Nákupný zoznam

Dusené bravčové mäso s fantastickou hlivou, top recept

04.08.2022 | Autor: Denča

Pripravte si doma chutné dusené bravčové mäso s hlivou ustricovou bez zahustenia podľa portálu dobrakuchyna.sk

Dusené bravčové mäso s fantastickou hlivou, autorka receptu a foto: Denča

Pripravte si doma chutné dusené bravčové mäso s hlivou ustricovou bez zahustenia podľa portálu dobrakuchyna.sk

Dusené bravčové mäso s fantastickou hlivou, top recept

  • Čas prípravy v min.: 50
  • Čas pečenia v min.: 40
  • Počet porcií: 2

Hlivu ustricovú sa naozaj oplatí mať pravidelne vo svojom jedálničku. Túto fantastickú hubu určite môžeme považovať za malý zázrak pre naše zdravie. Je skvelá na posilnenie imunity, zvyšuje odolnosť voči baktériám, vírusom, parazitom i alergiám.

A čo je na hlive najlepšie? V špeciálnom substráte si ju môžeme vypestovať doma v ktoromkoľvek ročnom období a používať ju v kuchyni kedykoľvek.

Na šťavnaté bravčové mäso môžeme zvoliť pliecko, stehno alebo karé, podľa toho čo máte najradšej, alebo máte práve možnosť kúpiť. Tento recept na dusené bravčové mäso s hlivou je rýchly, jednoduchý a samozrejme veľmi chutný. Vyskúšajte ho aj vy!

Máme pre vás aj ďalšie chutné recepty na bravčové mäso z dielne kuchyne Ženy v meste

Dusené bravčové mäso s fantastickou hlivou, top recept

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 6 strúčikov - cesnak
  • 3 ml - voda
  • 200 g - bravčové mäso (pliecko, stehno, karé)
  • 200 g - čerstvé, alebo sušené huby
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
  • 1 kávová lyžička - mleté čierne korenie
Poslať ako nákupný zoznam



Dusené bravčové mäso s fantastickou hlivou, top recept

Dusené bravčové mäso s fantastickou hlivou - postup prípravy

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 6 strúčikov, voda 300 ml, bravčové mäso (pliecko, stehno, karé) 200 g, čerstvé alebo sušené huby - hliva 200 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, drvená rasca 1 kávová lyžička, celá rasca 1 kávová lyžička, soľ 1 kávová lyžička, mleté čierne korenie 1 kávová lyžička

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Prípravíme si ingrediencie

Nakrájame zvolené bravčové mäso - môže byt pliecko, stehno alebo karé na rezance, takisto aj hlivu a cibuľu.

2. Opražíme bravčové mäso

Na oleji opražíme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme celú rascu a pretlačený cesnak. Sprudka opražíme aj bravčové mäso - do biela.

3. Pridáme hlivu a dusíme

Pridáme nakrájanú hlivu, premiešame a sprudka spolu opražíme. Poprášime mletou červenou paprikou. Zalejeme vodou, tak, aby boli hliva s mäsom ponorené. Prikryjeme pokrievkou, dusíme. Občasne premiešame a v prípade potreby podlejeme vodou. Necháme dusiť do zmäknutia (cca 40 minút).

4. Tip na podávanie

K bravčovému mäsu s hlivou sa skvelo hodí ryža alebo cestoviny.

Dobrú chuť!

A čo tak tento skvelý recept s hubami?

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty