Najlepšie zemiakové šúľance na slano - top recept, autorka receptu a foto: Denča
Zemiakové šúľance sú u nás veľmi obľúbené. Zatiaľ čo deťom ulahodím skôr šúľancami na sladký spôsob, ja som si viac obľúbila šúľance na slano, skvelé bezmäsité jedlo.
Slané šúľance zo zemiakového cesta sú jednoduché a nenáročné na prípravu a ingrediencie, naozaj toho nepotrebujete veľa. Toto ľahké a chutné vegetariánske jedlo si zamilujete.
Na slané zemiakové šúľance použite obľúbený tavený syr, ktorý vám najlepšie chutí. Slané šúľance podávame ozdobené a dochutené čerstvou pažitkou. Ak by ste predsa len chceli k šúľancom mäso, opražená slaninka je výborná možnosť.
Vyskúšajte si aj osvedčené recepty na skvelé bezmäsité jedlá z dielne Žien v meste.
(na dve porcie)
Ingrediencie: 200 g polohrubej múky, 1 pažítka, 1 surové vajce, 1 červená cibuľa, 100 g hustého bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 50 g taveného syra, 400 g zemiakov uvarených v šupke, 1 PL masla, 1 čajová lyžička soli
Tip pre vás
Na začiatok uvaríme zemiaky v šupke (vhodné je aj deň vopred). Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame.
K zemiakom pridáme múku, celé vajíčko a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré sa lepí tak akurát.
Cesto si dáme na pomúčenú dosku, a krájame / šúľame na požadovaný tvar, ako komu vyhovuje. Ja mám šúľance v slanej verzii rada takto, nakrájané na obdĺžniky. Šúľance uvaríme v mierne osolenej vriacej vode, krátko po zavarení zľahka zamiešame, aby sa neprichytili na dno. Keď sa vyplavia navrch, varíme ešte asi 5 minút. Scedíme ich a preložíme do misy.
Na omáčku budeme potrebovať: červenú cibuľu, kyslú smotanu, maslo a syr v črievku.
Na masle si zľahka opražíme nakrájanú červenú cibuľu, pridáme kyslú smotanu a syr v črievku. Osolíme a okoreníme, premiešame a odstavíme zo sporáka. Premiešame s šúľancami a dozdobíme nasekanou pažítkou.
Dobrú chuť.
Dobrá Kuchyňa vám prináša aj recept na výborné makové šúľance zo zemiakov.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.