Nákupný zoznam

Domáci hovädzí hamburger, poctivý burger z hovädzieho mäsa

23.11.2021 | Autor: Ivka

Vyskúšajte si pripraviť skvelý hamburger z poctivých surovín podľa receptu z dielne Dobrá kuchyňa. Keď ho ochutnáte, razom zabudnete na hamburgre z fast foodu.

Domáci hovädzí hamburger, poctivý burger z hovädzieho mäsa. Autorka receptu a foto: Ivka

Vyskúšajte si pripraviť skvelý hamburger z poctivých surovín podľa receptu z dielne Dobrá kuchyňa. Keď ho ochutnáte, razom zabudnete na hamburgre z fast foodu. 

Domáci hovädzí hamburger, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 2
  • Autorka receptu: Ivka

Chutná mäsová placka v sendviči, s oblohou od výmyslu sveta - hamburger. Táto pochúťka sa teší čoraz väčšej obľube aj u nás.

Vyskúšajte s nami recept na poctivý domáci hamburger, ktorý vás zasýti a poteší svojou šťavnatosťou.

Recept pre každého kuchára, hravo ho zvládne aj začiatočník.

Ak ste naň práve dostali chuť, pripravte si ho podľa odskúšaného receptu z webu Dobrá kuchyňa.

Máme pre vás aj recept štavnatý kurací hamburger.  Tu je aj náš recept na burger.

Ingrediencie na burger z hovädzieho mäsa

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 1 ks - cesnak
  • 1 PL - med
  • 2 kávová lyžička - horčica
  • 2 kávová lyžička - kečup
  • 2 kávová lyžička - tatárska omáčka
  • 2 ks - žemľa
  • 1 ks - paradajka
  • 2 listy - ľadový šalát
  • 1 ks - väčšia kyslá uhorka
  • 200 g - mleté hovädzie mäso
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
Poslať ako nákupný zoznam



Domáci hovädzí hamburger, poctivý burger z hovädzieho mäsa

Domáci hovädzí hamburger, poctivý burger z hovädzieho mäsa

Ingrediencie: cibuľa 1  ks, cesnak 1 ks, med  1  PL, horčica  2 kávová lyžička, kečup 2 kávová lyžička, tatárska omáčka 2 kávová lyžička, žemľa 2 ks, paradajka 1 ks, ľadový šalát 2 listy, väčšia kyslá uhorka 1 ks, mleté hovädzie mäso 200 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, obľúbený druh syra 2 plátok, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, olej 1 PL.

1. Pripravíme si mäso

Mleté hovädzie mäso dochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a roztlačeným strúčikom cesnaku. Všetko spolu zmiešame a vytvoríme placku hrubú asi 0,5 cm. Placku urobíme tenšiu a väčšiu, pretože počas pečenia sa mäso stiahne.

2. Burgre upečieme

Na rozpálenú panvicu s olejom položíme burgre a upečieme ich na miernom ohni z obidvoch strán po 5 minút. Po upečení ich zabalíme do alobalu a necháme odpočívať približne 3-5 minút.

3. Pripravíme si ostatné ingrediencie

Medzitým, kým sa mäso pečie na panvici, si očistíme a nakrájame cibuľu na kolieska, paradajku a kyslú uhorku na plátky. Umyjeme šalát a môžeme ho natrhať na menšie kúsky alebo nechať listy v celku.

4. Na suchej panvici si opečieme žemle

Hamburgerové žemle prekrojíme na polovicu. Každú polovicu z oboch strán opečieme nasucho na rozpálenej panvici. Dávame pozor, aby nám neprihoreli. Stačí len pár sekúnd z oboch strán, kým žemľa nechytí zlatistú farbu.

5. Dokončíme prípravu hamburgeru

Na spodnú polovicu žemle natrieme tatársku omáčku a na vrchnú kečup zmiešaný s horčicou a medom. Na spodnú časť uložíme mäso, naň položíme plátok syra a ďalej kolieska cibule, kyslú uhorku, paradajku, šalát a všetko prikryjeme druhou polovicou žemle. Oblohu môžete obmieňať podľa seba. Chutí skvele aj s lístkami rukoly v kombinácii s mozarelou. Alebo pikantnou chilli omáčkou.

Dobrú chuť!

Vybrali sme pre vás pravý domáci hamburger, recept originál kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty