Vianočné opekance, pupáky, bobáľky s makom, orechami, tvarohom. Tradičný recept ako si upiecť domáce opekance z kysnutého cesta. Overený top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.
Tradičné domáce bobáľky, opekance, pupáky. Ponúkame podrobný fotorecept ako si ich pripraviť. Domáce pečenie so značkou Dobrá kuchyňa.
Obľúbené kysnuté koláče vynikajúce pravé moravské koláče, babičkin recept
Štedrú večeru na východe Slovenska si bez vianočných opekancov nevieme ani predstaviť. Niekde ich volajú opekance, bobáľky, ale aj pupáky, pupáčiky.
Opekance chutia fantasticky aj na druhý deň. Pripravte si ich s makom, orechami, tvarohom, jednoducho tak, ako sa u vás traduje. Aj také bez všetkého, čerstvo upečené chutia býborne. Ešte ste ich nerobili? Najvyšší čas ich vyskúšať. Je to naozaj veľká dobrota. Upiecť si ich môžete aj počas celého roka. My vám ponúkame postup na opekance s makom, orechami či tvarohom.
Opekance s makom. Pomletý mak zmiešame s práškovým cukrom. Mlieko necháme zovrieť. Ak by sa urobila kožka, odstránime ju. Horúcim mliekom podľa potreby zalejeme pripravený mak. Potrebujeme docieliť, aby sa mak sparil, nebol hustý, ale taký redší. Pridáme opražené maslo, premiešame. Ak chceme zvoliť med, cukor vynecháme, pridávame ho až nakoniec, podľa chuti. Tak vložíme pupáky, najlepšie čerstvo, v ten deň upečené. Premiešame a ihneď podávame. Vtedy chutia najlepšie.
Opekance s orechami. Postup je rovnaký ako pri makových. Zvolíme samozrejme pomleté orechy. Množsto surovín pridávame podľa potreby, chuti. Opekance podávame hneď po príprave, aby sa príliš nerozmočili.
Ak si chceme pripraviť opekance s tvarohom, je vhodné ich spariť/preliať horúcou vodou. Potom pridáme rozdrobený hrudkovitý tvaroh zmiešaný s práškovým cukrom (medom) a primiešame aj opražené maslo.
Dobrá rada na záver: Ak máme opekance, bobáľky, pupáky tvrdšie, je vhodné ich spariť, aby zmäkli. Urobíme to tak, že ich dáme do sita s dierkami a prelejeme vriacou vodou.
Odložte si do zbierky jednoduchý recept so značkou Dobrá kuchňa, aby ste boli na najkrajšie sviatky roka pripravení.
Top recept najlepší kakaový závin - recept overený rokmi
(Množstvo 200 ks - podľa veľkosti)
Ingrediencie na kvások: 1/2 kocka čerstvého droždia, 1 dl vlažného mlieka, 1 polievková lyžica kryštálového (trstinového) cukru na kysnuté cesto: 500 g polohrubá múka (zdravšia verzia polohrubá špaldová múka), 100 g roztopeného masla, 1,5 dl vlažného mlieka, 1 žĺtok, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 polievkové lyžice trstinového (kryštálového) cukru, štipka soli
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Tip Dobrej kuchyne: Upečené domáce opekance, bobáľky, pupáky prikryjeme bavlnenou utierkou, aby nevyschli. Podávame ich podľa obľuby s makom, orechami, tvarohom.
Tradičná vianočná dobrota.
Vyskúšajte aj vianočné opekance, bobáľky, pupáky - overený recept portálu Ženy v meste
Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale pripráva kuraťa na smotane nie je nič náročné. Pripravte si ho s nami.
Vyskúšajte túto skvelú vajíčkovú nátierku s cibuľou, stačí pár minút a pochúťka je na svete. Klasická vajíčková nátierka s cibuľou nesklame.
Ako pripraviť krémové rizoto s cuketou? Vyskúšajte náš overený recept na prípravu výborného cuketového rizota, určite vám bude chutiť.
Kvašáky, teda kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktorý sa v rodine dedia z generácie na generáciu. Leto je tu a s ním množstvo tradičných jedál a chuť kvašákov, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce.
Táto rýchla a jednoduchá hrášková polievka sa určite stane u vás populárna. Je naozaj chutná. Skvelá chuť hráškovej polievky nesklame.
Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.