Sezóna úžasnej zeleniny menom cuketa je tu každý rok. Vyrástla vám v záhradke? Cuketa je skvelá na mnoho spôsobov. Má jemnú nerušivú chuť. Nechajte si chutiť podľa nášho skvelého receptu.
Rozmýšľate čo rýchle na obed či večeru? Vyskúšajte jednoduchý recept z dielne kuchyne webu DobráKuchyňa.sk na fantastickú zapekanú cuketu so syrom, ktorú si zamilujete. Dobrú chuť.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 2 menšie cukety, cca 200 g syra (eidam, mozzarella, parmezán). Na dochutenie: 2 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, grilovacie korenie alebo vegeta bez soli (nemusí byť), sušené bylinky, papier na pečenie.
Umytú cuketu aj so šupkou si nakrájame na hrubšie kolieska.
Roztlačíme si cesnak, pridáme olivový olej, obľúbené korenie a premiešame. Ako korenie sme využili grilovaciu zmes, kôpor, sušenú petržlenovú vňať a vegetu.
Cuketu si rozložíme na plech s papierom na pečenie a natrieme olejovou zmesou. Nakrájanú cuketu na plechu pečieme 5 minút v rúre na 200 stupňov (bez syra).
Obľúbený tvrdý syr si nastrúhame na strúhadle. Množstvo si zvoľte podľa chuti. Mierne zapečenú cuketu posypeme syrom a dáme opäť zapiecť na asi 10 minút.
Podávame napríklad so zemiakmi, či zeleninou alebo ako prílohu k rybe. Výborne chutí plnená cuketa.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty ako si pripraviť chutnú cuketu
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.