Najlepšie kuracie mäso na prírodno s omáčkou, overený recept. Autorka receptu a foto - Denča
Kuracie na prírodno s omáčkou, overený recept webu DobráKuchyňa.sk. Recept, ktorý oceníte kedykoľvek. Pripravíte takto výborný obed cez víkend, ale aj cez týždeň.
Kuracie mäso má svoje trvalé miesto v našich kuchyniach. Kuracie prsia a z nich pripavené kuracie rezne sú bežnou súčasťou mnohých jedál.
Často ide o sviatočné príležitosti, ale rovnako si bez neho nevieme predstaviť ani bežné dni. Jednoducho a rýchlo pripravené kuracie prsia si svojich fanúšikov nájdu vždy.
Vyskúšajte tento recept na šťavnaté kuracie rezne, ich chuť si zamilujete.
Vyskúšajte aj náš obľúbený recept na šťavnaté kuracie rezne na prírodno. A je tu aj naša čína. Prípadne skúste náš recept na kurací gyros.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cesnak 4 strúčiky, kuracie prsia 4 ks, hladká múka 100 g, voda 2 dcl, cibuľa strednej veľkosti 2 ks, šampiňóny 300 g, čierne korenie mleté 1 podľa chuti, soľ podľa chuti, olej 2 dcl.
Tip pre vás
Pripravíme si potrebné ingrediencie. Kuracie prsia si narežeme na rezne, v prípade potreby naklepeme. Cibuľu a šampiňóny pokrájame.
Kuracie mäso si okoreníme podľa chuti, potrieme prelisovaným cesnakom a zľahka poprášime hladkou múkou.
Na panvici si zohrejeme olej a opražíme na ňom mäso, nie príliš dlho, múka a krátky čas nám zabezpečia jeho šťavnatosť. Mäso si preložíme na tanier a s výpekom budeme ďalej pracovať.
Do výpeku z mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu popražíme a pridáme šampiňóny. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou. Keď sú šampiňóny mäkké, omáčku môžeme zahustiť. Na konci do nej pridáme rezne a necháme približne minútu povariť.
Šťavnaté kuracie rezne podávame s ryžou, hranolkami alebo inou obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť.
Nekonečný výber kuracích receptov, skvelé kuracie prsia a kuracie mäso webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.