Rýchly čokoládový koláč, recept na skvelý 15 minútový koláčik. Autorka receptu a foto - Denča
Rýchly čokoládový koláč. Tento recept na skvelý koláčik hotový za 15 minút sa určite hodí v každej domácnosti.
Ohlásila sa nečakaná návšteva a vy neviete, čo im na poslednú chvíľu pripraviť?
Príprava tohto koláča aj s pečením zaberie menej ako 20 minút a určíte ním zabodujete.
Navyše, je hrnčekový, tak ho zvládne každý. Ale aj ten na mrkvovú bábovku.
Máme pre vás aj recept na jednoduchý jablkový koláč webu Ženy v meste. Skúste aj náš recept na čokoládovú polevu Ganache. Alebo skúste tento recept na slonie slzy.
(na 10 porcií)
Ingrediencie: mlieko 1 hrnček, polohrubá múka 1 hrnček, prášok do pečiva 1 ks, kakao 2 polievkové lyžice, čokoláda 200 g, kyslá smotana 200 g, džem alebo lekvár 1/2 hrnčeka, maslo alebo Hera 50 g, cukor 1/2 hrnčeka, mleté vlašské orechy 1 hrnček, vajce 2 ks, maslo 1/2 hrnčeka.
Tip pre vás
1. Príprava
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Maslo máme zmäknuté, orechy si pomelieme.
2. Zmiešame si prísady na cesto
Všetky prísady na cesto (1 hrnček múky - okopisto, 1/2 hrnčeka cukru, 1/2 hrnčeka masla, 1 hrnček mlieka, 2 PL kakaa, 2 vajcia a kypriaci prášok) zmiešame a vylejeme na plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry 180 °C na 15 minút.
3. Príprava polevy
Počas pečenia koláča si pripravíme polevu. Budeme potrebovať : 1/2 hrnčeka džemu (hodí sa kyslý), 50 g masla, 200 g čokolády, 200 g kyslej smotany.
4. Rozpustíme si čokoládu
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo a kúsky čokolády, keď sa obe ingrediencie prepoja, odstavíme od kúpeľa a vmiešame kyslú smotanu.
5. Koláč potrieme džemom
Upečený koláč vyberieme z rúry, hneď potrieme džemom, nalejeme naň polevu a necháme vychladnúť.
Tip dobrej kuchyne: Tento koláč sa dá pripraviť s rôznymi obmenami a vždy je vynikajúci. Napríklad: namiesto orechov do cesta pridať mletý mak alebo kúsky čokolády.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na vláčne čokoládové brownies.
Máme pre vás aj recept na fantastický jablkovo-čokoládový mrežovník
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk