Nákupný zoznam

Vynikajúci šťavnatý granadír, RECEPT na granadiersky pochod

13.06.2020

  • 5.0/5

Vynikajúci šťavnatý granadír, jednoduchý recept na granadiersky pochod vám prináša portál Dobrá kuchyňa. Varte s nami tradične a chutne.

Fantastický granadír, recept na granadiersky pochod 

Vynikajúci šťavnatý granadír, jednoduchý recept na granadiersky pochod. Vyskúšajte náš skvelý recept. Výborný obed či večera bez mäsa pre celú rodinu. Varte s nami tradične a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Granadír, granadiersky pochod. Niektorí si povedia, ach, školské jedlo, ktoré nemusím. Ak si však pripravíte granadír podľa nášho receptu, uvaríte si naozajstnú pochúťku. Garantujeme vám, že si náš recept obľúbite. Ak vaša polovička musí mať aj mäso, pridajte kus opečenej krkovičky alebo údeného mäsa. 

Váš obľúbený recept najlepšie zemiaky na kyslo, ako pripraviť  zemiakový prívarok

Vynikajúci granadír, jednoduchý obed bez mäsa

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Množstvo: 3-4 porcie

Najlepší granadír webu Dobrá kuchyňa určite vyskúšajte. Poradíme vám, ako si uvariť chutný a šťavnatý granadír. Prípravu zvládne aj každý začiatočník, nemajte obavy. Nech sa páči, skvelý recept s podrobným fotoreceptom. Dobrú chuť vám želáme.

Vynikajúci recept zo zemiakov pravé francúzske zemiaky

Najlepší granadír, najlepší granadiersky pochod

(Na 3-4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 2 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 2 polievková lyžica - olej
  • 50 g - maslo
  • 6 ks - stredný zemiak
  • 1/2 malá lyžička - celá rasca
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 250 g - cestoviny fliačky
Vynikajúci šťavnatý granadír, RECEPT na granadiersky pochodAutor - Nela

Jednoduchý granadír, granadiersky pochod - postup receptu

Ingrediencie: 6 ks zemiak strednej veľkosti, 2 polievková lyžica oleja, 50 g maslo, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 250 g cestoviny fliačky (najlepšie kvalitnejší druh) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca, mletá červená paprika

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme, nakrájame na malé kocky. Na kvalitnejšiu panvicu pridáme olej, rozohrejeme, pridáme zemiaky, rascu a soľ. 
  2. Zemiaky na miernom stupni opečieme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na masle ju orestujeme do sklovita. Pridáme mletú červenú papriku.
  3. Takto pripravenú cibuľu pridáme k jemne opečeným zemiakom. Premiešame. Keď si zemiaky do granadíru opečieme spolu s cibuľou, získajú na chuti.
  4. Ku zemiakom s cibuľovým paprikovým základom pridáme približne 2 dl horúcej vody. Panvicu prikryjeme a zemiaky dusíme do mäkka. Trvá to 15 minút.
  5. Cestoviny fliačky (zvoliť nemusíme iba fliačky, ale aj iný menší druh cestovín) uvaríme vo väčšom množstve vody s pridaním soli podľa návodu na obale.
  6. K zmäknutým zemiakom pridáme scedené cestoviny, ktoré nepreplachujeme. Premiešame, môžeme ešte dochutiť, pridať soľ, aj mleté čierne korenie.
  7. Granadiersky pochod podávame najlepšie hneď teplý. Výborne chutí s kyslou uhorkou alebo kapustovým šalátom. Môžeme pridať petržlenovú vňať.

Tip Dobrej kuchyne: Ak máte intoleranciu na lepok, zvoľte obľúbené cestoviny bez lepku. Postup prípravy je úplne rovnaký. Myslíme na všetkých.

Dobrú tradičnú chuť.

Vyskúšajte aj recept na najlepší granadír webu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče