Nákupný zoznam

Výborný černohorský rezeň, overený recept

08.06.2021 | Autor: Slávka

  • 4.7/5

Černohorský rezeň je pochúťka s nádychom výnimočnosti vďaka super voňavému cestíčku. Ak sa pustíte do jeho prípravy, robíte dobre.

Černohorský rezeň je pochúťka s nádychom výnimočnosti vďaka super voňavému cestíčku. Ak sa pustíte do jeho prípravy, robíte dobre. Ide o tradičnú pochúťku, ktorá sa hodí aj na slávnostnejší stôl. 

Černohorský rezeň, overený recept

  • Čas prípravy: 80 minút
  • Čas smaženia: 40 minút
  • Počet porcií: 6

Rezeň má rád snáď každý. Múka, vajíčko, strúhanka... Alebo klasické cestíčko? 

Skúste ale vaše jedlo aspoň trošku ozvláštniť a pripravte si Černohorský rezeň podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa.

Ide o tradičnú pochúťku, ktorá sa hodí aj na slávnostnejší stôl. 

Nie je to nič zložité v porovnaní s klasickou prípravou rezňov. Nebudete ľutovať, vaša rodina si isto pochutná.

Top recept najobľúbenejšia minútka z bravčového karé

Černohorský rezeň ako ho robím ja - ingrediencie

(pre 6 osôb)


Ingrediencie

  • 3 dcl - mlieko
  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 4 ks - vajcia
  • 200 g - hladká múka
  • 3 dl - olej
  • 1 ks - mletá alebo drvená rasca
  • 1000 g - bravčové karé
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 3 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 200 g - strúhaný syr
  • 1 podľa chuti - čierne korenie mleté
  • 1 podľa chuti - majoránka
Poslať ako nákupný zoznam



Výborný černohorský rezeň, overený recept

Černohorský rezeň - postup receptu

1. Príprava mäsa

Rezne nakrájame na asi 1 cm plátky a naklepeme. Z každej strany mierne osolíme a zalejeme mliekom. Je dobré, ak hodinu postoja v chladničke.

2. Príprava cestíčka

Rozbijeme vajíčka, pridáme múku, mlieko a nastrúhané zemiaky.

3. Korenia

Doplníme mleté čierne korenie, rascu aj majoránku.

4. Ďalšie dochutenie

Do cestíčka ešte nastrúhame cesnak a pridáme najemno nakrájanú cibuľu.

5. Smaženie

Rezne namočíme v cestíčku a smažíme v rozpálenom oleji.

6. Dokončenie

Smažíme do zlatista z oboch strán. Okamžite po vybratí nastrúhame na každý kúsok syr.

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty