Nákupný zoznam

Chrumkavé kuracie stehná pečené vo vrecku v rúre, overený recept

26.01.2022 | Autor: Katarína

  • 5.0/5

Chrumkavé kuracie stehná pečené vo vrecku v rúre. Máme pre vás overený recept webu DobráKuchyňa.sk. Pochutíte si.

Pečené kuracie stehná. Autorka receptu a foto - Katarína

Chrumkavé kuracie stehná pečené vo vrecku v rúre. Máme pre vás overený recept webu DobráKuchyňa.sk. Pochutíte si.

Kuracie stehná pečené vo vrecku v rúre, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 150
  • Čas pečenia v min: 135
  • Počet porcií: 4
  • Autorka receptu: Katarína

Vyskúšajte vynikajúce jedlo takmer bez práce, stehná sú šťavnaté vnútri a so zapečenou kožou na vrchu.

Kuracie mäso je u nás nesmierne obľúbené. Pripraviť si z neho chutné jedno nie je zložité a v tomto prípade chuť naozaj oceníte.

Máme pre vás aj recept na pečené kuracie stehná webu Ženy v meste

Ingrediencie na pečené kuracie stehná

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 4 strúčiky - cesnak
  • 4 ks - kuracie stehná
  • 1 dl - horúca voda
  • 1 čajová lyžička - červená mletá paprika
  • 2 čajová lyžička - mletá rasca
  • 1 malá hrsť - petržlenová vňať
  • 2 štipka - peper
  • 3 čajová lyžička - soľ
  • 2 lyžica - maslo
  • 4 ks - kuracie krídla
Poslať ako nákupný zoznam



Chrumkavé kuracie stehná pečené vo vrecku v rúre, overený recept

Chrumkavé kuracie stehná pečené vo vrecku v rúre, postup receptu

Ingrediencie: cesnak 4 strúčiky, kuracie stehná 4 ks, horúca voda 1 dl, červená mletá paprika 1 čajová lyžička, mletá rasca 2 čajová lyžička, olej 1 dcl, petržlenová vňať 1 malá hrsť, peper 2 štipka, soľ 3 čajová lyžička, maslo 2 lyžica, kuracie krídla 4 ks.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava

Do vrecka na pečenie si uložíme umyté kuracie stehná a krídla. Vedľa v miske si zmiešame soľ, koreniny a olej a nalejeme na mäso, na záver pridáme vodu a maslo.

2. Príprava

Vrecko si uzatvoríme a zmes korenín a oleja poriadne rozotrieme po všetkých kúskoch mäsa.

3. Pečenie

Uzavreté vrecko s namarinovaným mäsom uložíme na plech a dáme do vyhriatej rúry do spodnej časti keďže vrecko sa počas pečenia nafúkne a mohlo by prasknúť pri dotyku s vrchnou špirálou. Mäso pečieme pri 190°C približne 2 hodiny, pribežne kontrolujeme či je vo vrecku dostatok šťavy.

4. Dopekanie

Po uplynutí 2 hodín si vrecko opatrne rozstrihneme a dopekáme ešte 15 minút pri 200°C do chrumkava, priebežne polievame výpekom.

5. Záver

Mäso je hotové ak má zlatistú farbu. Podávame s hranolkami alebo ryžou.

Dobrú chuť :-)

Máme pre vás aj recept ako pripraviť kuracie stehná pečené v rúre

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty