Nákupný zoznam

Jemné zemiakové placky, originál RECEPT

22.06.2020

  • 5.0/5

Jemné zemiakové placky. Originál recept webu Dobrá kuchyňa sa oplatí vyskúšať. Sú skvelé. Dobrú chuť.

Fantastické zemiakové placky, jednoduchý recept

Zemiakové placky sú u nás tradičné a obľúbené. Chutné hlavné jedlo bez mäsa, vynikajúca príloha k dusenému mäsu. Pri bezlepkovej intolerancii pridajte múku bezlepkovú alebo Solamyl. Vyskúšajte originál recept webu Dobrá kuchyňa. Určtite si pochutíte. Prajeme vám dobrú chuť.

Pripravili sme iba pre vás vynikajúci šťavnatý granadír, recept na granadiersky pochod

Jemné zemiakové placky, ktoré musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 2-3 (cca 10-12 menších placiek)

Hľadáte originál recept na pravú slovenskú pochúťku? Nech sa páči. Kuchyňa webu Dobrá kuchyňa vám prináša jednoduchý recept na najlepšie zemiakové placky, ktorých prípravu zvládne aj každý začiatočník. Ponúkame podrobný fotorecept.

Zemiaky. Tradičné a obľúbené. Vhodné na skvelé prílohy, dokonalé aj na prípravu hlavných jedál. Dnes vám prinášame originál recept na jemné zemiakové placky. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Vyskúšajte aj recept pravé francúzske zemiaky, ktoré si zamilujete

Najlepšie chrumkavé zemiakové placky

(2-3 porcie)


Ingrediencie

  • 3-4 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa potreby - soľ
  • 1 podľa potreby - mleté čierne korenie
  • 2 ks - vajcia
  • 1 dl - olej
  • 1 podľa potreby - drvená rasca
  • 5 ks - stredný zemiak
  • 1-2 polievková lyžica - celozrnná špaldová múka
  • 1 čajová lyžička - sušený majorán
Jemné zemiakové placky, originál RECEPTAutor - Nela

Chrumkavé zemiakové placky - postup receptu

Ingrediencie: 5 ks zemiak strednej veľkosti,  2 ks vajce, 3-4 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 1-2 polievkové lyžice celornnej špaldovej alebo hladkej múky (podľa potreby) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, sušený majorán na pečenie placiek: 1 dl oleja (podľa potreby)

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na malé rezančeky.
  2. K nastrúhaným zemiakom pridáme vajcia a múku podľa obľuby. 
  3. Pridáme aj roztlačený cesnak, korenie podľa chuti, premiešame.
  4. Malo by nám vzniknúť vláčne cesto, ak nie, pridáme ešte múku.
  5. Placky pečieme na rozohriatej panvici s olejom, mali by plávať.
  6. Lyžicou urobíme na panvicu kôpku, ktorú rozotrieme do placky.
  7. Placky môžeme zvoliť okrúhle na celú panvicu alebo polovičné.
  8. Viac oleja  zaručí chrumkavosť. Pečieme z oboch strán dozlata.
  9. Po upečení ukladáme na papierový obrúsok, zbavíme ich tuku.
  10. Ešte teplé zemiakové placky podávame, vtedy chutia najlepšie. 

Tip Dobrej kuchyne: Do cesta na zemiakové placky môžete pridať aj nakrájanú chudú šunku alebo párky. Budú chutiť taktiež úžasne, potešia aj chlapov.

Dobrú tradičnú chuť.

Vybrali sme pre vás recept na najlepšie zemiakové placky webu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče