Nákupný zoznam

Najlepšie kokosové guľky, nepečené, famózne, bez salka. Recept

20.01.2022 | Autor: Michaela

  • 5.0/5

Najlepšie kokosové guľky, ktoré sa ideálne hodia na vianočný stôl. Sú šťavnaté a chutné.

Najlepšie kokosové guľky, nepečené, famózne, bez salka. Recept. Autorka receptu a foto - Michaela

Najlepšie kokosové guľky, ktoré sa ideálne hodia na vianočný stôl. Sú šťavnaté a chutné.

Kokosové guľky, nepečené, famózne, postup receptu

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 22
  • Autorka receptu: Michaela

Najlepšie kokosové guľky sú šťavnaté a chutné, každá návšteva sa poteší, keď ich na vianočnom stole uvidí.

Sú tak akurát do ruky. Recept nie je náročný ako na prípravu, tak aj na ingrediencie. Tentoraz bez salka.

Treba len vyskúšať. Skúste si podľa toho to tipu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento chutný recept.

Vyskúšajte aj recept na fantastické domáce guľky rafaelo

Ingrediencie na kokosové guľky

(na 22 kúskov)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - práškový cukor
  • 180 g - strúhaný kokos
  • 1 podľa chuti - kakao
  • 60 g - detská krupica
  • 1 180g - mak, oriešky, mandle, kokos
  • 150 g - hnedý cukor
  • 100 g - maslo
  • 400 ml - kokosové mlieko
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie kokosové guľky, nepečené, famózne, bez salka. Recept

Famózne kokosové guľky, nepečené, postup receptu

Ingrediencie: 180g strúhaného kokosu, 400 ml kokosového mlieka, 100g maslo obyčajné, 150g hnedý cukor, 60g detská krupica, kakao a práškový cukor ak budete obaľovať aj v tejto variante.

1. Príprava ingrediencií

Ingrediencie si navážime a pripravíme aby sme nemuseli behať od sporáka. Do hrnca si vlejeme kokosové mlieko a dáme na sporák.

2. Varenie

Do kokosového mlieka pridáme cukor a maslo. Keď sa maslo rozpustí pridáme detskú krupicu a varíme kým nezhustne.

3. Kokosová masa

Keď masa zhustne, hrniec dáme dole z horáka, prisypeme kokos a pomiešame. Vznikne hustá masa, ktorú pred vytvarovaním guliek musíme schladiť. V zimnom období najlepšie na polhodinku na balkón. V inom období na pár minút do mraziaka.

4. Chladenie, tvarovanie, obalovanie

Guľky sa najlepšie tvarujú keď je masa studená, čiže tvrdšia. Guľky obaľujeme v kokose. Vyskúšali sme aj v kakae s cukrom. Obe varianty sú výborné. Hotové guľky ukladáme do košíkov. A už len BON APETIT!

Máme pre vás aj recept na famózne kokosové guľky rafaelo na webe Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty