Čínske ryžové rezance, pestré a zdravé, podľa tradičného receptu. Pripravte si skvelé a zdravé jedlo inšpirované exotikou, ale dnes už u nás úplne bežné.
Čaro čínskej, ale aj celkovo ázijskej kuchyne spočíva v množstve zeleniny, ktorá sa len sprudka opraží v tradičnej hlbokej panvici. Zostáva ešte mierne chrumkavá a vďaka tomu si zachová množstvo vitamínov.
Zeleninu si môžete zvoliť, akú máte najradšej. Či už to sú farebné papriky alebo čínska kapusta či mrkva, tie by v tomto pokrme isto nemali chýbať. Neodmysliteľnou súčasťou je sójová omáčka a korenie piatich vôní (dostať ho v každom ázijskom obchode).
Pripravte si pod značkou Dobrá kuchyňa čínske ryžové rezance a už sa vám ani nebude chcieť ísť do reštaurácie, keď zistíte, aký jednoduchý postup to je. Všetko sa prakticky opeká v hlbokej tzv. wok nádobe, suroviny sa pridávajú postupne podľa dĺžky tepelnej úpravy, akú si vyžadujú.
Je už potom na vás, či doplníte aj mäso alebo len tak s vajíčkom, fantázii sa medze nekladú. Máme aj overený recept na jednoduché kuracie rizoto.
(pre 5 osôb)
Ingrediencie - 300 g hrubších čínskych ryžových rezancov, 3 PL oleja, 1 cibuľa, 2 červené papriky, pol hlávky čínskej kapusty, 3 stonky zeleru (stonkového), 1 chilli, 1 mrkvy, 50 g hrášku, 100 g šampiňónov, 3 PL sójovej omáčky, 1 PL ustricovej omáčky, 1 KL korenia piatich vôní, 5 vajec, soľ.
Tip pre vás
Pripravíme si ryžové rezance ázijského typu podľa návodu.
Začneme rýchlym pražením cibule a červenej papriky nakrájanej na pásiky.
Pridáme čínsku kapustu, stonkový zeler, chilli papričku.
Nasledujem ešte mrkva, mladý hrášok, šampiňóny a sprudka opekáme. Pridáme aj sójovú a ustricovú omáčku, korenie piatich vôní, jemne osolíme.
Vajíčka si posmažíme zvlášť na panvici na pevnejšiu praženicu.
Do zeleniny vmiešame rezance aj praženicu a poriadne premiešame. Môžeme podávať s tradičnými čínskymi jarnými závitkami.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk