Lososová omáčka na cestoviny, top recept. Foto - Denča
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.
Cestoviny sa dajú pripraviť doslova na milión spôsobov, za krátky čas a zrejme preto ich ľudia tak milujú. Toto je ďalší recept, ktorý patrí do kategórie - rýchlo, jednoducho a chutne.
Lososová omáčka pridáva do cestovín bohatú a intenzívnu chuť. Losos je známy svojou jemnou a mastnou chuťou, ktorá sa krásne dopĺňa s ostatnými ingredienciami v omáčke. Táto kombinácia dodáva jedlu hlbokú a pôsobivú chuť.
Lososová omáčka na cestoviny zvyčajne obsahuje mäkké a kúskovité kúsky lososa, ktoré dodávajú omáčke príjemnú textúru. Keď sa omáčka zmieša s cestovinami, vytvára sa harmonická kombinácia jemnosti a šťavnatosti.
Losos je bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, bielkovín a vitamínov, ktoré prispievajú k zdraviu a výžive. Tým, že sa losos používa v omáčke na cestoviny, jedlo získa dodatočný prírodný zdroj živín.
Recept na lososovú omáčku je veľmi prispôsobiteľný a môže sa prispôsobiť rôznym chutiam a preferenciám. Môžete pridať ďalšie ingrediencie, ako napríklad bylinky, citrónovú šťavu, smotanu alebo paradajky, aby ste vytvorili svoju vlastnú variáciu tejto omáčky.
Vyskúšajte aj recept na cestoviny s tuniakom.
Ingrediencie: 200 g cestovín, 2 strúčiky cesnaku,, 1 polievková lyžica olivový olej, 3 paradajky, 1 jarná cibuľka , 1 menšia mladá cuketa, 80 g lososa vo vlastnej šťave, tavený syr, bazalka,
Tip pre vás
Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale. V recepte sú použité špenátové talianske cestoviny.
Na olivovom oleji zľahka osmažíme nakrájanú jarnú cibuľu, pridáme plátky cesnaku a smažíme krátko, len kým zacítime jeho vôňu. Pridáme nakrájané paradajky a cuketu, osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme.
Po 7 minútach pridáme lososa vo vlastnej šťave, zmes zahustíme syrom v črievku (môžeme vynechať) a ochutíme bazalkou. Odstavíme zo sporáka.
Lososová omáčka na cestoviny je hotová. Cestoviny polejeme so zmesou, môžeme ozdobiť jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami. Vyskúšajte si s nami pripraviť aj bolonské cestoviny.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.