Nákupný zoznam

Vynikajúca špenátová nátierka, lahodný RECEPT

18.03.2021 | Autor: -

  • 5.0/5

Vynikajúca špenátová nátierka. Lahodný recept na skvelú nátierku so značkou Dobrá kuchyňa. Inšpirujte sa.

Vynikajúca špenátová nátierka - výživný recept

Fantastická špenátová nátierka. Lahodný recept pre celú rodinu so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, pochutí si celá rodina.

Očakávate návštevu a chcete ju prekvapiť výbornou nátierkou? Ste na správnom mieste. Dobrá kuchyňa vám dnes prináša novinku, jednoduchý a rýchly recept na lahodnú nátierku so špenátom. 

Recept na obľúbený chlieb jednoduchý írsky chlieb bez kysnutia, recept webu NajlepšieKoláče.sk

Recept ako pripraviť skvelú špenátovú nátierku

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava: 5 minút
  • Počet porcií: 2-3
Chutná nátierka je výborná na raňajky či večeru, skvelá, keď máte oslavu. Nátierku stačí iba natrieť na chlebík či pečivo, obložiť zeleninou.

Domáce nátierky sa tešia veľkej obľube, pretože sú bez zbytočných škodlivých éčiek. Čo tak vyskúšať lahodný recept na najlepšiu špenátovú nátierku? Skvelá špenátová nátierka so značkou Dobrá kuchyňa.

Tip na zdravú nátierku jemná bryndzová nátierka s medvedím cesnakom

Fantastická špenátová nátierka, ktorú si zamilujete

(Na 2-3 porcie)


Ingrediencie

  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - čierne korenie mleté
  • 2 polievkové lyžice - maslo
  • 1 ks - menšia cibuľa
  • 200 g - smotanová nátierka (Lučina, žervé)
  • 2 plné hrste - baby špenát
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúca špenátová nátierka, lahodný RECEPTAutor - Nela

Vynikajúca špenátová nátierka - postup receptu

Ingrediencie: 2 plné hrste čerstvého baby špenátu, 1 ks menšia cibuľa, 2 polievkové lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 200 g smotanová nátierka (Lučina, žervé) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Čerstvý špenát umyjeme, cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, na masle ju orestujeme do sklovita, pridáme roztlačený cesnak. Premiešame. Keď zavonia, vložíme špenát.
  2. Špenát chvíľu orestujeme, aby zvädol. Trvá to naozaj iba zopár minút. Potom špenát stiahneme zo sporáka a necháme vychladnúť. Do nátierky ho nikdy nepridávame teplý, nátierka by nám zredla.
  3. V mixéri s nožmi, prípadne v miske s ponorným mixérom rozmixujeme pripravený špenát spolu so smotanovou nátierkou dohladka. Môžeme pridať Lučinu alebo žervé, záleží čo máme v obľube.
  4. Výbornú špenátovú nátierku dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Ak ju pripravujeme pre deti, mleté čierne korenie vynecháme. Naša špenátová nátierka je krémová a lahodná.
  5. Domáca špenátová nátierka je výborná na pečivo a chlebík. Ak si upečiete domáce žemle a rožky, je to naozaj dokonalé spojenie. Vyskúšajte kváskové rožky a žemle podľa nášho receptu nižšie.

Tip Dobrej kuchyne: Ak máte domáce pesto z medvedieho cesnaku, klasický cesnak k restovaniu cibule vynechajte, pridajte lyžičku výživného pesta.

Dobrú nátierkovú chuť.

Vyskúšajte aj najlepšie rožky a žemle z kvásku, recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče