Čínske ryžové rezance, pestré a zdravé, podľa tradičného receptu. Pripravte si skvelé a zdravé jedlo inšpirované exotikou, ale dnes už u nás úplne bežné.
Čaro čínskej, ale aj celkovo ázijskej kuchyne spočíva v množstve zeleniny, ktorá sa len sprudka opraží v tradičnej hlbokej panvici. Zostáva ešte mierne chrumkavá a vďaka tomu si zachová množstvo vitamínov.
Zeleninu si môžete zvoliť, akú máte najradšej. Či už to sú farebné papriky alebo čínska kapusta či mrkva, tie by v tomto pokrme isto nemali chýbať. Neodmysliteľnou súčasťou je sójová omáčka a korenie piatich vôní (dostať ho v každom ázijskom obchode).
Pripravte si pod značkou Dobrá kuchyňa čínske ryžové rezance a už sa vám ani nebude chcieť ísť do reštaurácie, keď zistíte, aký jednoduchý postup to je. Všetko sa prakticky opeká v hlbokej tzv. wok nádobe, suroviny sa pridávajú postupne podľa dĺžky tepelnej úpravy, akú si vyžadujú.
Je už potom na vás, či doplníte aj mäso alebo len tak s vajíčkom, fantázii sa medze nekladú. Máme aj overený recept na jednoduché kuracie rizoto.
(pre 5 osôb)
Ingrediencie - 300 g hrubších čínskych ryžových rezancov, 3 PL oleja, 1 cibuľa, 2 červené papriky, pol hlávky čínskej kapusty, 3 stonky zeleru (stonkového), 1 chilli, 1 mrkvy, 50 g hrášku, 100 g šampiňónov, 3 PL sójovej omáčky, 1 PL ustricovej omáčky, 1 KL korenia piatich vôní, 5 vajec, soľ.
Tip pre vás
Pripravíme si ryžové rezance ázijského typu podľa návodu.
Začneme rýchlym pražením cibule a červenej papriky nakrájanej na pásiky.
Pridáme čínsku kapustu, stonkový zeler, chilli papričku.
Nasledujem ešte mrkva, mladý hrášok, šampiňóny a sprudka opekáme. Pridáme aj sójovú a ustricovú omáčku, korenie piatich vôní, jemne osolíme.
Vajíčka si posmažíme zvlášť na panvici na pevnejšiu praženicu.
Do zeleniny vmiešame rezance aj praženicu a poriadne premiešame. Môžeme podávať s tradičnými čínskymi jarnými závitkami.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.