Nákupný zoznam

Strúhaný tvarohový koláč, recept overená klasika

19.10.2021 | Autor: Denča

Strúhaný tvarohový koláč, recept na overenú klasiku webu DobráKuchyňa.sk. Pripravte si s nami skvelý koláčik.

Výborný strúhaný tvarohový koláč, recept overená klasika. Autor receptu a foto - Denča

Strúhaný tvarohový koláč, recept na overenú klasiku webu DobráKuchyňa.sk. Pripravte si s nami skvelý koláčik.

Strúhaný tvarohový koláč, recept overená klasika

  • Čas prípravy v min.: 15
  • Čas pečenia v min.: 25
  • Počet porcií: 10
  • Autor koláča: Denča

Prevoňajte celý domov lahodným koláčom, v ktorom sa spája  jemná chuť tvarohu a kakaového cesta!

Kombinácia, ktorá je jednoducho dokonalá. Výsledkom je skvelý domáci koláčik.

Vyskúšajte aj recept na najlepší hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie na strúhaný tvarohový koláč

(na 10 kúskov)


Ingrediencie

  • 400 g - hladká múka
  • 0 1/2 balenia - prášok do pečiva
  • 400 g - práškový cukor
  • 3 polievkové lyžice - kakao
  • 700 g - hrudkovitý alebo jemný tvaroh
  • 1 ks - žĺtok
  • 2 ks - vanilkový cukor
Poslať ako nákupný zoznam



Strúhaný tvarohový koláč, recept overená klasika

Výborný strúhaný tvarohový koláč, postup receptu

Ingrediencie: hladká múka 400 g, prášok do pečiva 1/2 balenia, práškový cukor 400 g, kakao 3 polievkové lyžice, hrudkovitý alebo jemný tvaroh 700 g, žĺtok 1 ks, vanilkový cukor 2 ks, zemiakový škrob 1 pl, vajce 3 ks, maslo 250 g.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme si cesto

Do misky si dáme hladkú múku, zmäknuté maslo, 150 g práškového cukru, vanilkový cukor, 1/2 balenia prášku do pečiva, žĺtok a kakao, vymiesime cesto, ktoré sa pekne odliepa od stien.

2. Cesto dáme vychladiť

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme vychladiť do chladničky približne na pol hodiny.

3. Pripravíme si plnku

Na prípravu plnky zmiešame tvaroh, 250 g práškového cukru ,vanilkový cukor, 3 žĺtka a zemiakový škrob a všetko vymiešame dohladka. Z 3 bielkov urobíme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do plnky.

4. Strúhanie cesta

Vychladené cesto si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Dáme piecť

Na jednu vrstvu cesta, ktorú máme na plechu nanesieme celú plnku. Zvyšok cesta tiež rovnomerne nastrúhame. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 25 minút.

6. Podávanie

Koláč necháme vychladnúť, narežeme a podávame. Je vynikajúci!

Dobrú chuť.

Máme pre vás aj overený recept na hrnčekový jablkový koláč. Vyskúšajte aj staré dobré punčové rezy.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty