Nákupný zoznam

Výborný zeleninový vývar s haluškami, jednoduchý RECEPT

10.02.2021 | Autor: Nela

Výborný zeleninový vývar s krupicovými haluškami. Jednoduchý recept pre celú rodinu so značkou Dobrá kuchyňa.

Jednoduchý a chutný zeleninový vývar (polievka) s haluškami

Skvelá polievka z obľúbenej zeleniny s krupicovými haluškami. Jednoduchý a lacný recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Rýchla polievka, ktorá je nielen chutná, ale aj výdatná. Našu polievku si určite obľúbite. Dobrú chuť vám želáme.

Fantastický zeleninový vývar - polievka s krupicovými haluškami

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Tepelná úprava: cca 40 minút (podľa druhu zeleniny)
  • Počet porcií: 4-5

Vybrali sme pre vás recept super rýchla polievka zo zeleného hrášku s krupicovými haluškami

Polievky sa tešia veľkej obľube, pretože sú úžasné na obed, ale aj na večeru. Inšpirujte sa našim výborným zeleninovým vývarom s domácimi krupicovými haluškami.

Chutná polievka zahreje a zasýti. Dnes vám prinášame polievku, ktorú si môžete uvariť počas celého roka. Fantastický zeleninový výar z obľúbenej zeleniny, doplnený krupicovými haluškami, ktoré milujú hlavne deti. Prípravu našej zeleninovej polievky zvládne naozaj aj každý začiatočník. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Ako pripraviť krupicové halušky výživné krupicové halušky zo špaldovej krupice. Skúste aj náš recept na najlepšie pečeňové halušky do polievky.

Vynikajúci zeleninový vývar z obľúbenej zeleniny s krupicovými haluškami

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 2 strúčik - cesnak
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 1 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 2 ks - mrkva strednej veľkosti
  • 3 plná polievková lyžica - špaldová alebo klasická krupica
  • 1 podľa chuti - čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka)
  • 1 hrsť - mrazený hrášok
  • 1 ks - petržlen strednej veľkosti
  • 1 ks - menší kúsok zeleru
  • 1/2 ks - malý kaleráb
Poslať ako nákupný zoznam



Výborný zeleninový vývar s haluškami, jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Výborný zeleninový vývar s krupicovými haluškami - postup receptu

Ingrediencie na polievku: 2 ks mrkva strednej veľkosti, 1 ks petržlen strednej veľkosti, malý kúsok zeleru, 1/2 menšieho kalerábu, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 strúčiky cesnaku (môžeme aj vynechať), 1 plná hrsť mrazeného zeleného hrášku, 1 polievková lyžica masla alebo olivového oleja dobrá rada: zeleninu zvolíme podľa výberu, obľuby - môžeme pridať aj paradajku, kúsok papriky, list kelu, kapusty, kúsok karfiolu alebo brokolice (zeleninka nám dodá na výbornej chuti, zeleninová polievka bude aj plná živín a vitamínov) na krupicové halušky: 2 ks menšie alebo 1 ks väčšie vajce, cca 3 plné polievkové lyžice klasickej alebo špaldovej krupice (podľa potreby, veľkosti vajec), štipka soli na dochutenie polievky: soľ - podľa chuti, štipka celej rasce a kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), 3 guličky celého čierneho korenia (môžeme aj vynechať) na dozdobenie a doplnenie vitamínu C: čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka alebo jarná cibuľka - podľa chuti)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Na prípravu nášho zeleninového vývaru zvolíme zeleninu podľa obľuby. Zeleninu očistíme, mrkvu, petržlen, cibuľu rozpolíme, cesnak, zeler, kaleráb pridáme celý. Hrášok pridávame až ku koncu. Zeleninu zalejeme vodou cca 1,4 l. Dáme variť.
  2. Pridáme aj maslo alebo olivový olej, soľ, celé čierne korenie, štipku kurkumy, štipku rasce. Varíme pomalým varením, tiahnutím približne 30 minút. Keď je zelenina polomäkká, pridáme mrazený zelený hrášok, ale aj obľúbenú petržlenovú vňať.
  3. Počas varenia polievky si pripravíme haluškové cesto. Vajcia rozšľaháme vidličkou, pridáme štipku soli. Postupne zapracujeme krupicu, aby nám vzniklo polotuhé cestíčko, krupica ešte napučí. Haluškové cesto necháme postáť aspoň 10 minút.
  4. Ak by bolo cesto redšie, pridáme ďalšiu krupicu. Do bublajúceho zeleninového vývaru zavaríme cez haluškovač alebo sito na halušky krupicové cesto. Zeleninový vývar povaríme na jemnom stupni ešte 10 minút, aby sa halušky dobre uvarili.
  5. Ak by bola zeleninová polievka príliš hustá, pridáme ešte horúcu vodu. Polievku prevaríme, dochutíme. Zeleninový vývar podávame so zeleninou, ktorú si môžeme aj nakrájať, dozdobíme aj čerstvými bylinkami, ak ich naše deti obľubujú. Dobrú chuť.

Tip Dobrej kuchyne: Chcete halušky pekne farebné a chutné? Do cesta pridajte nakrájanú petržlenovú vňať alebo pažítku. Halušky budú vyzerať nielen efektne, dodáte svojmu telu aj skvelú dávku vitamínu C.

Dobrú polievkovú chuť.

Vyskúšajte aj zeleninová polievka s krupicovými haluškami, top recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty