža
  • 1 podľa chuti - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 500 g - mleté mäso podľa obľuby
Poslať ako nákupný zoznam

Vynikajúce mäsové guľky v paradajkovej omáčke, top RECEPTAutor - Nela

Ako jednoducho pripraviť mäsové guľky v paradajkovej omáčke - postup receptu

Ingrediencie na paradajkovú omáčku: 3 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 1 000 ml paradajkové pyré (sledujeme zloženie, najlepšie však domáce), horúca voda na zriedenie omáčky (podľa potreby) na dochutenie omáčky: soľ, kryštálový alebo trstinový cukor - podľa chuti, 4 guličky čierneho korenia, 2 guličky nového korenia, 2 ks bobkový list na mäsové guľky: 500 g mleté mäso (hovädzie, bravčové, môže byť aj morčacie alebo kuracie, guľky budú však suchšie), plná hrsť ryže, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 1 ks vajce, 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti) na dochutenie mäsových guliek: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, kurkuma (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) - podľa chuti

Tip pre vás

[Účinný respirátor ORJIN FFP2. AKCIA! Pri balení 10ks, bavlnené rúško ZDARMA - online kúpiť tu]

  1. Mäso podľa výberu pomelieme, môžeme si zakúpiť už aj hotové, pomleté mäso. V našom recepte sme zvolili mleté hovädzie mäso.
  2. Hneď na začiatku si dáme variť aj ryžu ako cestoviny, do väčšieho množstva vody. Varíme ju do polomäkka. Cibuľu očistíme a nakrájame.
  3. K pomletému mäsu pridáme vajce, uvarenú scedenú, cibuľu, roztlačený cesnak a korenie podľa chuti. Všetko spolu dobre premiešame.
  4. Cibuľu očistíme, rozpolíme. Do kvalitnejšieho hrnca (panvice) pridáme bravčovú masť (olej), rozohrejeme, pridáme cibuľu, chvíľu restujeme.
  5. Cibuľa pekne zavonia. Tak pridáme aj paradajkové pyré, necháme povariť približne 5 minút. Paradajkovú omáčku dochutíme korením podľa chuti.
  6. Z pripravenej mäsovej zmesi si do horúcej paradajkovej omáčky tvarujeme rukami guľky, môžeme väčšie alebo menšie, podľa obľuby.
  7. Mäsové guľky pomaly vkladáme do bublajúcej omáčky. Ide to naozaj veľmi rýchlo, nemusíte mať obavy. Prípravu zvládne aj každý začiatočník.
  8. Paradajkovú omáčku môžeme ešte zriediť horúcou vodou, podľa potreby, hustoty omáčky. Povaríme cca 30 minút, môžeme ešte dochutiť.

Tip dobrej kuchyne: K našej paradajkovej omáčke sa výborne hodí aj varené mäsko z polievky, ale aj uvarené vajce natvrdo. Postup prípravy omáčky je rovnaký, bez pridania mäsových guliek.

Dobrú paradajkovú chuť.

Vyskúšajte aj fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke - recept  portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče