Nákupný zoznam

Fantastický koláč s mascarpone, svieži recept

05.10.2021 | Autor: Michaela

  • 5.0/5

Fantastický koláč s mascarpone je sviežim a sladkým sprestrením dňa. Tento overený koláčik je najlepší ku kávičke s kamarátkou, či rodinou.

Fantastický koláč s mascarpone, svieži recept. Autor receptu a foto: Michaela

Koláč s mascarpone je sviežim a sladkým sprestrením dňa. Tento overený koláčik je najlepší ku kávičke s kamarátkou, či rodinou.

Fantastický koláč s mascarpone, svieži recept

  • Čas prípravy v min.: 30
  • Čas pečenia v min.: 20
  • Počet porcií: 10
  • Autor receptu: Michaela

Fantastický, svieži koláčik s mascarpone nadchne naozaj každého. Kakaové cesto, lahodný krém a svieže maliny sú tou správnou kombináciou chutí.

A najlepšie sa hodí ku kávičke s kamarátkou, či rodinou.  Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento úžasný recept.

Vyskúšajte aj recept na výborný piškótový koláč

Ingrediencie na koláč s mascarpone

(na 10 porcií)


Ingrediencie

  • 5 polievkových lyžíc - polohrubá múka
  • 2 polievkové lyžice - olivový olej
  • 1/4 balenia - prášok do pečiva
  • 2 polievkové lyžice - práškový cukor
  • 2 polievkové lyžice - voda
  • 1 balenie 33% - šľahačková smotana
  • 2 polievkové lyžice - kakao
  • 1 balenie - mascarpone
  • 2 ks - vanilkový cukor
  • 7 polievkových lyžíc - hnedý cukor
  • 5 ks - vajcia
  • 1 ks - citrónový cukor
  • 1 hrnček - maliny
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastický koláč s mascarpone, svieži recept

Koláč s mascarpone, svieži recept

Ingrediencie na kakaové cesto: 5 ks vajec, 5 PL hnedý cukor, 1 ks vanilkový cukor, 2 PL vody, 2 PL olivový olej, 5 PL polohrubá múka, 2 PL kakao, 1/4 prášok do pečiva. Ingrediencie na mascarpone krém: 1 ks mascarpone, 1 ks šľahačková smotana 33%, 1 ks citrónový cukor, 2 PL práškový cukor. Ingrediencie na malinovú polevu: 1 hrnček malín, 2 PL hnedý cukor, 1 ks vanilkový cukor.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

1. Cesto

Najprv si oddelíme žĺtko od bielka. Žĺtka vymiešame s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom.

2. Cesto

Keď bude masa penistá pridáme dve lyžice vody a oleja.

3. Cesto

Do zmiešanej zmesi ďalej pridávame kakao, múku a kypriaci prášok. Dobre vymiešame.

4. Sneh z bielok

Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh.

5. Cesto

Vyšľahaný sneh zľahka vmiešame do tekutej zmesi.

6. Pečenie

Pripravenú zmes vlejeme do okrúhlej formy. Formu sme si predtým vymastili olivovým olej a vysypali múkou. Pripravenú zmes vo forme dáme piecť na 180 °C,na 20 - 25 min.

7. Hotové kakaové cesto

Upečené kakaové cesto necháme úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone.

8. Mascarpone krém

Najprv si vymiešame šľahačom mascarpone z cukrom (práškovým aj citrónovým).

9. Mascarpone krém

Ďalej pridáme šľahačkovú smotanu, pozor aby ste sa nedošľahali do masla. Zmes je hotová, keď za metličkami ostáva krém stáť.

10. Mascarpone krém

Hotový krém dáme na vychladnuté cesto. Cesto musí byť úplne vychladnuté aby sa krém nepúšťal. Cesto s krémom odložíme do chladničky.

11. Maliny, voda a cukor

Hrnček malín spolu so 400ml vody a dvoma lyžicami cukru dáme variť. Chvíľu povaríme.

12. Malinová poleva

Malinovú zmes scedíme cez sitko, dáme opäť na šporák. Do trošky vody si vymiešame vanilkový puding, ktorý do zmesi vlejeme. Varíme a miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť, ale pozor treba zakryť a občasne premiešať.

13. Malinový krém

Vychladnutým krém vlejeme na krém a do servírovania nechávame v chladničke. Podávame nakrájané na trojuholníčky, môžeme ozdobiť malinou a už len vychutnávať. Dobrú chuť !

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty