Nákupný zoznam

Krehké rožteky so slivkovým lekvárom, top RECEPT

20.12.2020 | Autor: -

  • 5.0/5

Fantastické krehké rožteky so slivkovým lekvárom. Top recept na poslednú chvíľu so značkou Dobrá kuchyňa.

Krehké rožteky so slivkovým lekvárom

Najlepšie chrumkavé rožteky so slivkovým lekvárom. Ďalší úžasný recept so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, garantujeme vám, že si ich zamilujete.

Výhodou cesta je, že je bez cukru. Rožteky si môžete upiecť v dvoch verziách, na sladko aj slano. Ak zvolíte vhodnú plnku, rožteky budú vhodné aj pre diabetikov.

Rožteky sú zvonka chrumkavé, vo vnútri jemnučké vďaka šľahačkovej smotane. Do cesta sme pridali špaldovú múku, ktorá je výživnejšia. Nech sa páči, inšpirujte sa. 

Fantastické chrumkavé rožteky na sladko i slano. Vianočné pečenie s Dobrou kuchyňou.

Klasické linecké koláčiky najlepšie tradičné linecké koláčiky, mamkin osvedčený recept

Fantastické rožteky so slivkovým lekvárom, ktoré si zamilujete

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 10 minút
  • Počet kusov: 64 

Chrumkavé rožteky so slivkovým lekvárom zmiznú zo stola veľmi rýchlo, pretože chutia úžasne. Ak chcete, aby ostali chrumkavé, tak ich určite neprikrývajte.

Aj keď je Dobrá kuchyňa nováčikom medzi webmi s receptami, získala si už svoje pevné miesto. Každý deň pre vás pripravujeme nové recepty s nadšením a láskou. Našou prioritou je, aby sa vám naše recepty podarili na prvý krát, aby ste sa k nám vždy vrátili pre kvalitu a istotu. Čo je pre nás najdôležitejšie, aby vám a vašej rodine chutilo.

Ďakujeme vám za vašu priazeň, prajeme vám šťastné a veselé Vianoce plné lásky. 

Najlobľúbenejšie rožteky najlepšie vanilkové rožteky, recept, ktorý nikdy nesklame

Chrumkavé rožteky zo špaldovej múky iba z 3 ingrediencií

(Na 64 rožtekov)


Ingrediencie

  • 1 pohár - slivkový lekvár
  • 1 podľa chuti - práškový cukor
  • 250 ml - šľahačková smotana 33%
  • 500 g - hladká špaldová (hladká) múka
  • 300 g - maslo alebo Palmarín
Poslať ako nákupný zoznam



Krehké rožteky so slivkovým lekvárom, top RECEPTAutor - Nela

Fantastické rožteky iba z troch ingrediencií - postup receptu

ingrediencie na cesto: 500 g hladká špaldová (hladká) múka, 300 g maslo alebo Palmarín, 250 ml šľahačková smotana 33 % na náplň: 1 pohár hustého slivkového lekváru (najlepšie domáceho) na posypanie: práškový cukor

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Múku preosejeme, pridáme nastrúhané maslo a šľahačkovú smotanu. Vypracujeme si bochníček, ktorý uložíme do chladu aspoň na 2 hodiny odležať.
  2. Cesto si na pomúčenej doske rozdelíme na 8 rovnakých bochníčkov. Pomáhame si ďalšou múkou. Z každého bochníčka si pripravíme 8 rožtekov.
  3. Každý bochníček rozvaľkáme do kruhu, cesto by malo mať hrúbku približne 4 mm. S odležaným cestom sa veľmi dobre pracuje, pretože je elastické.
  4. Cesto prerežeme na 8 trojuholníkov. Náplň môžeme zvoliť podľa obľuby, nielen sladkú slivkovú, ale aj náplň slanú - tvarohovú, šunkovú či syrovú.
  5. Každú časť - trojuholník naplníme lyžičkou hustého slivkového lekváru, najlepšie samozrejme domáceho. V našom recepte sme pridali lyžičku tvarohu.
  6. Rožteky zrolujeme, dobre uzavrieme, popritláčame, aby nám lekvár počas pečenia nevytiekol. Rožteky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Z tejto dávky si upečieme 3 väčšie plechy, 64 chrumkavých rožtekov. Rožteky pečieme pri teplote 220 oC cca 10 minút. Končeky by mali byť ružovkasté.
  8. Hotové rožteky sú krehké a jemnučké. Posypeme ich práškovým cukrom a môžeme podávať. Vyskúšajte, sú naozaj dokonalé, na prípravu jednoduché.

Tip Dobrej kuchyne: Chrumkavé rožteky môžeme plniť aj tvarohovou, orechovou či makovou náplňou. Výborné sú aj so slanou tvarohovou plnkou, nakrájanou šunkou či strúhaným syrom.

Dobrú chrumkavú chuť.

Vyskúšajte aj famózne rožteky z troch surovín, recept na sladko i slano portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče