AMC
Nákupný zoznam

Najlepšie cestoviny s paradajkovou omáčkou, iný recept už nebudete chcieť

15.10.2021 | Autor: Michaela

Cestoviny s paradajkovou omáčkou sú na prípravu a ingrediencie naozaj jednoduché. Doprajte si úžasnú chuť čerstvých paradajok podľa receptu Dobrej kuchyne.

Najlepšie cestoviny s paradajkovou omáčkou. Autor receptu a foto: Andrea

Cestoviny s paradajkovou omáčkou sú na prípravu a ingrediencie naozaj jednoduché. Doprajte si úžasnú chuť čerstvých paradajok podľa receptu Dobrej kuchyne.

Cestoviny s paradajkovou omáčkou, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 30
  • Počet porcií: 3
  • Autor receptu: Andrea

Cestoviny s čerstvými a pečenými paradajkami sú úžasnou zmenou v príprave paradajkovej omáčky. Paradajky sú čerstvé a ingrediencie jednoduché.

Aj príprava je pomerne jednoduchá. Stačí ochutnať a inak už paradajkovú omáčku pripravovať nebudete. Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento overený recept.

Vyskúšajte aj náš recept ako pripraviť fantastickú paradajkovú omáčku

Ingrediencie na cestoviny s paradajkovou omáčkou

(na 3 porcie)


Ingrediencie

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - bazalka
  • 11 ks - čerstvé cherry paradajky
  • 1 štipka - mleté čierne korenie
  • 1 ks - batát
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie cestoviny s paradajkovou omáčkou, iný recept už nebudete chcieť

Najlepšie cestoviny s paradajkovou omáčkou, postup receptu

Ingrediencie: 11 ks malých paradajok, 250g cestovín, 3 strúčiky cesnaku, 1 menší batát, soľ, čierne korenie, bazalka.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pečené paradajky

Paradajky si očistíme a nakrájame na polky. Batát pokrájame na kocky a obe prísady dáme do zapekacej misy. Zapekaciu misu vopred vymastíme olivovým olejom. Už len pridáme koreniny: soľ, čierne korenie, bazalka a cesnak (väčší pokrájať).

2. Pečené paradajky

Pripravenú zmes dáme piecť na 180° C, na 30 min.

3. Upečené paradajky

Upečenú zmes rozmixujeme. Prípadne dochutíme.

4. Cestoviny

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode s pridaným olivovým olejom. Keď už sú cestoviny hotové navrch len nalejeme paradajkovú zmes. Môžete si pridať mozarellu, prípadne nastrúhaný syr a už len BON APETIT ! 

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na cestoviny z kuchyne portálu Ženy v meste, napríklad náš recept na hustý paradajkový pretlak.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty