Čínske ryžové rezance, pestré a zdravé, podľa tradičného receptu. Pripravte si skvelé a zdravé jedlo inšpirované exotikou, ale dnes už u nás úplne bežné.
Čaro čínskej, ale aj celkovo ázijskej kuchyne spočíva v množstve zeleniny, ktorá sa len sprudka opraží v tradičnej hlbokej panvici. Zostáva ešte mierne chrumkavá a vďaka tomu si zachová množstvo vitamínov.
Zeleninu si môžete zvoliť, akú máte najradšej. Či už to sú farebné papriky alebo čínska kapusta či mrkva, tie by v tomto pokrme isto nemali chýbať. Neodmysliteľnou súčasťou je sójová omáčka a korenie piatich vôní (dostať ho v každom ázijskom obchode).
Pripravte si pod značkou Dobrá kuchyňa čínske ryžové rezance a už sa vám ani nebude chcieť ísť do reštaurácie, keď zistíte, aký jednoduchý postup to je. Všetko sa prakticky opeká v hlbokej tzv. wok nádobe, suroviny sa pridávajú postupne podľa dĺžky tepelnej úpravy, akú si vyžadujú.
Je už potom na vás, či doplníte aj mäso alebo len tak s vajíčkom, fantázii sa medze nekladú.
(pre 5 osôb)
Ingrediencie - 300 g hrubších čínskych ryžových rezancov, 3 PL oleja, 1 cibuľa, 2 červené papriky, pol hlávky čínskej kapusty, 3 stonky zeleru (stonkového), 1 chilli, 1 mrkvy, 50 g hrášku, 100 g šampiňónov, 3 PL sójovej omáčky, 1 PL ustricovej omáčky, 1 KL korenia piatich vôní, 5 vajec, soľ.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Pripravíme si ryžové rezance ázijského typu podľa návodu.
Začneme rýchlym pražením cibule a červenej papriky nakrájanej na pásiky.
Pridáme čínsku kapustu, stonkový zeler, chilli papričku.
Nasledujem ešte mrkva, mladý hrášok, šampiňóny a sprudka opekáme. Pridáme aj sójovú a ustricovú omáčku, korenie piatich vôní, jemne osolíme.
Vajíčka si posmažíme zvlášť na panvici na pevnejšiu praženicu.
Do zeleniny vmiešame rezance aj praženicu a poriadne premiešame. Môžeme podávať s tradičnými čínskymi jarnými závitkami.
Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale pripráva kuraťa na smotane nie je nič náročné. Pripravte si ho s nami.
Vyskúšajte túto skvelú vajíčkovú nátierku s cibuľou, stačí pár minút a pochúťka je na svete. Klasická vajíčková nátierka s cibuľou nesklame.
Ako pripraviť krémové rizoto s cuketou? Vyskúšajte náš overený recept na prípravu výborného cuketového rizota, určite vám bude chutiť.
Kvašáky, teda kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktorý sa v rodine dedia z generácie na generáciu. Leto je tu a s ním množstvo tradičných jedál a chuť kvašákov, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce.
Táto rýchla a jednoduchá hrášková polievka sa určite stane u vás populárna. Je naozaj chutná. Skvelá chuť hráškovej polievky nesklame.
Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.