Nákupný zoznam

Rýchly čokoládový koláč, recept na skvelý 15 minútový koláčik

04.11.2021 | Autor: Denča

  • 2.7/5

Rýchly čokoládový koláč. Tento recept na skvelý koláčik hotový za 15 minút sa určite hodí v každej domácnosti.

Rýchly čokoládový koláč, recept na skvelý 15 minútový koláčik. Autorka receptu a foto - Denča

Rýchly čokoládový koláč. Tento recept na skvelý koláčik hotový za 15 minút sa určite hodí v každej domácnosti. 

Recept na rýchly čokoládový koláč za 15 minútový koláč

Ohlásila sa nečakaná návšteva a vy neviete, čo im na poslednú chvíľu pripraviť?

Príprava tohto koláča aj s pečením zaberie menej ako 20 minút a určíte ním zabodujete.

Navyše, je hrnčekový, tak ho zvládne každý.

Máme pre vás aj recept na jednoduchý jablkový koláč webu Ženy v meste

Ingrediencie na rýchly čokoládový koláč

(na 10 porcií)


Ingrediencie

  • 1 hrnček - mlieko
  • 1 hrnček - polohrubá múka
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 2 polievkové lyžice - kakao
  • 200 g - čokoláda
  • 200 g - kyslá smotana
  • 1 1/2 hrnčeka - džem alebo lekvár
  • 50 g - maslo alebo Hera
  • 1 1/2 hrnčeka - cukor
  • 1 hrnček - mleté vlašské orechy
Poslať ako nákupný zoznam



Rýchly čokoládový koláč, recept na skvelý 15 minútový koláčik

Recept na rýchly čokoládový koláč hotový za 15 minút, postup receptu

Ingrediencie: mlieko 1 hrnček, polohrubá múka 1 hrnček, prášok do pečiva 1 ks, kakao 2 polievkové lyžice, čokoláda 200 g, kyslá smotana 200 g, džem alebo lekvár 1/2 hrnčeka, maslo alebo Hera 50 g, cukor 1/2 hrnčeka, mleté vlašské orechy 1 hrnček, vajce 2 ks, maslo 1/2 hrnčeka.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava

Predhrejeme si rúru na 180 °C. Maslo máme zmäknuté, orechy si pomelieme.

2. Zmiešame si prísady na cesto

Všetky prísady na cesto (1 hrnček múky - okopisto, 1/2 hrnčeka cukru, 1/2 hrnčeka masla, 1 hrnček mlieka, 2 PL kakaa, 2 vajcia a kypriaci prášok) zmiešame a vylejeme na plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry 180 °C na 15 minút.

3. Príprava polevy

Počas pečenia koláča si pripravíme polevu. Budeme potrebovať : 1/2 hrnčeka džemu (hodí sa kyslý), 50 g masla, 200 g čokolády, 200 g kyslej smotany.

4. Rozpustíme si čokoládu

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo a kúsky čokolády, keď sa obe ingrediencie prepoja, odstavíme od kúpeľa a vmiešame kyslú smotanu.

5. Koláč potrieme džemom

Upečený koláč vyberieme z rúry, hneď potrieme džemom, nalejeme naň polevu a necháme vychladnúť.

Tip dobrej kuchyne: Tento koláč sa dá pripraviť s rôznymi obmenami a vždy je vynikajúci. Napríklad: namiesto orechov do cesta pridať mletý mak alebo kúsky čokolády.

Dobrú chuť.

Máme pre vás aj recept na fantastický jablkovo-čokoládový mrežovník

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty