Fantastický koláč s mascarpone, svieži recept. Autor receptu a foto: Michaela
Koláč s mascarpone je sviežim a sladkým sprestrením dňa. Tento overený koláčik je najlepší ku kávičke s kamarátkou, či rodinou.
Fantastický, svieži koláčik s mascarpone nadchne naozaj každého. Kakaové cesto, lahodný krém a svieže maliny sú tou správnou kombináciou chutí.
A najlepšie sa hodí ku kávičke s kamarátkou, či rodinou. Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento úžasný recept.
Vyskúšajte aj recept na výborný piškótový koláč
(na 10 porcií)
Ingrediencie na kakaové cesto: 5 ks vajec, 5 PL hnedý cukor, 1 ks vanilkový cukor, 2 PL vody, 2 PL olivový olej, 5 PL polohrubá múka, 2 PL kakao, 1/4 prášok do pečiva. Ingrediencie na mascarpone krém: 1 ks mascarpone, 1 ks šľahačková smotana 33%, 1 ks citrónový cukor, 2 PL práškový cukor. Ingrediencie na malinovú polevu: 1 hrnček malín, 2 PL hnedý cukor, 1 ks vanilkový cukor.
Tip pre vás
Najprv si oddelíme žĺtko od bielka. Žĺtka vymiešame s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom.
Keď bude masa penistá pridáme dve lyžice vody a oleja.
Do zmiešanej zmesi ďalej pridávame kakao, múku a kypriaci prášok. Dobre vymiešame.
Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh.
Vyšľahaný sneh zľahka vmiešame do tekutej zmesi.
Pripravenú zmes vlejeme do okrúhlej formy. Formu sme si predtým vymastili olivovým olej a vysypali múkou. Pripravenú zmes vo forme dáme piecť na 180 °C,na 20 - 25 min.
Upečené kakaové cesto necháme úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone.
Najprv si vymiešame šľahačom mascarpone z cukrom (práškovým aj citrónovým).
Ďalej pridáme šľahačkovú smotanu, pozor aby ste sa nedošľahali do masla. Zmes je hotová, keď za metličkami ostáva krém stáť.
Hotový krém dáme na vychladnuté cesto. Cesto musí byť úplne vychladnuté aby sa krém nepúšťal. Cesto s krémom odložíme do chladničky.
Hrnček malín spolu so 400ml vody a dvoma lyžicami cukru dáme variť. Chvíľu povaríme.
Malinovú zmes scedíme cez sitko, dáme opäť na šporák. Do trošky vody si vymiešame vanilkový puding, ktorý do zmesi vlejeme. Varíme a miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť, ale pozor treba zakryť a občasne premiešať.
Vychladnutým krém vlejeme na krém a do servírovania nechávame v chladničke. Podávame nakrájané na trojuholníčky, môžeme ozdobiť malinou a už len vychutnávať. Dobrú chuť !
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.