Nákupný zoznam

Najlepší maďarský guláš originál, osvedčený RECEPT

14.09.2020 | Autor: Nela

Najlepší maďarský guláš originál. Stavte na istotu s osvedčeným receptom webu Dobrá kuchyňa. Vynikajúci obed pre celú rodinu.

Fantastický maďarský guláš originál, skvelý guláš pre celú rodinu

Najlepší maďarský guláš so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte náš overený recept, ktorý zvládne aj každý začiatočník. Nech sa páči. Varte s nami jednoducho a chutne. Dobrú gulášovú chuť vám želáme.

Ako pripraviť vynikajúci maďarský guláš, ktorému žiaden muž neodolá? No predsa podľa jednoduchého receptu webu Dobrá kuchyňa.

Inšpirujte sa najlepšie šťavnaté ražniči z bravčového mäsa

Pravý domáci maďarský guláš, recept ako pripraviť chutný guláš

  • Čas prípravy: 1,5 hodiny (podľa kvality mäsa)
  • Počet porcií: 5-6

Aj keď je Dobrá kuchyňa nováčikom, máme bohaté skúsenosti s varením a pečením. Naše recepty sú tradičné, ale aj moderné, jednoduché, aj náročnejšie na prípravu. Stačí si len vybrať z našej ponuky. Dnes vám prinášame recept na pravý domáci maďarský guláš, ktorý si zamilujete.

Tradičný maďarský guláš je veľmi obľúbený, pretože má svoju špecifickú, dokonalú chuť. Pri jeho príprave je dôležitý výber kvalitného mäsa, aby bolo mäsko v guláši šťavnaté.

Maďarský guláš originál sa nezahusťuje ani múkou či nastrúhaným zemiakom, pretože pridávame veľmi veľa cibule, ktorá ho nielen zahustí, dodá mu na skvelej chuti. Náš guláš je vhodný aj pri intolerancii na lepok. Fantastický maďarský guláš so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte aj recept na hovädzí guláš.

Vybrali sme pre vás najlepší kotlíkový guláš, jednoduchý recept na guláš. Vyskúšajte aj náš guláš. Vyskúšajte aj naše nápady ako zahustiť guláš.

Najlepší maďarský guláš, ktorý si obľúbite

(Na 5-6 porcií)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 podľa chuti - feferónka
  • 4 ks - paradajka strednej veľkosti
  • 6 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 1000 g - hovädzie predné mäso
  • 4 polievková lyžica - paradajkový pretlak
  • 2 ks - zelená alebo červená paprika strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší maďarský guláš originál, osvedčený RECEPTAutor - Nela

Originálny maďarský guláš - postup receptu

Na osobu počítame cca 150-200 g mäsa

Ingrediencie: 1 000 g hovädzie predné mäso (hovädzia kližka alebo hovädzí krk, prípadne iný obľúbený druh), 6 ks cibuľa strednej veľkosti, 4 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja, 4 ks paradajka strednej veľkosti, 2 ks zelená alebo červená paprika strednej veľkosti, 1 ks malý paradajkový pretlak - cca 4 polievkové lyžice na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika (môže byť aj pálivá) alebo hotové gulášové korenie, nakoniec feferónka - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Hovädzie mäso umyjeme, dôkladne osušíme, nakrájame na kocky. Kocky hovädzieho mäsa dochutíme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, môžeme aj pálivou, drvenou rascou. Dobre premiešame. Solíme až nakoniec.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Panvicu rozohrejeme, pridáme bravčovú masť (olej), nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Potom cibuľu zasypeme mletou červenou paprikou (2 polievkové lyžice), dodá mu peknú farbu.
  3. K cibuli pridáme aj pripravené mäso, orestujeme, aby sa zatiahlo, mäso zbledne. Potom ho prikryjeme a necháme dusiť 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu. Papriky umyjeme, zbavíme striedky, nakrájame rezance. Paradajky olúpeme.
  4. Keď ich chceme jednoducho zbaviť šupky, vodu necháme zovrieť, paradajky na vrchu narežeme do križa, vložíme ich na chvíľu do vody, šupka sa oddelí. Olúpané paradajky nakrájame na malé kocky, spolu s paprikou pridáme k mäsu.
  5. Pridáme aj paradajkový pretlak na dochutenie, aj zahustenie. Maďarský guláš varíme do zmäknutia mäsa. Podľa potreby guláš podlievame horúcou vodou, aby sa nepripálil. Nakoniec guláš dochutíme soľou, feferónkou, podľa chuti. 

Tip Dobrej kuchyne: Ak si mäso pripravíme deň vopred (umyjeme, osušíme, nakrájame, pridáme 3 polievkové lyžice oleja a korenie, premiešame a uložíme do chladu cez noc), guláš bude oveľa chutnejší.

Dobrú gulášovú chuť.

Vybrali sme pre vás pravý maďarský guláš, recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty