Nákupný zoznam

Výborná roštenka na horčici a cesnaku, skvelý RECEPT

06.02.2021 | Autor: -

  • 5.0/5

Výborná roštenka na horčici a cesnaku. Skvelý recept pre všetkých labužníkov so značkou Dobrá kuchyňa.

Výborná roštenka na horčici a cesnaku - jednoduchá a delikátna

Najlepšia roštenka z hovädzieho mäsa na horčici a cesnaku. Vyskúšajte ďalší skvelý recept na vynikajúcu roštenku so značkou Dobrá kuchyňa. Roštenku si môžete pripraviť aj z diviny, postup je úplne rovnaký.

Dôležité je zvoliť kvalitné mäso, aby boli roštenky po udusení jemnučké a mäkké. Prírodnú omáčku môžeme nakoniec rozmixovať, bude jemnešia a hustejšia. Môžeme ju ponechať aj nerozmixovanú, so štruktúrou.

Prírodnú omáčku môžeme zahustiť, najlepšie Solamylom (malú lyžičku rozmiešame v troške vody, prilejeme k mäsu, prevaríme). Omáčka tak bude vhodná aj pri bezlepkovej diéte. Vaša Dobrá kuchyňa myslí na všetkých.

Garantujeme vám, že si pochutíte. Príprava je úplne jednoduchá, zvládne ju aj každý začiatočník. Varte s nami tradične, jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Vyskúšajte aj recept na prírodno - klasická roštenka na cibuli

Fantastická roštenka na horčici a cesnaku - recept na prírodno

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Tepelná úprava: 1 hod. (podľa druhu a kvality mäsa)
  • Počet porcií: 4-5

Chcete si pripraviť klasickú roštenku na prírodno s horčicou a cesnakom a neviete ako na to? Dobrá kuchyňa vám ponúka podrobný fotorecept. Skvelá roštenka na horčici a cesnaku, prírodná, bez múky. Dobrú chuť vám želáme.

Ak si mäso na hovädzie roštenky pripravíme deň vopred, vložíme ho do olejovej marinády s korením, k opekaniu mäsa už ďalší olej nepridávame. 

Pripravili sme pre vás recept na výbornú cigánsku pečienku, overenú a chutnú

Vynikajúca roštenka na prírodno, ktorú si obľúbite

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 4 strúčik - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - čierne korenie mleté
  • 1 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1 malá lyžička - maslo
  • 2 polievková lyžica - horčica
  • 2 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 5 polievková lyžica - olivový olej alebo olej
  • 1 podľa chuti - mletá alebo drvená rasca
Poslať ako nákupný zoznam



Výborná roštenka na horčici a cesnaku, skvelý RECEPTAutor - Nela

Roštenka z hovädzieho mäsa na horčici a cesnaku - postup receptu

na porciu rátame cca 150 g surového mäsa

Ingrediencie: 800 g kvalitné hovädzie mäso alebo mäso z diviny (roštenec, hovädzie zadné), 2 ks cibuľa strednej veľkosti, 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 5 polievkových lyžíc oleja (2 na opekanie mäsa, 3 na restovanie cibule), 2 polievkové lyžice horčice (podľa chuti) na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ (solíme až nakoniec) - podľa chuti na zjemnenie: lyžička masla

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Plátky mäsa môžeme jemne naklepať. Okoreníme (mletým čiernym korením, drvenou rascou). Roštenky solíme až úplne nakoniec.
  2. Pripravíme si kvalitnú panvicu s pokrievkou. Panvicu rozohrejeme, pridáme olej (2 polievkové lyžice). Vkladáme okorenené plátky mäsa, ktoré prudko opečieme z každej strany. Mäso sa uzavrie, bude šťavnaté.
  3. Opečené roštenky vyberieme, dáme bokom. Do panvice, v ktorej sme opekali roštenky pridáme zvyšný olej (3 polievkové lyžice). Opäť rozohrejeme, pridáme na tenké plátky alebo nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Ak zvolíme tenké plátky cibule, cibuľu restujeme do sklovita trošku dlhšie, pekne zavonia. Cibuľa je veľmi dôležitá, pretože dodá mäsku na výbornej chuti. Zahustí aj našu prírodnú omáčku. Bude úplne mäkučká.
  5. Orestovanú cibuľu zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame. Pridáme opečené roštenky. Panvicu prikryjeme, dusíme 5 minút, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Prírodná omáčka získa na výbornej chuti.
  6. Prikryté roštenky dusíme do polomäkka, za stáleho podlievania horúcou vodou alebo vývarom podľa potreby. Keď sú roštenky polomäkké, pridáme horčicu a roztlačený cesnak. Dusíme do mäkka podľa potreby.
  7. Roštenky, omáčku dochutíme podľa potreby soľou. Keď sú roštenky mäkučké a chutné, tak ich odstavíme. Pridáme lyžičku masla, prírodnú omáčku nádherne zjemní a prevonia. A môžeme podávať. Dobrú chuť.
  8. Hovädzie roštenky na horčici a cesnaku výborne ladia s dusenou ryžou, šťuchanými zemiakmi alebo zemiakovou kašou, ale aj zemiakovými hranolkami. Fantasticky chutia s čerstvým chlebom a kyslou uhorkou.

Tip Dobrej kuchyne: Ak si mäso necháme v olejovej marináde (2 polievkové lyžice oleja, obľúbené korenie) uložené v chladne do druhého dňa, roštenky budú omnoho jemnejšie a chutnejšie.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás najlepšia roštenka z diviny, top recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče