Nákupný zoznam

Vynikajúce cestoviny s tvarohom na slano aj sladko, lacný RECEPT

28.08.2020

  • 5.0/5

Vynikajúce cestoviny s tvarohom na slano aj sladko. Lacný a rýchly recept webu Dobrá kuchyňa rozhodne vyskúšajte. Vynikajúca dobrota.

Fantastické cestoviny s tvarohom na sladko i slano - jednoduché, chutné, výživné

Najlepšie cestoviny s tvarohom na sladko i slano chutia neodolateľne. Jednoduchý a lacný recept našich babičiek so značkou Dobrá kuchyňa. Chutný a výživný obed alebo večeru máte za pár minút na stole. Stači si iba popriať dobrú chuť. 

Chcete pripraviť svojej rodine rýchly obed či večeru? Nech sa páči. Inšpirujte sa. Fantastické cestoviny s tvarohom v dvoch verziách, na sladko aj slano. Pri slanej verzii môžete pridať aj pečenú slaninu, údené mäso alebo plátok šťavnatého mäsa. Vyskúšajte ďalší skvelý recept z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Vyskúšajte aj recept na najlepšie cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou

Vynikajúce cestoviny s tvarohom, ktoré sa oplatí vyskúšať

  • Čas prípravy: 15
  • Počet porcií: 4

Tradičné jedlá z detstva milujú malí i veľkí. Cestoviny s tvarohom chutia úžasne. Vynikajúce jedlo bez mäsa. Ak si zvolíte cestoviny celozrnné alebo špaldové, máte vynikajúci výživný obed pre celú rodinu. Pri intolerancii na lepok pridajte vhodné cestoviny. 

Výborný tip na rýchle jedlo bez mäsa? Najlepšie cestoviny s tvarohom stojí za to vyskúšať, vaše detičky sa budú oblizovať.

Rýchly obed či večera fantastický granadír, jednoduchý recept na granadiersky pochod

Neskutočne dobré cestoviny s tvarohom - verzia na sladko a slano

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - práškový cukor
  • 50 g - maslo
  • 1 podľa chuti - kyslá smotana
  • 1 ks - menšia cibuľa
  • 250 g - hrudkovitý jemný tvaroh
  • 400 g - obľúbené cestoviny
Vynikajúce cestoviny s tvarohom na slano aj sladko, lacný RECEPTAutor - Nela

Fantastické tvarohové cestoviny na sladko i slano - postup receptu

na 1 porciu rátame cca 100 g suchých cestovín

Ingrediencie: 400 g obľúbené cestoviny (fliačky, široké rezance, špirálky - bezlepkové, celozrnné, špaldové a pod.), 1 malá lyžička soli (na varenie cestovín), 50 g maslo, 1 ks menšia cibuľa (pri slanej verzii), 250 g hrudkovitý tvaroh, kyslá smotana podľa potreby (na zjemnenie, môžeme aj vynechať) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie (slaná verzia), práškový cukor alebo mletý trstinový cukor (sladká verzia)

  1. Na prípravu nášho jednoduchého jedla je vhodné zvoliť kvalitnejší druh cestovín, najlepšie však poctivé domáce. 
  2. Maslo opražíme, aby zavoňalo. Pri slanej verzii môžeme na masle orestovať aj nadrobno nakrájanú cibuľu dozlata.
  3. Do hrnca pridáme vodu so soľou, privedieme do varu. Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme, nepremývame.
  4. Ak by sme cestoviny prepláchli, ochladili by sa. Cestoviny dáme do misky, primiešame maslo a rozdrobený tvaroh.
  5. Tvaroh by mal mať izbovú teplotu. Cestoviny premiešame, zjemníme smotanou. Pri sladkej verzii pridáme cukor.
  6. Pri slanej verzii dochutíme soľou a mletým čierny korením. Hotové cestoviny s tvarohom ihneď podávame. Mňam. 

Tip Dobrej kuchyne: Ak chceme slanú verziu cestovín s tvarohom ešte vylepšiť (hlavne mužské polovičky sa potešia), k tvarohovým cestovinám pridáme opečenú slaninu, údené mäsko alebo pečenú krkovičku.

Dobrú chuť pre všetkých.

Vybrali sme pre vás najlepšie cestoviny s tvarohom, recept za pár centov kuchyne portálu Ženy v meste
Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče