Fantastické zapekané kuracie rezne, vyskúšaný recept. Foto a autorka receptu - Denča
Výborný recept na zapekané kuracie prsia. Receptová minútka na kuracie rezne, ktorú oceníte. Hlavné jedlo z kuracieho mäsa.
Sú recepty, ktoré ocení každý. Taký je aj tento na fantastické zapekané kuracie prsia. Ide o rýchly a jednoduchý recept na prípravu kuracích rezňov. Ak teda hľadáte nejaké hlavné jedlo z kuracieho mäsa, je tento recept ideálne riešenie.
Kuracie mäso je v našich domácnostiach veľmi populárne. Je dostupné, relatívne lacné, rýchlo ho doma dokážete pripraviť, chutí rovnako dospelým aj deťom. Nie je jednoducho dôvod si ho občas nepripraviť.
Súčasťou tohto receptu sú aj zavárané hrušky, na prvý pohľad sa vám nemusia zdať. Ale výsledok vás prekvapí, vyskúšajte. Odporúčame. Prípadne skúste kurací paprikáš s domácimi haluškami prípadne náš výborný recept na zapekané fancúzske zemiaky.
(na 5 porcií)
Ingrediencie: kuracie prsia 5 kúskov, hladká múka 1 polievková lyžica, obľúbený plátkový syr 10 plátkov, zaváraná hruška 1 pohár, mleté alebo celé čierne korenie, soľ, olej 2 polievkové lyžice.
Budeme potrebovať plátkový syr (môžeme použiť aj plesňový), zavárané hrušky, ktoré si pozdĺžne narežeme. Kuracie prsia si tiež narežeme na tenké plátky, okoreníme a osolíme.
Rúru zapneme na 200 °C. Na panvici rozohrejeme olej, sprudka opečieme kuracie prsia z oboch strán. Rezne poukladáme na plech, na každý kúsok položíme hrušku a plátok syra.
Vo výpeku z mäsa jemne rozmiešame hladkú múku, necháme zhnednúť a zalejeme trochou vody, aby vznikla omáčka. Polejeme ňou kuracie rezne na plechu.
Plech vložíme do vyhriatej rúry , zapekáme, kým sa syr nerozpustí. Podávame s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť. Vyskúšate aj ďalšie recepty z kuracieho mäsa.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.