Výborný strúhaný tvarohový koláč, recept overená klasika. Autor receptu a foto - Denča
Strúhaný tvarohový koláč, recept na overenú klasiku webu DobráKuchyňa.sk. Pripravte si s nami skvelý koláčik.
Prevoňajte celý domov lahodným koláčom, v ktorom sa spája jemná chuť tvarohu a kakaového cesta!
Kombinácia, ktorá je jednoducho dokonalá. Výsledkom je skvelý domáci koláčik.
Vyskúšajte aj recept na najlepší hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím
(na 10 kúskov)
Ingrediencie: hladká múka 400 g, prášok do pečiva 1/2 balenia, práškový cukor 400 g, kakao 3 polievkové lyžice, hrudkovitý alebo jemný tvaroh 700 g, žĺtok 1 ks, vanilkový cukor 2 ks, zemiakový škrob 1 pl, vajce 3 ks, maslo 250 g.
Tip pre vás
1. Pripravíme si cesto
Do misky si dáme hladkú múku, zmäknuté maslo, 150 g práškového cukru, vanilkový cukor, 1/2 balenia prášku do pečiva, žĺtok a kakao, vymiesime cesto, ktoré sa pekne odliepa od stien.
2. Cesto dáme vychladiť
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme vychladiť do chladničky približne na pol hodiny.
3. Pripravíme si plnku
Na prípravu plnky zmiešame tvaroh, 250 g práškového cukru ,vanilkový cukor, 3 žĺtka a zemiakový škrob a všetko vymiešame dohladka. Z 3 bielkov urobíme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do plnky.
4. Strúhanie cesta
Vychladené cesto si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Dáme piecť
6. Podávanie
Koláč necháme vychladnúť, narežeme a podávame. Je vynikajúci!
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj overený recept na hrnčekový jablkový koláč
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.