Najlepšie zemiakové šúľance na slano - top recept, autorka receptu a foto: Denča
Zemiakové šúľance sú u nás veľmi obľúbené. Zatiaľ čo deťom ulahodím skôr šúľancami na sladký spôsob, ja som si viac obľúbila šúľance na slano, skvelé bezmäsité jedlo.
Slané šúľance zo zemiakového cesta sú jednoduché a nenáročné na prípravu a ingrediencie, naozaj toho nepotrebujete veľa. Toto ľahké a chutné vegetariánske jedlo si zamilujete.
Na slané zemiakové šúľance použite obľúbený tavený syr, ktorý vám najlepšie chutí. Slané šúľance podávame ozdobené a dochutené čerstvou pažitkou. Ak by ste predsa len chceli k šúľancom mäso, opražená slaninka je výborná možnosť.
Vyskúšajte si aj osvedčené recepty na skvelé bezmäsité jedlá z dielne Žien v meste.
(na dve porcie)
Ingrediencie: 200 g polohrubej múky, 1 pažítka, 1 surové vajce, 1 červená cibuľa, 100 g hustého bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 50 g taveného syra, 400 g zemiakov uvarených v šupke, 1 PL masla, 1 čajová lyžička soli
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Na začiatok uvaríme zemiaky v šupke (vhodné je aj deň vopred). Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame.
K zemiakom pridáme múku, celé vajíčko a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré sa lepí tak akurát.
Cesto si dáme na pomúčenú dosku, a krájame / šúľame na požadovaný tvar, ako komu vyhovuje. Ja mám šúľance v slanej verzii rada takto, nakrájané na obdĺžniky. Šúľance uvaríme v mierne osolenej vriacej vode, krátko po zavarení zľahka zamiešame, aby sa neprichytili na dno. Keď sa vyplavia navrch, varíme ešte asi 5 minút. Scedíme ich a preložíme do misy.
Na omáčku budeme potrebovať: červenú cibuľu, kyslú smotanu, maslo a syr v črievku.
Na masle si zľahka opražíme nakrájanú červenú cibuľu, pridáme kyslú smotanu a syr v črievku. Osolíme a okoreníme, premiešame a odstavíme zo sporáka. Premiešame s šúľancami a dozdobíme nasekanou pažítkou.
Dobrú chuť.
Dobrá Kuchyňa vám prináša aj recept na výborné makové šúľance zo zemiakov.
Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale pripráva kuraťa na smotane nie je nič náročné. Pripravte si ho s nami.
Vyskúšajte túto skvelú vajíčkovú nátierku s cibuľou, stačí pár minút a pochúťka je na svete. Klasická vajíčková nátierka s cibuľou nesklame.
Ako pripraviť krémové rizoto s cuketou? Vyskúšajte náš overený recept na prípravu výborného cuketového rizota, určite vám bude chutiť.
Kvašáky, teda kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktorý sa v rodine dedia z generácie na generáciu. Leto je tu a s ním množstvo tradičných jedál a chuť kvašákov, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce.
Táto rýchla a jednoduchá hrášková polievka sa určite stane u vás populárna. Je naozaj chutná. Skvelá chuť hráškovej polievky nesklame.
Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.