Nákupný zoznam

Najlepšie zemiakové šúľance na slano - top recept

07.06.2022 | Autor: Denča

Zemiakové šúľance sú u nás veľmi obľúbené. Zatiaľ čo deti ich milujú na sladký spôsob, ja som si obľúbila šúľance na slano zo zemiakového cesta.

Najlepšie zemiakové šúľance na slano - top recept, autorka receptu a foto: Denča

Zemiakové šúľance sú u nás veľmi obľúbené. Zatiaľ čo deťom ulahodím skôr šúľancami na sladký spôsob, ja som si viac obľúbila šúľance na slano, skvelé bezmäsité jedlo. 

Najlepšie zemiakové šúľance na slano - top recept

  • Čas prípravy v min.: 30
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 2

Slané šúľance zo zemiakového cesta sú jednoduché a nenáročné na prípravu a ingrediencie, naozaj toho nepotrebujete veľa. Toto ľahké a chutné vegetariánske jedlo si zamilujete. 

Na slané zemiakové šúľance použite obľúbený tavený syr, ktorý vám najlepšie chutí. Slané šúľance podávame ozdobené a dochutené čerstvou pažitkou. Ak by ste predsa len chceli k šúľancom mäso, opražená slaninka je výborná možnosť.

Vyskúšajte si aj osvedčené recepty na skvelé bezmäsité jedlá z dielne Žien v meste. Skúste aj naše recepty na tradičné slovenské bezmäsité hlavné jedlá.

Najlepšie zemiakové šúľance na slano - top recept

(na dve porcie)


Ingrediencie

  • 200 g - polohrubá múka
  • 1 ks - pažítka
  • 1 ks - surové vajce
  • 1 ks - červená cibuľa
  • 100 g - hustý biely jogurt alebo kyslá smotana
  • 50 g - tavený syr
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie zemiakové šúľance na slano - top recept

Najlepšie zemiakové šúľance na slano - top recept

Ingrediencie: 200 g polohrubej múky, 1 pažítka, 1 surové vajce, 1 červená cibuľa, 100 g hustého bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 50 g taveného syra, 400 g zemiakov uvarených v šupke, 1 PL masla, 1 čajová lyžička soli

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Prípravíme zemiaky

Na začiatok uvaríme zemiaky v šupke (vhodné je aj deň vopred). Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame.

2. Vypracujeme cesto

K zemiakom pridáme múku, celé vajíčko a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré sa lepí tak akurát.

3. Nakrájame a uvaríme šúľance

Cesto si dáme na pomúčenú dosku, a krájame / šúľame na požadovaný tvar, ako komu vyhovuje. Ja mám šúľance v slanej verzii rada takto, nakrájané na obdĺžniky. Šúľance uvaríme v mierne osolenej vriacej vode, krátko po zavarení zľahka zamiešame, aby sa neprichytili na dno. Keď sa vyplavia navrch, varíme ešte asi 5 minút. Scedíme ich a preložíme do misy.

4. Prípravíme si ingrediencie k omáčke

Na omáčku budeme potrebovať: červenú cibuľu, kyslú smotanu, maslo a syr v črievku.

5. Dokončíme a servírujeme

Na masle si zľahka opražíme nakrájanú červenú cibuľu, pridáme kyslú smotanu a syr v črievku. Osolíme a okoreníme, premiešame a odstavíme zo sporáka. Premiešame s šúľancami a dozdobíme nasekanou pažítkou.

Dobrú chuť.

Dobrá Kuchyňa vám prináša aj recept na výborné makové šúľance zo zemiakov.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty