Fantastický koláč s mascarpone, svieži recept. Autor receptu a foto: Michaela
Koláč s mascarpone je sviežim a sladkým sprestrením dňa. Tento overený koláčik je najlepší ku kávičke s kamarátkou, či rodinou.
Fantastický, svieži koláčik s mascarpone nadchne naozaj každého. Kakaové cesto, lahodný krém a svieže maliny sú tou správnou kombináciou chutí.
A najlepšie sa hodí ku kávičke s kamarátkou, či rodinou. Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento úžasný recept.
Vyskúšajte aj recept na výborný piškótový koláč
(na 10 porcií)
Ingrediencie na kakaové cesto: 5 ks vajec, 5 PL hnedý cukor, 1 ks vanilkový cukor, 2 PL vody, 2 PL olivový olej, 5 PL polohrubá múka, 2 PL kakao, 1/4 prášok do pečiva. Ingrediencie na mascarpone krém: 1 ks mascarpone, 1 ks šľahačková smotana 33%, 1 ks citrónový cukor, 2 PL práškový cukor. Ingrediencie na malinovú polevu: 1 hrnček malín, 2 PL hnedý cukor, 1 ks vanilkový cukor.
Tip pre vás
Najprv si oddelíme žĺtko od bielka. Žĺtka vymiešame s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom.
Keď bude masa penistá pridáme dve lyžice vody a oleja.
Do zmiešanej zmesi ďalej pridávame kakao, múku a kypriaci prášok. Dobre vymiešame.
Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh.
Vyšľahaný sneh zľahka vmiešame do tekutej zmesi.
Pripravenú zmes vlejeme do okrúhlej formy. Formu sme si predtým vymastili olivovým olej a vysypali múkou. Pripravenú zmes vo forme dáme piecť na 180 °C,na 20 - 25 min.
Upečené kakaové cesto necháme úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone.
Najprv si vymiešame šľahačom mascarpone z cukrom (práškovým aj citrónovým).
Ďalej pridáme šľahačkovú smotanu, pozor aby ste sa nedošľahali do masla. Zmes je hotová, keď za metličkami ostáva krém stáť.
Hotový krém dáme na vychladnuté cesto. Cesto musí byť úplne vychladnuté aby sa krém nepúšťal. Cesto s krémom odložíme do chladničky.
Hrnček malín spolu so 400ml vody a dvoma lyžicami cukru dáme variť. Chvíľu povaríme.
Malinovú zmes scedíme cez sitko, dáme opäť na šporák. Do trošky vody si vymiešame vanilkový puding, ktorý do zmesi vlejeme. Varíme a miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť, ale pozor treba zakryť a občasne premiešať.
Vychladnutým krém vlejeme na krém a do servírovania nechávame v chladničke. Podávame nakrájané na trojuholníčky, môžeme ozdobiť malinou a už len vychutnávať. Dobrú chuť !
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.
Ak máte radi pečeň, dusená bravčová pečienka je ten nejlepší a najrýchlejší recept ako pripraviť chutný obed za pár minút.