AMC
Nákupný zoznam

Najlepšie kuracie mäso na prírodno s omáčkou, overený recept

14.02.2022 | Autor: Denča

Najlepšie kuracie mäso na prírodno s omáčkou, overený recept. Vyskúšajte tento recept na šťavnaté kuracie rezne, ich chuť si zamilujete.

Najlepšie kuracie mäso na prírodno s omáčkou, overený recept. Autorka receptu a foto - Denča

Kuracie na prírodno s omáčkou, overený recept webu DobráKuchyňa.sk. Recept, ktorý oceníte kedykoľvek. Pripravíte takto výborný obed cez víkend, ale aj cez týždeň.

Kuracie mäso na prírodno s omáčkou, overený recept

Kuracie mäso má svoje trvalé miesto v našich kuchyniach. Kuracie prsia a z nich pripavené kuracie rezne sú bežnou súčasťou mnohých jedál.

Často ide o sviatočné príležitosti, ale rovnako si bez neho nevieme predstaviť ani bežné dni. Jednoducho a rýchlo pripravené kuracie prsia si svojich fanúšikov nájdu vždy.

Vyskúšajte tento recept na šťavnaté kuracie rezne, ich chuť si zamilujete. 

Vyskúšajte aj náš obľúbený recept na šťavnaté kuracie rezne na prírodnoA je tu aj naša čína. Prípadne skúste náš recept na kurací gyros.

Ingrediencie na kuracie mäso na prírodno

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 4 ks - cesnak
  • 4 ks - kuracie prsia
  • 100 g - hladká múka
  • 2 dcl - voda
  • 2 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 300 g - šampiňóny
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie kuracie mäso na prírodno s omáčkou, overený recept

Najlepšie kuracie mäso na prírodno s omáčkou, postup receptu

Ingrediencie: cesnak 4 strúčiky, kuracie prsia 4 ks, hladká múka 100 g, voda 2 dcl, cibuľa strednej veľkosti 2 ks, šampiňóny 300 g, čierne korenie mleté 1 podľa chuti, soľ podľa chuti, olej 2 dcl.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava

Pripravíme si potrebné ingrediencie. Kuracie prsia si narežeme na rezne, v prípade potreby naklepeme. Cibuľu a šampiňóny pokrájame.

2. Mäso si okoreníme

Kuracie mäso si okoreníme podľa chuti, potrieme prelisovaným cesnakom a zľahka poprášime hladkou múkou.

3. Opražíme si mäso

Na panvici si zohrejeme olej a opražíme na ňom mäso, nie príliš dlho, múka a krátky čas nám zabezpečia jeho šťavnatosť. Mäso si preložíme na tanier a s výpekom budeme ďalej pracovať.

4. Pripravíme si omáčku

Do výpeku z mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu popražíme a pridáme šampiňóny. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou. Keď sú šampiňóny mäkké, omáčku môžeme zahustiť. Na konci do nej pridáme rezne a necháme približne minútu povariť.

5. Tip na servírovanie

Šťavnaté kuracie rezne podávame s ryžou, hranolkami alebo inou obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť.

Nekonečný výber kuracích receptov, skvelé kuracie prsia a kuracie mäso webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty