Nákupný zoznam

Tradičný mexický guláš z hovädzieho mäsa, overený recept

02.01.2022 | Autor: Ivka

  • 5.0/5

Mexický guláš z hovädzieho mäsa. Vyskúšajte si s nami pripraviť túto tradičnú, takmer zabudnutú slovenskú dobrotu.

Tradičný mexický guláš z hovädzieho mäsa, overený recept. Autorka receptu a foto - Ivka

Mexický guláš z hovädzieho mäsa. Ak ho raz ochutnáte, budete ho variť stále.

Receptov na guláše je mnoho. Vyskúšajte si s nami pripraviť túto tradičnú, takmer zabudnutú slovenskú dobrotu. 

Mexický guláš z hovädzieho mäsa 

Pôvodom je guláš rodák z Maďarska. A hoci ten náš nesie názov krajiny Severnej Ameriky, nenechajte sa pomýliť.

Pretože nie, tento recept nepochádza z Mexika. Je to tradičná slovenská pochúťka.

Guláš z hovädzieho mäsa podávame najčastejšie s ryžou a jeho chuť harmonicky dotvorí a zvýrazní syr.

Vyskúšaný a overený recept z webu Dobrá kuchyňa vám ponúka ďalší gastronomický pôžitok.

Najlepší maďarský guláš originál, skúste náš recept

Ingrediencie na mexický guláš

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 1 PL - hladká múka
  • 1 malá plechovka - paradajkový pretlak
  • 2 plné hrste - nastrúhaný obľúbený syr
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
  • 1000 g - hovädzie mäso
  • 0 podľa chuti - čierne korenie mleté
  • 0 podľa chuti - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Tradičný mexický guláš z hovädzieho mäsa, overený recept

Tradičný mexický guláš z hovädzieho mäsa, postup receptu

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, hladká múka 1 PL, paradajkový pretlak 1 malá plechovka, nastrúhaný obľúbený syr 2 plné hrste, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, hovädzie mäso 1000 g, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, olej 4 polievkové lyžice.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Narežeme a pripravíme mäso

Hovädzie mäso vhodné na guláš (napr. hovädzie zadné) narežeme na kocky. V miske ho zmiešame so soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a 2 PL oleja. Takto napacované mäso dáme do chladničky, najlepšie na celú noc. Mäso nasiakne koreninami a rýchlejšie sa uvarí a bude ešte viac lahodnejšie.

2. Speníme cibuľu a opečieme mäso

Očistenú cibuľu nakrájame na kocky a na oleji ju speníme dosklovita. Pridáme mäso, sprudka ho orestujeme, aby sa celé zatiahlo. Keď máme mäso opečené, pridáme pretlak, hrniec zakryjeme pokrievkou a mäso necháme dusiť. Guláš občas skontrolujeme, premiešame varechou a keď sa nám zdá, že je málo šťavy, dolievame postupne vodu podľa potreby.

3. Pridáme hrášok

Asi ho hodine varenia pridáme k mäsu mrazený hrášok. Pridávame ho až neskôr, aby sa nám celý nerozvaril. Guláš varíme ešte cca 30-45 minút, kým nebude mäso mäkké a omáčka sa úplne zredukuje.

4. Môžeme zahustiť múkou

Keď sa všetka voda z omáčky odparí, je dostatočne hustá. Ak však patríte medzi jedákov, ktorí majú radi viac omáčky, zahustite ju hladkou múkou. Múku rozmiešajte v cca 1 šálke vody a pomaly vlejte do gulášu a zamiešajte. Varte ešte aspoň 7-10 minút. Hotový mexický guláš podávame s ryžou a posypeme strúhaným syrom, napr. chedarom, goudou či eidamom.

Dobrá chuť!

Vyskúšajte aj recept na guláš so zemiakmi webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty