Nákupný zoznam

Fantastický parížsky šalát, rokmi overený recept

20.08.2021 | Autor: Slávka

  • 5.0/5

Parížsky šalát je známa klasika, ktorú má rád snáď každý. Pripravte si ho s nami doma podľa receptu portálu DobráKuchyňa.sk.

Známy parížsky šalát je známa klasika, ktorú má rád snáď každý. Pripravte si ho s nami doma podľa receptu portálu DobráKuchyňa.sk.

Parížsky šalát, rokmi overený recept

Parížsky šalát je zrejme pre všetkých dobre známa lahôdka  u nás veľmi rozšírená ešte za čias Československa. V roku 1976 dostal tento pokrm aj svoju Československú štátnu normu a jeho príprava sa doteraz moc nezmenila. Aspoň ak si ho pripravíte doma.

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 0 minút
  • Počet porcií: 4

Pôvodný názov je odvodený od parížskej salámy z ktorej sa pripravoval, k tomu neodmysliteľná majonéza, hrášok, uhorky v sladko-kyslom náleve, jemné dochutenie.

Ale pokojne si ho môžete pripraviť aj z inej obľúbenej salámy, parížska sa dá pokojne nahradiť akoukoľvek inou mäkkou salámou.

V našich zemepisných šírkach sa tento šalát dlho ponúkal aj pri oslavách. Miska parížskeho šalátu nesmela chýbať na žiadnom slávnostnejšom stole, najmä tom silvestrovskom.

Vyskúšajte náš fotorecept webu DobráKuchyňa.sk, pripravíte si s ním ľahko a rýchlo obľúbený parížsky šalát – starú známu a chutnú klasiku.

Vyskúšajte aj recept na tradičný vajíčkový šalát - kliknite

Ingrediencie na parížsky šalát

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 250 g - majonéza
  • 1 KL - horčica
  • 150 g - sterilizovaný hrášok
  • 1 ks - malá cibuľa
  • 400 g - mäkká saláma
  • 1 podľa chuti - čierne korenie mleté
  • 1 podľa chuti - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastický parížsky šalát, rokmi overený recept

Fantastický parížsky šalát, postup receptu

Ingrediencie na 4 porcie: 400 g mäkkej salámy, 150 g sterilizovaného hrášku, 3 uhorky v sladko-kyslom náleve, 1 malá cibuľa, 1 KL horčice, 250 ml majonézy, mleté čierne korenie - podľa chuti, soľ - podľa chuti.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Prípravu parížskeho šalátu začneme cibuľou. Najskôr si jednu malú cibuľu nakrájame na drobné kocky, osolíme a okoreníme.
  2. Do pokrájanej cibule pridáme sterilizovaný hrášok. Dajte 150 gramov.
  3. 400 gramov obľúbenej mäkkej salámy (šalát sa volá parížsky podľa parížskej salámy) si nakrájame na drobno a pridáme do misky k cibuli a hrášku.
  4. Teraz si do misky pridáme ešte jednu kávovú lyžičku horčice a 3 na drobno nakrájané uhorky. 
  5. Na záver už pridáme len majonézu (250 gramov) a dôkladne všetko premiešame. Domáci parížsky šalát je hotový.

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče