Nákupný zoznam

Fantastická perníková roláda so slivkovým lekvárom, top RECEPT

27.09.2020

  • 5.0/5

Fantastická perníková roláda so slivkovým lekvárom. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, je dokonalá.

Najlepšia perníková roláda so slivkovým lekvárom a orechami

Fantastická perníková roláda so slivkovým lekvárom a orechami. Úžasná voňavá roláda so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte náš top recept. 

Obľubujete vôňu škorice, med, slivkový lekvár a orechy? Cítite už tú nádhernú vôňu Vianoc? Dobrá kuchyňa vám prináša overený recept na dokonalú perníkovú roládu so slivkovým lekvárom a orechami. Garantujeme, že si ju zamilujete. Chutí totiž úžasne.

Vynikajúce perníčky najlepšie perníky z kvásku, ktoré si obľúbite

Skvelá perníková roláda, ktorá vonia Vianocami

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 15 minút
  • Množstvo: 2 rolády (22 kusov)

Perníčky, medovníčky. Ale čo tak si upiecť voňavú perníkovú roládu? Nech sa páči. Ponúkame vám jednoduchý recept. Najlepšia perníková roláda so slivkovým lekvárom a orechami. Top pochúťka so značkou Dobrá kuchyňa.

Nepečená dobrota najlepšie domáce guľky rafaelo

Vynikajúca medovo perníková roláda so slivkovým lekvárom

(2 rolády)


Ingrediencie

  • 1 polievková lyžiča - olej
  • 1 kopcovitá polievková lyžica - med
  • 2 poháre - slivkový lekvár
  • 1 čajová lyžička - sóda bikarbóna
  • 2+1 ks - vajce
  • 1 čajová lyžička - mletá škorica
  • 100 g - práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
  • 2 čajová lyžička - perníkové korenie
  • 350 g - hladká špaldová (hladká) múka
  • 60 g - vlažné roztopené maslo
  • 2 plná hrsť - sušené slivky
  • 2 plná hrsť - obľúbené orechy
Fantastická perníková roláda so slivkovým lekvárom, top RECEPTAutor - Nela

Fantastická perníková roláda so slivkovým lekvárom - postup receptu

Ingrediencie na cesto: 350 g hladká špaldová (hladká) múka, 100 g pomletý trstinový alebo práškový cukor, 2 ks vajce, 60 g vlažného roztopeného masla, 1 kopcovitá lyžica medu, 2 čajové lyžičky perníkového korenia, 1 čajová lyžička mletej škorice, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny na náplň: 2 poháre slivkového lekváru, 2 plné hrste sušených sliviek (aj viac), 2 plné hrste vlašských orechov alebo iných orechov (aj viac) na potretie rolád: 1 ks vajce, 1 polievková lyžica oleja na posypanie: pomletý trstinový cukor alebo práškový cukor

  1. Pripravíme si cesto na perníkovú roládu. Všetky suroviny vymiesime spolu vo väčšej miske do bochníčka, ktorý zabalíme do fólie a dáme aspoň na 5 hodín do chladu odpočívať.
  2. Potom cesto premiesime a rozdelíme ho na 2 časti, ktoré rozvaľkáme na obdĺžniky veľkosti cca 45x25 cm. Pomôžeme si múkou, aby sa nám medové cesto nelepilo na dosku.
  3. Cesto potrieme hrubou vrstvou slivkového lekváru, poukladáme nadrobno nakrájané sušené slivky, ale aj nasekané vlašské orechy. Môžeme zvoliť aj iný druh orechov, podľa chuti.
  4. Perníkový závin opatrne zvinieme tak, že bočné strany cesta založíme do vnútra, aby nám slivkový lekvár nevytiekol. Robíme to pomaly. Cesto s náplňou si zvinieme do rolády.
  5. Rolády preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Perníkové záviny potrieme rozšľahaným vajcom zmiešaným s olejom. Vidličkou medové rolády popicháme aj vidličkou.
  6. Vidličkou ich popicháme preto, aby mohla unikať počas pečenia para. Perníkové záviny pečieme pri teplote 180 oC 25 minút, podľa potreby dozlatista. Budú nádherne rozvoniavať.
  7. Hotové záviny necháme vychladnúť, potom ich môžeme posypať práškovým cukrom alebo pomletým trstinovým cukrom a krájame. Naša perníková roláda chutí úžasne, skvelá chuť.

Tip dobrej kuchyne: Perníkové záviny môžeme naplniť aj iným sušeným ovocím, napr. brusnicami, hrozienkami, ktoré si namočíme aspoň na 20 minút do rumu.

Perníkové medové maškrtenie.

Vyskúšajte aj recept na vianočnú perníkovú roládu kuchyne portálu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče