Najlepšie kuracie mäso na prírodno s omáčkou, overený recept. Autorka receptu a foto - Denča
Kuracie na prírodno s omáčkou, overený recept webu DobráKuchyňa.sk. Recept, ktorý oceníte kedykoľvek. Pripravíte takto výborný obed cez víkend, ale aj cez týždeň.
Kuracie mäso má svoje trvalé miesto v našich kuchyniach. Kuracie prsia a z nich pripavené kuracie rezne sú bežnou súčasťou mnohých jedál.
Často ide o sviatočné príležitosti, ale rovnako si bez neho nevieme predstaviť ani bežné dni. Jednoducho a rýchlo pripravené kuracie prsia si svojich fanúšikov nájdu vždy.
Vyskúšajte tento recept na šťavnaté kuracie rezne, ich chuť si zamilujete.
Vyskúšajte aj náš obľúbený recept na šťavnaté kuracie rezne na prírodno
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cesnak 4 strúčiky, kuracie prsia 4 ks, hladká múka 100 g, voda 2 dcl, cibuľa strednej veľkosti 2 ks, šampiňóny 300 g, čierne korenie mleté 1 podľa chuti, soľ podľa chuti, olej 2 dcl.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Pripravíme si potrebné ingrediencie. Kuracie prsia si narežeme na rezne, v prípade potreby naklepeme. Cibuľu a šampiňóny pokrájame.
Kuracie mäso si okoreníme podľa chuti, potrieme prelisovaným cesnakom a zľahka poprášime hladkou múkou.
Na panvici si zohrejeme olej a opražíme na ňom mäso, nie príliš dlho, múka a krátky čas nám zabezpečia jeho šťavnatosť. Mäso si preložíme na tanier a s výpekom budeme ďalej pracovať.
Do výpeku z mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu popražíme a pridáme šampiňóny. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou. Keď sú šampiňóny mäkké, omáčku môžeme zahustiť. Na konci do nej pridáme rezne a necháme približne minútu povariť.
Šťavnaté kuracie rezne podávame s ryžou, hranolkami alebo inou obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť.
Nekonečný výber kuracích receptov, skvelé kuracie prsia a kuracie mäso webu Ženy v meste
Nechajte sa prekvapiť výnimočnou kombináciou karfiolu a bryndze.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Jednoduchý a vďačný recept na zdravý a nízkokalorický zeleninový obed či večeru podľa webu dobrakuchyna.sk
Máme pre vás Tip ako pripraviť sviatočnú bielu veľkonočnú polievku z údeného vývaru.
DobráKuchyňa.sk má pre vás recept na vynikajúcu a zdravú polievku z cvikly a zeleniny, plnú vitamínov a minerálov.
Skúste si podľa receptu dobrakuchyna.sk urobiť ľahký a svieži šalát z červenej šošovice.