Pamätáte sa na chute a vône z detstva? Krupicová kaša patrí medzi obľúbenú pochúťku, na ktorú sa nedá zabudnúť.
Chcete pripraviť klasickú krupicovú kašu? Nech sa páči. Pripravte si ju s nami. Tradične a chutne s Dobrou kuchyňou. Sladká dobrota.
Krupicová kaša je výbornou voľbou na raňajky, úžasná aj na večeru. Pochúťka nielen pre deti, ale aj dospelých. Vynikajúca krupicová kaša s Grankom z dielne webu Dobrá kuchyňa.
Výživejšia krupicová kaša recept na zdravú krupicovú kašu zo špaldovej krupice
Detská krupicová kaša - krupička. Recept aj pre začiatočníkov so značkou Dobrá kuchyňa.
Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že na príprave krupicovej kaše nie je čo pokaziť, opak je pravdou. Je potrebné použiť kvalitný hrniec s dvojitým dnom. Krupicu pridávame do horúceho mlieka veľmi pomaly, nie naraz, aby sa nám neurobili hrčky. Použijeme metličku a stále miešame. Pomer krupice a mlieka je tiež veľmi dôležitý, záleží, akú hustú krupicu si chceme uvariť. Treba rátať, že po uvarení nám ešte krupicová kaša zhustne.
Veľmi riedka krupicová kaša? Kašu vrátime na sporák, najlepšie použiť nový hrniec a postupne pridávame ďalšiu krupicu. Ak je krupica príliš hustá, zriedime ju ďalším mliekom.
Kaša z ovsených vločiek výborná kaša z ovsených vločiek s jablkami - fit recept
(Na 1 porciu)
hrnček 300 ml
ingrediencie: 1 hrnček (300 ml) mlieka - najlepšie mlieko plnotučné, môžeme však zvoliť aj iný druh mlieka (pohánkové, kozie, makové, sójové), cca 6 malých lyžičiek klasickej krupice (môžeme zvoliť aj krupicu špaldovú, pohánkovú, ryžovú - sú výživnejšie a zdravšie), štipka soli na zjemnenie krupicovej kaše: plátok masla (lyžica) na dochutenie kaše: Granko - podľa chuti
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Krupicovú kašu môžeme dochutiť aj kakaom zmiešaným s práškovým cukrom, škoricou, vanilínovým cukrom, slivkovým lekvárom, alebo aj strúhaným kokosom.
Dobrú kašičkovú chuť.
Vyskúšajte aj najlepšia krupicová kaša na dva spôsoby, recepty portálu Ženyvmeste.sk
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.