Nákupný zoznam

Nadýchané krupicové halušky, RECEPT ako pripraviť krupicové halušky

29.06.2020 | Autor: Nela

Nadýchané krupicové halušky. Recept ako pripraviť krupicové halušky v zdravšej verzii so špaldovou krupicou vám prináša Dobrá kuchyňa. Sú naozaj fantastické.

Vynikajúce krupicové halušky do polievky, jednoduchý recept

Krupicové halušky sú tradičné a veľmi obľúbené. Sú skvelé do polievok, výborné aj k rôznym omáčkam. Nech sa páči, vyskúšajte. Nadýchané krupicové halušky, recept ako pripraviť krupicové halušky so značkou Dobrá kuchyňa.

Pripravili sme pre vás recept na chutnú zeleninovú polievku s kukuricou a haluškami

Nadýchané krupicové halušky, ako pripraviť halušky z krupice

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Čas napučania krupice: 10 minút
  • Počet porcií: do polievky 4-5 porcií

Najlepšie nadýchané krupicové halušky. Fantastické halušky zo špaldovej krupice, výživné a zdravé. Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj každý začiatočník. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Jemnučké domáce krupicové halušky si pripravíme tak, že krupicu k rozšľahaným vajciam pridávame postupne, podľa potreby. Záleží, akej veľkosti máme vajcia a ako bude krupica vstrebávať tekutinu. Cesto bude na začiatku síce redšie, ale ak postojí, krupica napučí, bude hustejšie. Nezabúdame, čím viac krupice, tým hutnejšie a tvrdšie halušky. Je potrebné sa naučiť vyvážiť pomer vajec a krupice.

Halušky zavárame do polievky cez haluškovač alebo ich malou lyžičkou vykrajujeme do požadovanej veľkosti. Krupicové halušky varíme podľa potreby 5-10 minút. Ak pridáme čerstvé bylinky, napríklad petržlenovú vňať, získajú sviežu farbu a doplníme si aj vitamín C.

Vyskúšajte aj recept výborná a veľmi rýchla polievka zo zeleného hrášku  s haluškami

Najlepšie krupicové halušky, výživné a zdravé

(4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 6-10 polievková lyžica - krupica
Poslať ako nákupný zoznam



Nadýchané krupicové halušky, RECEPT ako pripraviť krupicové haluškyAutor - Nela

Zdravé krupicové halušky zo špaldovej krupice - postup receptu

Ingrediencie: 2 ks väčšie vajce, 6-10 polievkových lyžíc špaldovej (klasickej) krupice, štipka soli, petržlenová vňať (podľa chuti)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Vajcia si v hlbokom tanieri alebo miske rozšľaháme vidličkou. Tak pridáme aj soľ podľa chuti.
  2. Postupne primiešavame špaldovú (klasickú) krupicu, vymiešame redšie haluškové cestíčko.
  3. Cesto na krupicové halušky necháme postáť aspoň 10 minút, aby krupica napučala. Zhustne.
  4. Krupicové halušky pridávame (zavárame) k takmer uvarenej polievke, 10 minút pred koncom.
  5. Halušky si do polievky zavárame cez haluškovač, môžeme ich vykrajovať aj malou lyžičkou.
  6. Do cesta môžeme pridať aj nakrájanú petržlenovú vňať, budú pekne farebné a veľmi chutné.

Tip Dobrej kuchyne: Naše krupicové halušky zo špaldovej krupice sú vynikajúcou výživnou zložkou nie iba do polievok, výborne ladia aj s rôznymi omáčkami. Samozrejme, na prílohu použijeme viac vajec, aj krupice.

Dobrú haluškovú chuť. Skúste aj náš recept na halušky ako príloha. Vybrali sme pre vás recept na skvelé krupicové halušky do polievky webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty