Nákupný zoznam

Najlepšia kôprová omáčka, super rýchly RECEPT

15.09.2020

  • 5.0/5

Najlepšia kôprová omáčka. Vyskúšajte super rýchly recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Skvelá omáčka k vajcu, aj mäsu.

Výborná kôprová omáčka, jednoduchý recept

Najlepšia kôprová omáčka kuchyne webu Dobrá kuchyňa. Naša kôprová omáčka výborne chutí s parenou knedľou, zemiakmi, ale aj čerstvým chlebom.

Môžete pridať aj varené vajce, pečené alebo dusené obľúbené mäso.

Smotanové omáčky milujú deti, ale aj dospelí. Fantastická kôprová omáčka je rýchla na prípravu, ak nechcete stráviť v kuchyni veľa času.

Výborný obed či večera pre celú rodinu. Stačí si zaželať iba dobrú chuť. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Vyskúšajte aj recept na najlepšie kuracie prsia na smotane

Fantastická kôprová omáčka - originálna a lahodná

  • Čas prípravy: 15-20 minút
  • Počet porcií: 2

Kôpor je úžasný pre naše trávenie, pomáha pri nechutenstve, zníženej imunite, zavodnení organizmu, pri osteoporóze. Je skvelý aj pri detoxikácii organizmu.

Kôpor je plný živín a vitamínov, zaradte ho do svojho jedálnička. Pripravte si napríklad chutnú kôprovku podľa nášho receptu.

Tip na chutný obed? No predsa najlepšia kôprová omáčka. Super rýchly recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte.

Inšpirujte sa skvelé kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou

Najlepšia kôprová omáčka, chutná a rýchla

(pre 2 osoby)


Ingrediencie

  • 350-400 ml - mlieko
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - kryštálový cukor
  • 25 g - maslo
  • 100 ml - šľahačková smotana
  • 1 podľa chuti - citrónová šťava
  • 1 kopcovitá polievková lyžica - hladká špaldová múka
  • 2 plná hrsť - čerstvý kôpor
Najlepšia kôprová omáčka, super rýchly RECEPTAutor - Nela

Fantastická kôprová omáčka - postup receptu

Ingrediencie: 25 g masla, 1 kopcovitá lyžica hladkej špaldovej (hladkej) múky, 350-400 ml mlieka,100 ml šľahačková smotana, 2 plné hrste čerstvého alebo mrazeného kôpru (podľa chuti) na dochutenie: soľ (podľa cuti), citrónová šťava (podľa chuti), trochu cukru (podľa chuti)

  1. Najprv si pripravíme svetlú zápražku. Do hrnca pridáme maslo, zohrejeme, necháme prevoniať. Pridáme aj hladkú múku.
  2. Hrniec stiahneme zo sporáka, maslo s múkou vymiešame dohladka. Opäť vrátime na sporák, chvíľu opražíme kvôli chuti.
  3. K múke pridáme studené mlieko (350 ml, zbytok podľa potreby). Za stáleho miešame omáčku povaríme aspoň 10 minút.
  4. Omáčka pekne zhustne. Pridáme mlieko, ak treba, šľahačkovú smotanu. Kôpor umyjeme, osušíme, nakrájame nadrobno.
  5. Kôprovú omáčku si dochutíme soľou, citrónovou šťavou, na vyrovnanie chuti pridáme aj trochu cukru. Primiešame kôpor.
  6. Kôpor pridávame vždy úplne nakoniec, aby si zachoval svoju čerstvosť a výživnosť. Šľahačková smotana omáčku zjemní.
  7. Vynikajúcu kôprovú omáčku podávame s knedľou, varenými či opekanými zemiakmi, vajíčkom, ale aj duseným mäskom.

Tip Dobrej kuchyne: Ak nemáte kôpor čerstvý, ani mrazený, môžete zvoliť aj kôpor sušený. Kôprová omáčka bude mať síce jemnejšiu chuť, ale bude tiež skvelou pochúťkou pre veľkých hladošov.

Dobrú omáčkovú chuť.

Vyskúšajte aj výborná kôprová omáčka, recept originál webu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče