Nákupný zoznam

Tradičná krupicová kaša nielen pre deti, jednoduchý RECEPT

23.01.2021 | Autor: Nela

Tradičná krupicová kaša nielen pre deti. Jednoduchý recept aj pre začiatočníkov so značkou Dobrá kuchyňa.

Najlepšia klasická krupicová kaša s Grankom, recept pre všetkých

Pamätáte sa na chute a vône z detstva? Krupicová kaša patrí medzi obľúbenú pochúťku, na ktorú sa nedá zabudnúť.

Chcete pripraviť klasickú krupicovú kašu? Nech sa páči. Pripravte si ju s nami. Tradične a chutne s Dobrou kuchyňou. Sladká dobrota. 

Krupicová kaša je výbornou voľbou na raňajky, úžasná aj na večeru. Pochúťka nielen pre deti, ale aj dospelých. Vynikajúca krupicová kaša s Grankom z dielne webu Dobrá kuchyňa. 

Klasická krupicová kaša, recept ako sa robí tradičná krupicová kaša

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 1

Výživejšia krupicová kaša recept na zdravú krupicovú kašu zo špaldovej krupice

Detská krupicová kaša - krupička. Recept aj pre začiatočníkov so značkou Dobrá kuchyňa.

Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že na príprave krupicovej kaše nie je čo pokaziť, opak je pravdou. Je potrebné použiť kvalitný hrniec s dvojitým dnom. Krupicu pridávame do horúceho mlieka veľmi pomaly, nie naraz, aby sa nám neurobili hrčky. Použijeme metličku a stále miešame. Pomer krupice a mlieka je tiež veľmi dôležitý, záleží, akú hustú krupicu si chceme uvariť. Treba rátať, že po uvarení nám ešte krupicová kaša zhustne. 

Veľmi riedka krupicová kaša? Kašu vrátime na sporák, najlepšie použiť nový hrniec a postupne pridávame ďalšiu krupicu. Ak je krupica príliš hustá, zriedime ju ďalším mliekom. 

Kaša z ovsených vločiek výborná kaša z ovsených vločiek s jablkami - fit recept

Úžasná krupicová kaša - jednoduchá, rýchla, chutná

(Na 1 porciu)


Ingrediencie

  • 300 ml - mlieko
  • 6 malá lyžička - klasická krupica
Poslať ako nákupný zoznam



Tradičná krupicová kaša nielen pre deti, jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Fantastická krupicová kaša s Grankom - postup receptu

hrnček 300 ml

ingrediencie: 1 hrnček (300 ml) mlieka - najlepšie mlieko plnotučné, môžeme však zvoliť aj iný druh mlieka (pohánkové, kozie, makové, sójové), cca 6 malých lyžičiek klasickej krupice (môžeme zvoliť aj krupicu špaldovú, pohánkovú, ryžovú - sú výživnejšie a zdravšie), štipka soli na zjemnenie krupicovej kaše: plátok masla (lyžica) na dochutenie kaše: Granko - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Pripravíme si obľúbené suroviny na prípravu krupicovej kaše a kvalitný hrniec, aby sa nám kaša nepripálila.
  2. Mlieko so štipkou soli necháme zovrieť, znížime plameň. Za stáleho miešania pridávame odmeranú krupicu. 
  3. Krupicu pridávame veľmi pomaly, aby sa nevytvorili hrudky, miešame metličkou. Kaša nám pomaly zhustne.
  4. Kašu zjemníme maslom. Maslo môžeme primiešať do celej kaše v hrnci, alebo dať priamo do kaše na tanieri.

Tip Dobrej kuchyne: Krupicovú kašu môžeme dochutiť aj kakaom zmiešaným s práškovým cukrom, škoricou, vanilínovým cukrom, slivkovým lekvárom, alebo aj strúhaným kokosom.

Dobrú kašičkovú chuť.

Vyskúšajte aj najlepšia krupicová kaša na dva spôsoby, recepty portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty